Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Ηλεία - Νεκρoί πιλότος και συνεπιβάτης

Στο σημείο σπεύδουν ασθενοφόρα και πυροσβεστικά

21 Ιουνίου 2021 12:31
Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Ηλεία - Νεκρoί πιλότος και συνεπιβάτης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στην Καρυά του δήμου Πύργου. Το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις έντεκα το πρωί της Δευτέρας. Το αεροσκάφος ανήκε στην αερολέσχη Μεσολογγίου. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη έκαψαν με πυρσό 19χρονο για οπαδικές διαφορές.

Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Ηλεία

Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο άτομα, αμέσως μετά την πτώση του ανεφλέγη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πτώσης. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι δύο επιβαίνοντες – πιλότος και συνεπιβάτης – είναι νεκροί.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Χωρίς αισθήσεις εντοπίστηκαν δύο άτομα μετά από πτώση μικρού αεροσκάφους.

Νωρίς το μεσημέρι, σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, κινητοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα για Έρευνα και Διάσωση μετά από ειδοποίηση για πτώση μικρού αεροσκάφους, εντός του οικισμού Χαριά Πύργου Ηλείας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα από την Π.Υ. Πύργου Ηλείας.

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους καθώς και δύο (2) άτομα εντός χωρίς αισθήσεις εντός του ανωτέρω οικισμού. Οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις συνεχίζουν περαιτέρω έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Νεκρoί πιλότος και συνεπιβάτης

Ιωάννινα: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την εξαφάνιση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους όπου από το μεσημέρι της Κυριακής είχε γίνει "καπνός" με κανέναν να μην μπορεί να το εντοπίσει.

Λίγες ώρες πριν είχε αναφερθεί ότι δεν μπορούσαν να βρουν τα συντρίμμια παρά τις ενδείξεις του κυνηγού που τους είχε πει ότι το είχε εντοπίσει.

Συγκεκριμένα όμως πριν από λίγη ώρα φαίνεται πως εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους αλλά οι έρευνες συνεχίζονται για να βρουν τι έγινε με τον πιλότο.

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Ιωάννινα: Ο εντοπισμός των συντριμμιών

Ειδικότερα εντοπίστηκε πριν από λίγη ώρα το εκπαιδευτικό αεροσκάφος από πιλότο ελικοπτέρου Super Puma στο σημείο που είχαν υποδείξει νωρίτερα σήμερα οι κυνηγοί. Αυτήν την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό της σορού του άτυχου πιλότου.

Υπενθυμίζεται ότι κυνηγοί ειδοποίησαν τις Αρχές ότι σε μια χαράδρα πολλών μέτρων, στην ευρύτερη περιοχή της Ελάτης, βλέπουν αντικείμενα που μοιάζουν με συντρίμμια αεροσκάφους.

Οι κυνηγοί περιέγραψαν στους πυροσβέστες τι ακριβώς είδαν. Σημειώνεται πως το σημείο είναι σχετικά δύσβατο. To στίγμα του αεροσκάφους είχε χαθεί από το μεσημέρι της Κυριακής στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου, σε απόσταση 5-7 μίλια βορειοανατολικά από την πόλη των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα μάλιστα με το epirus-tv-news, ο εκπαιδευόμενος πιλότος του εκτελούσε την τελευταία του πτήση πριν την απόκτηση του πτυχίου του. Ο 32χρονος με καταγωγή από το Ιράκ επρόκειτο να κάνει μία βόλτα πάνω από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε και πάλι στην Κοζάνη.

Θρίλερ με την εξαφάνιση του διθέσιου αεροσκάφους: Αυτός είναι ο πιλότος που αγνοείται

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες από αέρα και έδαφος για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που αγνοείται στα Ιωάννινα. Από το σημείο όπου διακόπηκαν το βράδυ της Κυριακής, δηλαδή από την περιοχή των Μηλιωτάδων, άρχισαν οι έρευνες το πρωί της Δευτέρας για τον εντοπισμό του διθέσιου αεροσκάφους που απογειώθηκε από την Κοζάνη.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές, με το πρώτο φως της μέρας, βρέθηκαν επί ποδός. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καιρικές συνθήκες είναι και σήμερα δύσκολες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanimedia.gr, ο εκπαιδευόμενος πιλότος που αγνοείται και επέβαινε στο αεροπλάνο ονομάζεται Αμάρ Ιμπραχήμ. Πρόκειται για έναν από τους 100, περίπου, εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου του 2020.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Το διθέσιο αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης στις 11:20 το πρωί. Η τελευταία επαφή του πιλότου με τον πύργο ελέγχου του αερολιμένα Ιωαννίνων ήταν στις 12.28. Στην επικοινωνία αυτή ανέφερε το στίγμα του χωρίς να κάνει καμία αναφορά σε βλάβη ή άλλο πρόβλημα.

Από τότε δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία με τον 32χρονο αλλοδαπό χειριστή. Στις κλήσεις του πύργου ελέγχου δεν υπήρξε απάντηση με αποτέλεσμα να ενημερωθούν οι αρχές και να σημάνει συναγερμός.

Το στίγμα του εκπαιδευτικού αεροσκάφους χάθηκε ενώ πετούσε 5 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στο Ανατολικό Ζαγόρι. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης το αεροσκάφος θα έκανε μια βόλτα πάνω από τα Ιωάννινα χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε στην Κοζάνη.

Η έρευνα ξεκινά και σήμερα από τους Μηλιωτάδες και θα επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ζαγορίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share