Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Καιρός: Πεντηκοστή... με βροχές - Έκτακτη προειδοποίηση Μαρουσάκη για «40άρια»

Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην χώρα

20 Ιουνίου 2021 07:06
Καιρός: Πεντηκοστή... με βροχές - Έκτακτη προειδοποίηση Μαρουσάκη για «40άρια»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Η σημερινή (20/6) Πεντηκοστή θα χαρακτηριστεί από αρκετά έντονα φαινόμενα, με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος να συνεχίζει να ταλαιπωρεί αρκετούς συμπολίτες μας, όπως είχε προβλέψει και ο Σάκης Αρναούτογλου.

Την Κυριακή, στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική, περιμένουμε λίες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμο θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 29 βαθμούς και στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε παροδικές νεφώσεις στα βορειότερα νησιά μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση Μαρουσάκη για την νέα εβδομάδα και τον καύσωνα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, από την πλευρά του, μας αναφέρει πως «με άστατο καιρό θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στη χώρα μας που σημαίνει ότι η ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με τοπικές καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα η ημέρα στις περισσότερες περιοχές θα ξεκινάει με πολύ καλό καιρό καθώς όμως θα πηγαίνουμε χρονικά προς το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτύσσονται καταιγίδες οι οποίες προς τα βορειοανατολικά τμήματα ενδέχεται να είναι και ισχυρές ή και να συνοδεύονται και από χαλάζι.

Τυχεροί όσοι καταφέρουν να βρεθούν σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές όπου η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί όλη την ημέρα ενώ γενικά οι θαλασσές μας θα είναι καλοτάξιδες μιας και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν σε εντάσεις τα 4 με 5 και προς τα νότια τμήματα του Αιγαίου τοπικά και πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ.

Σημαντική άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία στη χώρα μας τη νέα εβδομάδα με το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης για το φετινό καλοκαίρι να "χτυπά¨ την πόρτα της χώρας μας.

Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε στον δεύτερο χάρτη μας πολύ θερμές αέριες μάζες αναμένεται να μας προσεγγίσουν από τις ακτές της βόρειας Αφρικής ανεβάζοντας τον υδράργυρο κοντά στους 38 με 40 βαθμούς κελσίου.

Στον τελευταίο μας χάρτη σημειώνουμε τις θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν την Πέμπτη το μεσημέρι όπου θα είναι μία αρκετά ζεστή ημέρα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share