Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Που αναμένεται να "χτυπήσει";

19 Ιουνίου 2021 15:05
Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Άστατος αναμένεται να συνεχίσει ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με το προγνωστικά στοιχεία του meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Έτσι, κυρίως το Σαββατοκύριακο, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις από χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα, δείτε τι καιρό πρόβλέπουν τα μερομήνια για μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κατά κανόνα στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ ενδέχεται να επηρεαστούν πρόσκαιρα τμήματα του νομού Αττικής. Επισημαίνεται ότι τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και σε παράκτιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας τα φαινόμενα θα επιμείνουν. Την Κυριακή θα επικρατήσουν ανάλογες καιρικές συνθήκες, με τα φαινόμενα να εντοπίζονται στις ίδιες περιοχές με το Σάββατο, ενώ τη Δευτέρα η αστάθεια θα περιοριστεί κυρίως στη βόρεια χώρα.

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Η προειδοποίηση Αρναούτογλου για τα έντονα φαινόμενα και τον καύσωνα

Το τριήμερο η αστάθεια του καιρού φαίνεται πως θα γίνει μικρότερη, κυρίως από την Κυριακή και μετέπειτα, σημειώνει αρχικά ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης, Σάκης Αρναούτογλου, μα στη συνέχεια προειδοποιεί:

«Διότι το Σάββατο θέλει προσοχή, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, προς το μεσημέρι και αργότερα, επειδή ο καιρός θα γίνει αρκετά άστατος και κάποιες μπόρες και καταιγίδες δεν αποκλείεται να έχουν έντονο χαρακτήρα και να φθάσουν μέχρι και σε παράκτιες περιοχές της βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας.

Το πρωί του Σαββάτου, από το ύψος της Ανατολικής Μακεδονίας μέχρι τη Θράκη, κυρίως σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη και στα νησιά του Αμβρακικού μέχρι τη Θάσο, ο καιρός θα είναι πιο άστατος, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα, ο καιρός θα γίνεται ολοένα και πιο άστατος και αναμένεται έντονη αστάθεια στις περισσότερες περιοχές, κυρίως στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία.

Αλλά και στην Ανατολική Μακεδονία θα υπάρχουν περάσματα από μπόρες και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από ισχυρό άνεμο ή χαλάζι. Θέλει μεγάλη προσοχή. Μέχρι το απόγευμα, αυτές οι καταιγίδες μπορεί να φθάσουν μέχρι και σε παράκτιες περιοχές της Μακεδονία, όπως τη Χαλκιδική την Πιερία, την Καβάλα, αλλά και της Ανατολική Θεσσαλίας, ίσως μέχρι και τις Σποράδες.

Μπόρες θα βγάλει και την υπόλοιπη βορειοανατολική χώρα, ίσως και τοπικές καταιγίδες. Καλύτερος θα είναι ο καιρός στις πολύ δυτικές περιοχές της χώρας, με κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα πολύ ορεινά τμήματα της Ηπείρου.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός ως το απόγευμα, αλλά όσο θα προχωρούμε προς τις βραδινές ώρες, ενώ τα φαινόμενα θα εξασθενούν στη Βόρεια Ελλάδα, μπόρες και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τη Δυτική Μακεδονία, την Πέλλα, την Πιερία, την Ημαθία, τη Θεσσαλία, αλλά αυτήν τη φορά και τη βορειοανατολική Στερεά μέχρι και την κεντρική και βόρεια Εύβοια, ίσως και τον Κορινθιακό και τα βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου.

Από τις μεταμεσονύχτιες ώρες κι έπειτα, ο καιρός θα σημειώνει σταδιακή βελτίωση. Στην Αττική, τις βραδινές ώρες, δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποια περάσματα από τοπικές μπόρες. Ο καιρός θα βελτιωθεί από αργά τη νύχτα προς το ξημέρωμα. Από 21 ως 32 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία στο λεκανοπέδιο.

Η Θεσσαλονίκη, η Κεντρική Μακεδονία γενικότερα, αλλά και η Χαλκιδική και η Πιερία θέλουν προσοχή. Από το μεσημέρι και μετέπειτα θα έχουμε έντονη αστάθεια, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής και της Πιερίας. Θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες και ίσως τοπικά να έχουν και έντονο χαρακτήρα, να συνοδεύονται από ισχυρό άνεμο, ίσως τοπικά και από χαλάζι. Προς το βράδυ και μετέπειτα τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν.

Από 21 ως 31 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία, ενώ η βελτίωση του καιρού θα ξεκινήσει από την Κυριακή και θα συνεχιστεί, με την κορύφωση αυτής της βελτίωσης να έρχεται την Τρίτη, οπότε και αναμένονται προβλήματα λόγω θερμοκρασιών καύσωνα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share