Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Καιρός: Στους 36 βαθμούς σκαρφάλωσε η θερμοκρασία την Κυριακή - Πώς θα κινηθεί τη Δευτέρα

Τι αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

20 Ιουνίου 2021 19:34
Καιρός: Στους 36 βαθμούς σκαρφάλωσε η θερμοκρασία την Κυριακή - Πώς θα κινηθεί τη Δευτέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Μικρή άνοδο σημείωσε η θερμοκρασία την Κυριακή, με τον υδράργυρο να φθάνει τους 36,6 βαθμούς Κελσίου. Συγκεκριμένα, ρεκόρ σημείωσε η θερμοκρασία στα Τρίκαλα, ενώ ξεπέρασε τους 34 βαθμούς σε πολλά μέρη στην υπόλοιπη χώρα (Μακρακώμη Φθιώτιδας και Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας από 34,7, Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας 34,6, Στυλίδα Φθιώτιδας και Ωλένη Ηλείας από 34,5, Καλαμπάκα και Σπάρτη από 34,4), σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo. Παράλληλα, δείτε τι καιρό πρόβλέπουν τα μερομήνια για μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα αναμένεται άστατος καιρός με βροχές ή καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 33, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 36 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 33 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς.

Καιρός: Στους 36 βαθμούς σκαρφάλωσε η θερμοκρασία την Κυριακή - Πώς θα κινηθεί τη Δευτέρα

Η πρόγνωση Μαρουσάκη για την νέα εβδομάδα και τον καύσωνα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, από την πλευρά του, μας αναφέρει πως «με άστατο καιρό θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στη χώρα μας που σημαίνει ότι η ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με τοπικές καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα η ημέρα στις περισσότερες περιοχές θα ξεκινάει με πολύ καλό καιρό καθώς όμως θα πηγαίνουμε χρονικά προς το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτύσσονται καταιγίδες οι οποίες προς τα βορειοανατολικά τμήματα ενδέχεται να είναι και ισχυρές ή και να συνοδεύονται και από χαλάζι.

Τυχεροί όσοι καταφέρουν να βρεθούν σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές όπου η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί όλη την ημέρα ενώ γενικά οι θαλασσές μας θα είναι καλοτάξιδες μιας και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν σε εντάσεις τα 4 με 5 και προς τα νότια τμήματα του Αιγαίου τοπικά και πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ.

Σημαντική άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία στη χώρα μας τη νέα εβδομάδα με το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης για το φετινό καλοκαίρι να "χτυπά¨ την πόρτα της χώρας μας.

Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε στον δεύτερο χάρτη μας πολύ θερμές αέριες μάζες αναμένεται να μας προσεγγίσουν από τις ακτές της βόρειας Αφρικής ανεβάζοντας τον υδράργυρο κοντά στους 38 με 40 βαθμούς κελσίου.

Στον τελευταίο μας χάρτη σημειώνουμε τις θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν την Πέμπτη το μεσημέρι όπου θα είναι μία αρκετά ζεστή ημέρα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share