Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ο καιρός τρελάθηκε: Βροχές και καταιγίδες σήμερα, έρχονται 40άρια από βδομάδα – Τι λέει ο Γιάννης Καλλιάνος

Καύσωνας βρίσκεται προ των πυλών, σύμφωνα με τα προγνωστικά των μετεωρολόγων

20 Ιουνίου 2021 11:54
Ο καιρός τρελάθηκε: Βροχές και καταιγίδες σήμερα, έρχονται 40άρια από βδομάδα – Τι λέει ο Γιάννης Καλλιάνος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άστατος θα είναι σήμερα, Κυριακή, ο καιρός με βροχές και καταιγίδες, όπως είχε προβλέψει ο Σάκης Αρναούτογλου, προτού το σκηνικό αλλάξει και αποκτήσει το καλοκαιρινό του «πρόσημο».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, σήμερα βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά και κατά βάση, μετά το μεσημέρι, ενώ τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά, χωρίς να αποκλείονται και οι χαλαζοπτώσεις.

Εντούτοις, από τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, αναμένεται βελτίωση, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή άνοδο.

Μάλιστα, από τα μέσα της εβδομάδας, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του καύσωνας.

Καιρός καύσωνας

Για «ισχυρό καύσωνα» που βρίσκεται προ των πυλών μάς προετοιμάζει και ο Γιάννης Καλλιάνος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η θερμή αυτή «εισβολή» αναμένεται από την Τρίτη και για διάρκεια μέχρι τουλάχιστον και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο καύσωνας, όπως σημειώνει, θα έχει διάρκεια και ο υδράργυρος αρχικά μπορεί να δείξει 37-38 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την Τετάρτη, θα ανέβει ακόμη πιο πολύ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, οι μέγιστες θερμοκρασίες, κατά τη διάρκεια του καύσωνα, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, θα αγγίξουν τους 41-42 βαθμούς Κελσίου και σε ορισμένες περιοχές και παραπάνω.

Παράλληλα, θα υπάρχει κατά διαστήματα και σκόνη από την Αφρική σε αρκετά υψηλές συγκεντρώσεις.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Άστατος αναμένεται να συνεχίσει ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με το προγνωστικά στοιχεία του meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Έτσι, κυρίως το Σαββατοκύριακο, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις από χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα, δείτε τι καιρό πρόβλέπουν τα μερομήνια για μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κατά κανόνα στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ ενδέχεται να επηρεαστούν πρόσκαιρα τμήματα του νομού Αττικής. Επισημαίνεται ότι τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και σε παράκτιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας τα φαινόμενα θα επιμείνουν. Την Κυριακή θα επικρατήσουν ανάλογες καιρικές συνθήκες, με τα φαινόμενα να εντοπίζονται στις ίδιες περιοχές με το Σάββατο, ενώ τη Δευτέρα η αστάθεια θα περιοριστεί κυρίως στη βόρεια χώρα.

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share