Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Ηλεία: Αυτά είναι τα θύματα του δυστυχήματος

Ο πιλότος ήταν δάσκαλος από την Αμαλιάδα και ο συνεπιβάτης του ήταν κάτοικος Μεσολογγίου με αγάπη για τα αεροπλάνα

21 Ιουνίου 2021 14:49
Τραγωδία στην Ηλεία: Αυτά είναι τα θύματα του δυστυχήματος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τραγωδία στην Ηλεία: Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στη Χαριά Πύργου το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ιδιωτικό αεροσκάφος που είχε ξεκινήσει την πτήση του από το αεροδρόμιο Μεσολογγίου με δυο επιβαίνοντες, για άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια έπεσε σε κατοικημένη περιοχή. Το μονοκινητήριο αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα οι δυο επιβαίνοντες να εντοπισθούν νεκροί. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη έκαψαν με πυρσό 19χρονο εξαιτίας οπαδικών διαφορών.

Πρόκειται για δύο άντρες, ο κυβερνήτης του από την Αμαλιάδα καταγόμενος ενώ ο έτερος επιβαίνοντας από το Μεσολόγγι. Ο ιδιοκτήτης του αεροσκάφους και πιλότος ήταν δάσκαλος από την Αμαλιάδα, παντρεμένος με δύο παιδιά. Ο συνεπιβάτης του ήταν ο 58χρονος Κώστας Καλογερογιάννης, κάτοικος της πόλης του Μεσολογγίου ο οποίος είχε μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα και μάλιστα είχε σκοπό το επόμενο χρονικό διάστημα να αγοράσει δικό του.

Τραγωδία στην Ηλεία: Αυτά είναι τα θύματα δυστυχήματος

Ήταν ενεργότατο μέλος της ΕΟΕΔ Μεσολογγίου και είχε μάλιστα συνδράμει στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 καθώς και σε πλήθος εθελοντικών αποστολών. Υπενθυμίζεται ότι το σημείο πτώσης του αεροσκάφους απέχει ελάχιστα από το σπίτι του ενός εκ των δύο θυμάτων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αεροπλάνο πετούσε χαμηλά και έβγαζε καπνούς, ενώ κατά την πτώση του ακούστηκε μια έκρηξη και στη συνέχεια μια δεύτερη. Στο σημείο σπεύδουν και άνδρες της Αστυνομίας που παίρνουν καταθέσεις από τους τρομοκρατημένους κατοίκους, σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουν πώς συνέβη το δυστύχημα.

Τραγωδία στην Ηλεία: Αυτά είναι τα θύματα

Το χρονικό της υπόθεσης και η ανακοίνωση της πυροσβεστικής

Μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στην Καρυά του δήμου Πύργου. Το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις έντεκα το πρωί της Δευτέρας. Το αεροσκάφος ανήκε στην αερολέσχη Μεσολογγίου. Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο άτομα, αμέσως μετά την πτώση του ανεφλέγη.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πτώσης. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι δύο επιβαίνοντες – πιλότος και συνεπιβάτης – είναι νεκροί.

Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Ηλεία

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Χωρίς αισθήσεις εντοπίστηκαν δύο άτομα μετά από πτώση μικρού αεροσκάφους.

Νωρίς το μεσημέρι, σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, κινητοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα για Έρευνα και Διάσωση μετά από ειδοποίηση για πτώση μικρού αεροσκάφους, εντός του οικισμού Χαριά Πύργου Ηλείας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα από την Π.Υ. Πύργου Ηλείας.

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους καθώς και δύο (2) άτομα εντός χωρίς αισθήσεις εντός του ανωτέρω οικισμού. Οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις συνεχίζουν περαιτέρω έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Νεκρoί πιλότος και συνεπιβάτης

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share