Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ταύρος: Κορωνοπάρτι με 400 άτομα σε πλατεία

"Φωτιά" τα πρόστιμα από την ΕΛΑΣ

19 Ιουνίου 2021 19:16
Ταύρος: Κορωνοπάρτι με 400 άτομα σε πλατεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής πλατεία στον Ταύρο όταν μαζεύτηκαν πάνω από 350 άτομα και έστησαν κορωνοπάρτι, προκαλώντας συναγερμό στην ΕΛΑΣ. Όλα είχαν ξεκινήσει σε άλλο σημείο στο Περιστέρι όπου υπήρχε και το σχετικό κάλεσμα όμως τα άτομα έφυγαν από εκεί και μεταφέρθηκαν στον Ταύρο.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και προχώρησαν σε εννιά προσαγωγές με τα άτομα να μεταφέρονται στο τμήμα Ασφάλειας Μοσχάτου. Στους προσαχθεντες επιβλήθηκαν τα απαραίτητα πρόστιμα ενώ δεν έγινε καμία σύλληψη καθώς δεν εντοπίστηκε ο διοργανωτής.

Παράλληλα έκαναν συστάσεις μέσω μεγαφώνων και οι συγκεντρωμένοι που δεν φορούσαν μάσκες και δεν κρατούσαν αποστάσεις απομακρύνθηκαν λίγο πριν τις δώδεκα το βράδυ. Ωστόσο νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 394 νέα κρούσματα, 301 διασωληνωμένους και 20 θανάτους.

Ταύρος: Κορωνοπάρτι με 400 άτομα σε πλατεία

Κορωνοπάρτι σε βίλες στη Μύκονο με γνωστό DJ, αφίσες και 1.299 ευρώ είσοδο

Φαίνεται πως δεν έχουν τελειωμό τα παράνομα κορωνοπάρτι της χλιδής στη Μύκονο. Οι επιχειρηματίες της Μυκόνου ζητούν να εφαρμοσθεί στο νησί το μοντέλο που ακολούθησε η Ιμπιζα, με σκοπό να σταματήσουν τα παράνομα πάρτι, καθώς αντιμετωπίζουν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Το μοτίβο των μυστικών πάρτι σε υπερπολυτελείς βίλες στο Νησί των Ανέμων είναι πλέον σύνηθες. Μυστικές προσκλήσεις, εισιτήρια εκατοντάδων ευρώ, εκατοντάδες καλεσμένοι, παρκαδόροι, διάσημοι DJ. Παράλληλα, δείτε το ειδικό σχέδιο της αστυνομίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Οι εικόνες από πάρτι που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Κούνουπα με γνωστό DJ δειχνουν τη σαμπάνια να ρέει άφθονη, ενώ η είσοδος ήταν 1.000 ευρώ.

Τι είναι το μοντέλο "Ιμπιζα"

Οι επιχειρηματίες της Μυκόνου ζητούν ένα νομοθετικό πλαίσιο για τα κορωνοπάρτι που θα λύσει τα χέρια της αστυνομίας. Ζητούν να εφαρμοστεί μοντέλο Ιμπιζα, όπου εκεί οι Αρχές
έβαλαν τέλος στα παράνομα πάρτι στις βίλες σε μια νύχτα, με ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Το πρόστιμο για τους διοργανωτές των κορωνοπάρτι στην Ίμπιζα είναι 500.000 ευρώ.

Οι μυστικές προσκλήσεις

Οι διοργανωτές των κορωνοπάρτι βάζουν νεαρούς να προσεγγίζουν τουρίστες σε ακριβά beach club για να τους ενημερώνουν, μόνο που η πρόσκληση με τις συντεταγμένες θα σταλεί διαδικτυακά λίγο πριν το πάρτι.

Όπως λένε οι ειδικοί, τα πάρτι με εκατοντάδες καλεσμένους χωρίς μάσκες αλλά και αποστάσεις, αποτελούν υγειονομική βόμβα, με τους διοργανωτές τους να αδιαφορούν για τους κίνδυνους, αφού αποκομίζουν τεράστια κέρδη.

Κορωνόπαρτι σε βίλες στη Μύκονο με γνωστό DJ, αφίσες και 1.299 ευρώ είσοδο

Το VIP πάρτι της χλιδής με 1.299 ευρώ είσοδο

Για να βρεθούν σε ένα τέτοιο πάρτι οι ενδιαφερόμενοι πληρώνουμε μέχρι και… 1.299 ευρώ είσοδο, όπως διαφημίζεται σε σχετική ιστοσελίδα όπου έχουν αναρτηθεί όλες οι πληροφορίες για το συγκεκριμένο event.

"Υπάρχει από πίσω μια εταιρία που διοργανώνει εκδηλώσεις και βρίσκεται στο Τελ Αβίβ. Διοργανώνουν εκδρομές τον χειμώνα στο Ντουμπάι και το καλοκαίρι τη Μύκονο με ευκατάστατους τουρίστες. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους, το τεστ κορωνοϊού είναι υποχρεωτικό. Στις βίλες γίνεται αποδεδειγμένα χρήση ναρκωτικών, δεν είναι απλή υπόθεση. Τις βίλες τις νοικιάζουν μέσω εταιριών του εξωτερικού και δεν αποδίδουν ούτε το ΦΠΑ", σημείωσε ο δημοσιογράφος Φρίξος Δρακοντίδης.

"Είναι υποχρεωμένοι οι συνάδελφοί μου όταν υπάρχει καταγγελία ή πληροφορίες είτε για τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, είτε προφανώς για ναρκωτικά, να επεμβαίνουν. Είναι δύσκολο το έργο της αστυνομίας στην Μύκονο, παίζονται τεράστια ποσά, κυκλοφορεί πολύ μαύρο χρήμα", είπε ο Στράτος Μαυροειδάκος, Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών.

"Αν υπάρχει καταγγελία ότι δεν τηρούνται τα μέτρα για την πάταξη του κορωνοϊού, η αστυνομία θα κάνει προληπτικά συστάσεις. Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε πρόστιμα σε όσους δεν φορούν μάσκες και στον ιδιοκτήτη του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν τηρεί τα μέτρα", πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share