Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο δύο παιδιά - Με συμπτώματα που εξετάζονται ως επιπλοκές κορωνοϊού

Το σύνδρομο που παρουσιάζεται σε παιδιά μετά τη νόσησή τους από Covid

21 Ιουνίου 2021 16:07
Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο δύο παιδιά - Με συμπτώματα που εξετάζονται ως επιπλοκές κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύονται δύο παιδιά με συμπτώματα που εξετάζονται ως επιπλοκές του κορωνοϊου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το creta24 εκτός από το εν λόγω αγόρι, υπάρχει και δεύτερο περιστατικό καθώς νοσηλεύεται και μια 14χρονη στο νοσοκομείο με συμπτώματα επιπλοκών. Παράλληλα δείτε και πότε πετάμε τις μάσκες.

Το σύνδρομο που παρουσιάζεται σε παιδιά μετά τη νόσησή τους από Covid

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Χαλκιαδάκη, τα παιδιά παρουσίασαν το φλεγμονώδες σύνδρομο που έχει διαπιστωθεί ότι παρουσιάζεται σε παιδιά λίγες ημέρες μετά τη νόσησή τους από κορωνοϊό. Ο κ. Χαλκιαδάκης, έκανε λόγο για σοβαρές επιπλοκές, με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου να εξετάζει προσεκτικά τα περιστατικά.

Σημειώνεται πως για το συγκεκριμένο σύνδρομο είχε μιλήσει στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA o πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, τονίζοντας πως «κάποια από παιδιά που νοσούν, αρρωσταίνουν, κάνουν αντισώματα και 20 με 30 μέρες μετά κάνουν μεταλοιμώδες σύνδρομο αυτό που λέμε ότι μοιάζει με Καβασάκι».

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο δύο παιδιά

Συναγερμός στην Φθιώτιδα: Στο νοσοκομείο 35χρονη μετά τον εμβολιασμό της

Συναγερμός έχει σημάνει στο Νοσοκομείο της Λαμίας, καθώς το Σάββατο μεταφέρθηκε μία γυναίκα ηλικίας 35 ετών, λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το lamiareport.gr, η νεαρή μητέρα τριών παιδιών από την Ανατολική Φθιώτιδα στις 11:15 έκανε μαζί με το σύζυγό της μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Στις 16:00 παρουσίασε έντονο πονοκέφαλο και πυρετό και λίγες ώρες αργότερα, γύρω στις 20:00, άρχισε να έχει μούδιασμα στα χέρια μέχρι τους καρπούς, ενώ λίγο αργότερα το μούδιασμα έφτασε μέχρι τους ώμους. Η 35χρονη άρχισε να έχει πρόβλημα και στην αναπνοή. «Δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και είχε έντονο πόνο στο στήθος.

Γι’ αυτό στις 21:30 τη μετέφερα στο ΚΥ Στυλίδας όπου της έβαλαν οξυγόνο και την ετοίμασαν για να τη μεταφέρουν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας. Εκεί της έκαναν εξετάσεις και στις 02:30 τα ξημερώματα μας είπαν να επιστρέψουμε στο σπίτι….», είπε ο σύζυγό της. Παράλληλα το τέταρτο κύμα βρίσκεται προ των πυλών, όπως υποστηρίζει ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Ευτυχώς η 35χρονη γυναίκα βρίσκεται στο σπίτι σας

Η 35χρονη τώρα είναι στο σπίτι με έντονο πονοκέφαλο και αδιαθεσία στο στομάχι, ενώ όπως μας είπε ο σύζυγος οι γιατροί στο νοσοκομείο είπαν ότι το πιθανότερο είναι τα συμπτώματα της νεαρής μητέρας να ήταν από το άγχος.

Ο σύζυγος όμως υποστηρίζει ότι η γυναίκα του δεν ήταν καθόλου αγχωμένη με το εμβόλιο, σε αντίθεση με τον ίδιο που ήταν πολύ αγχωμένος, και δεν παρουσίασε καμία παρενέργεια ή κάποιο σύμπτωμα. Επίσης αναρωτιέται αν θα έπρεπε προληπτικά να κρατήσουν τη σύζυγό του στο νοσοκομείο Λαμίας έστω για ένα 24ωρο για παρακολούθηση.

Συναγερμός στην Φθιώτιδα: Στο νοσοκομείο 35χρονη μετά τον εμβολιασμό της

Κορωνοϊός:Γιατί ανησυχεί η ινδική μετάλλαξη;

Στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να τεθεί το θέμα της αλματώδους αύξησης των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού σε Μεγάλη Βρετανία και Πορτογαλία, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

Στη Βρετανία τα κρούσματα της παραλλαγής του κορωνοϊού που εντοπίστηκε πρώτη φορά στην Ινδία σχεδόν διπλασιάστηκαν την εβδομάδα 10-16 Ιουνίου, ανερχόμενα σε σχεδόν 76.000 από 42.000 έως μια εβδομάδα νωρίτερα. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι σύμφωνα με τις αγγλικές αρχές υγείας, από τους 806 ασθενείς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο με τη μετάλλαξη Δέλτα ως τις 14 Ιουνίου, οι 84 είχαν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Η παραλλαγή αυτή του κορωνοϊού είναι απολύτως κυρίαρχη πλέον στη Βρετανία, με εννιά στα δέκα κρούσματα να οφείλονται στη Δέλτα. Στη Γερμανία η ινδική μετάλλαξη αφορά μόνο στο 6% των κρουσμάτων, με βάση τα στοιχεία της Παρασκευής, αλλά το ποσοστό της αυξάνεται ταχύτατα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Όπως είπε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, Λόταρ Βίλερ, «το θέμα δεν είναι εάν η Δέλτα καταστεί κυρίαρχη, αλλά πότε. Μέχρι το φθινόπωρο, το αργότερο, θα έχει πάρει το πάνω χέρι». Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο η Γερμανία έχει και γενικές εκλογές.

Με αυτά τα δεδομένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα θέσει το θέμα της από κοινού αντιμετώπισης του ινδικού στελέχους στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα, στις 24 και 25 Ιουνίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share