Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πορεία γυναικών στην Πάτρα για την Καρολάιν

Περίπου 100 γυναίκες συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην Πάτρα για την την άτυχη κοπέλα

19 Ιουνίου 2021 14:55
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πορεία γυναικών στην Πάτρα για την Καρολάιν

Το φρικιαστικό έγκλημα στα Γλυκά Νερά έχει προκαλέσει θλίψη αλλά και οργή στο πανελλήνιο και οι αντιδράσεις του κόσμου είναι λογικό να βγαίνουν σιγά σιγά στην επιφάνεια.

Συγκέντρωση, λοιπόν, γυναικών έγινε το πρωί του Σαββάτου (19/6) στην Πάτρα για την την άτυχη Καρολάιν που έχασε τόσο άδικα και πρόωρα τη ζωή της.

Έγκλημα Γλυκά Νερά Καρολάιν

Περίπου 100 άτομα φωνάζοντας συνθήματα για τα εγκλήματα σε βάρος των γυναικών, συγκεντρώθηκαν με πανό στην πλατεία Γεωργίου και στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η πορεία ήταν ειρηνική, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν επί ποδός.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Την έπνιξε ενώ κοιμόταν - Σοκαριστικός ο θάνατος της Καρολάιν

Απίστευτα είναι όσα αναφέρονται για τον φόνο της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος μάλλον ήταν απόλυτα σχεδιασμένος σε κατάσταση ηρεμίας και όχι «εν βρασμώ ψυχής».

Σύμφωνα με όσα είπε η ιατροδικαστής, η αδικοχαμένη 20χρονη κοιμόταν έξι λεπτά πριν μπει στη «διαδικασία μηχανισμού του θανάτου». Αυτό καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του 33χρονου πως καβγάδιζαν, λίγο πριν από τη δολοφονία.

Ο ανακριτής της υπόθεσης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά έχει στα χέρια του τα πλήρη τα στοιχεία της υπόθεσης μεταξύ των οποίων και η ερμηνεία της ιατροδικαστού για τις καταγραφές της καρδιακής λειτουργίας από το ρολόι της 20χρονης, που φαίνεται να μην συμφωνούν με όσα ισχυρίστηκε στην ομολογία του ο δράστης.

Όπως αναφέρει στην κατάθεση της στους αστυνομικούς η ιατροδικαστής, ο θάνατος της 20χρονης επήλθε στο διάστημα από τις 4:05 έως τις 4:11 οπότε και καταγράφηκε απότομη αύξηση των καρδιακών παλμών. Μερικά λεπτά νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 3:58 οι καρδιακοί παλμοί της Καρολάιν δηλώνουν ένα άτομο που κοιμάται. Στην κατάθεση της η ιατροδικαστής αναφέρει ότι όταν βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και είδε το ρολόι που φορούσε το θύμα το πήρε ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Καταθέτει η ιατροδικαστής: «Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτετε εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου.

Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

Η μάρτυρας αναφερόμενη στην εξέταση που έκανε στον 33χρονο δράστη οκτώ ώρες μετά την κλήση της αστυνομίας για την υποτιθέμενη ληστεία στο σπίτι στα Γλυκά Νερά αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο άνδρας δεν έφερε ούτε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά. Η ιατροδικαστής τονίζει πως αποκλείεται «ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίοεγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας».

Έτσι λύθηκε το μυστήριο στα Γλυκά Νερά: Η ψυχολόγος της Καρολάιν «έκαψε» τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο!

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά κατέληξε με τη σύλληψη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ως φονιά της 20χρονης Καρολάιν, με ορισμένα πρόσωπα να έχουν παίξει το δικό τους ρόλο με τις καταθέσεις τους, όπως η Ελένη Μυλωνοπούλου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, τα πρόσωπα αυτά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να φθάσουν οι αρχές στην αποκάλυψη του «θεάτρου» που έπαιζε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που πλέον βρίσκεται στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε κατ' αρχήν ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, Χρήστος Βαρδίκος. Πρόκειται για τον άνθρωπο που μπήκε πρώτος στη μεζονέτα και εκείνος που απομάκρυνε την 11 μηνών κόρη της Καρολάιν από το σκηνικό της φρίκης. Η φωτογραφία, στην οποία κρατά το μωρό, κρύβει ένα μικρό μυστικό. Όπως αποκαλύπτεται τώρα που ο συζυγοκτόνος ομολόγησε, ο αστυνομικός ήταν ο πρώτος που είδε το ύποπτο σκηνικό στη μεζονέτα. Είδε την ψυχρή και άψυχη στάση του πιλότου γι' αυτό και πήρε το παιδί από τα χέρια του πατέρα του για να το απομακρύνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθοριστικό ρόλο έχει παίξει και παιδική φίλη της Καρολάιν είχε αποκαλύψει στις Αρχές τους έντονους καβγάδες του ζευγαριού και την πρόθεση της 20χρονης να χωρίσει. Επίσης, ο εκπαιδευτής του 33χρονου πιλότου ήταν επίσης ένα από τα πρόσωπα που «ξεκλείδωσαν» την υπόθεση. Με την κατάθεσή του, οι αρχές είδαν ότι η δική του υπόθεση ληστείας στο σπίτι του στο Αλεποχώρι πριν από δύο χρόνια αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Μπάμπη, προκειμένου να σκηνοθετήσει τον τόπο του εγκλήματος.

Οι «στημένες» δηλώσεις της Ελένης Μυλωνοπούλου

Μπορεί η σύμβουλος ψυχικής υγείας που είχε απευθυνθεί το ζευγάρι για βοήθεια να δήλωνε στα ΜΜΕ πως ήταν αγαπημένο, μετά την ομολογία του δράστη αποδεικνύεται μέσω αποκάλυψης της δικηγόρου της ότι οι δηλώσεις της ήταν μεθοδευμένες από την ΕΛ.ΑΣ. για να παραπλανήσουν τον συζυγοκτόνο. Η Ελένη Μυλωνόπουλου είχε κληθεί και είχε καταθέσει για τις κακές σχέσεις του ζευγαριού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η δικηγόρος της Ελένης Μυλωνοπούλου, Σταματία Μάρκου υποστήριξε: «Η σύλληψη του δράστη δεν ήταν καθόλου έκπληξη για εμάς. Είπαμε αυτά που έπρεπε να πούμε, με τρόπο και στον χρόνο που έπρεπε να τα πούμε. Δεν έγινε τίποτα τυχαία. Όλα ήταν μεθοδευμένα προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και για να προστατευθεί η εντολέας μου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share