Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: 94 κρούσματα στην Αττική - 21 στη Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά ο χάρτης των κρουσμάτων

21 Ιουνίου 2021 18:34
Κορωνοϊός: 94 κρούσματα στην Αττική - 21 στη Θεσσαλονίκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Μόλις 209 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ με την Αττική να έχει μόνο 94 κρούσματα. Βέβαια τα test που έγιναν λόγω αργίας ήταν 15.448 και η θετικότητα διαμορφώνεται στο 1,35.

Αναλυτικότερα τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στην Αττική

  • Ανατολική Αττική: 9 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 8 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 1 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 10 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 36 κρούσματα
  • Νήσων: 3 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 9 κρούσματα
  • Πειραιώς: 18 κρούσματα
  • Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 21 νέες μολύνσεις.

Αναλυτικά ο χάρτης των κρουσμάτων στην υπόλοιπη χώρα

Κορωνοϊός: 94 κρούσματα στην Αττική - 21 στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Έρχεται νέο κύμα πανδημίας μετά το καλοκαίρι

Τον κώδωνα του κινδύνου για ένα τέταρτο κύμα πανδημίας στην Ελλάδα έκρουσε, μιλώντας στο MEGA, ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, την ίδια στιγμή που έχει ανοίξει η κουβέντα για το πότε θα πετάξουμε οριστικά τις μάσκες.

«Δε θα είναι εύκολο να απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό. Επιτέλους το τρίτο κύμα στην Ελλάδα κατεβαίνει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τελειώσαμε. Έρχεται επόμενο κύμα, έρχεται ένα καινούργιο στέλεχος του ιού. Η Αγγλία έκλεισε για άλλο ένα μήνα και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα που ήδη έχει ξεκινήσει εκεί», τόνισε χαρακτηριστικά .

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από τρεις ημέρες, η παγκόσμια ιατρική κοινότητα είχε θορυβηθεί από την είδηση ότι σχεδόν το ένα τρίτο των νεκρών από την ινδική παραλλαγή «δέλτα» ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Χθες (19/6), οι δηλώσεις του Βρετανού καθηγητή Άνταμ Φιν, εκ των συμβούλων της κυβέρνησης για την πανδημία, ότι ένα νέο κύμα της πανδημίας κορωνοϊού «έχει σαφέστατα ξεκινήσει στην Αγγλία» αποτυπώνουν την εικόνα έξαρσης των τελευταίων εβδομάδων λόγω της παραλλαγής «Δέλτα», γνωστής και ως «ινδικής».

Ινδική μετάλλαξη

«Πρόκειται για μια σκληρή κούρσα μεταξύ της εμβολιαστικής εκστρατείας και ενός νέου κύματος που πυροδοτεί η συγκεκριμένη μετάλλαξη», πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, αναδεικνύοντας την ανάγκη για πρόοδο των εμβολιασμών.

«Θα μπορούσαμε να αισιοδοξούμε ότι τουλάχιστον δεν εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα, ωστόσο το γεγονός είναι ότι εξαπλώνεται. Άρα το τρίτο κύμα έχει σαφέστατα ξεκινήσει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς, πάντως, σχετικά με τον εμβολιασμό εφήβων άνω των 12 ετών, ο ίδιος είπε ότι δεν θα ήταν η κατάλληλη κίνηση στην παρούσα φάση, ούτε στη Βρετανία, ούτε αλλού στην Ευρώπη. «Οι ενήλικες είναι αυτοί που νοσούν, και αυτοί θα πρέπει να είναι η προτεραιότητά μας».

Από την πλευρά του, ο επιδημιολόγος Μάικ Τίλντσλι εξέφρασε «επιφυλακτική αισιοδοξία» ότι το νέο κύμα δεν θα φέρει αριθμούς νοσηλευομένων αντίστοιχους με εκείνους της μεγάλης έξαρσης του Ιανουαρίου.

Όπως ανέφερε, παρότι τα κρούσματα ανεβαίνουν σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες, «δεν έχουμε δει ακόμη αυτό να αντικατοπτρίζεται σε νοσηλείες και θανάτους», εξηγώντας ότι «η εμβολιαστική εκστρατεία πολύ καλά».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share