Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πήγε να τον κλέψει και αυτός του έδωσε εργασία - 25 χρόνια μετά γύρισε για να τον ευχαριστήσει (Video)

Απίστευτη ιστορία στην Κρήτη

17 Ιουνίου 2021 14:36
Πήγε να τον κλέψει και αυτός του έδωσε εργασία - 25 χρόνια μετά γύρισε για να τον ευχαριστήσει (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές στη ζωή μας ένα λάθος μπορεί να πολλά καλά, αφού μαθαίναμε την σημασία των αξιών και της δεύτερης ευκαιρίας και κάτι τέτοιο συνέβη στη Κρήτη.

Μια από τις πιο ευχάριστες ειδήσεις της χρονιάς με πρωταγωνιστές, ένα φούρναρη τον κ. Γιάννη Βιτσαρά στο Ηράκλειο και ένα 12χρονο, τότε, αγόρι. Πριν από 25 χρόνια τον «τσάκωσε» να προσπαθεί να κλέψει από το μαγαζί του. Επίσης, δες ποιος γνωστός Έλληνας ράπερ συνελήφθη για κλοπή στην Γλυφάδα.

Αντί να τον μαλώσει, ή να καλέσει την Αστυνομία, ο αρτοποιός του εξήγησε ότι η κλοπή θα τον οδηγήσει σε κακά «μονοπάτια» και του ζήτησε να πηγαίνει στο αρτοποιείο, όταν έχει ελεύθερο χρόνο, να δουλεύει και να βγάζει το χαρτζιλίκι του. Το αγόρι συμφώνησε και έτσι έγινε.

Το περιστατικό συνέβη στο Ηράκλειο της Κρήτης

«Κάποια στιγμή η οικογένειά του μετακόμισε και το έχασα για χρόνια. Χθες, το παιδί, που πλέον είναι ένας άνδρας 37 ετών, ήρθε και με βρήκε. Με ευχαρίστησε που τότε, με τον τρόπο που το αντιμετώπισα, του έδειξα τον σωστό δρόμο στη ζωή. Έβγαλε το πανεπιστήμιο, έκανε οικογένεια», είπε ο κ. Βιτσαράς, με μεγάλη συγκίνηση.

«Κέρδισα το τζόκερ της ζωής»

Ο φούρναρης, μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Live News», «κέρδισε το τζόκερ της ζωής, όταν μετά από 25 χρόνια ήρθε να μου πει ευχαριστώ».

«Μετά από 25 χρόνια, ήρθε να με βρει και να μου ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον δρόμο που χάραξε και τα ερεθίσματα που του έδωσα. Είναι 37 χρονών σήμερα, έχει τελειώσει πανεπιστήμιο πληροφορικής και έχει 2 παιδάκια».

Πήγε να τον κλέψει και αυτός του έδωσε εργασία - 25 χρόνια μετά γύρισε για να τον ευχαριστήσει (Video)

Όπως είπε, το ευχαριστώ το οφείλει ο ίδιος στον 12χρονο τότε, που αποφάσισε να τον ακούσει και να αλλάξει τρόπο ζωής. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε όταν βλέπουμε ένα παιδί που έχει αδυναμίες, είναι να το προστατεύσουμε. Ήρθε και με βρήκε για να μου πει ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά εγώ του το χρωστάω αυτό», καταλήγει ο κ. Βιτσαράς.

Δείτε πως κλέβουν κάρτες, μετρητά και pin στα ΑΤΜ, χωρίς να καταλάβουμε τίποτα!

Kάμερα ασφαλείας σε τράπεζα της Αγγλίας κατέγραψε το τελευταίο κόλπο που χρησιμοποιούν συμμορίες κυρίως από την πρώην Ανατολική Ευρώπη για να κλέψουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες που κάνουν αυτόματη ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ.

Στην Αγγλία οι πελάτες ΑΤΜ βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα απατών όπου σε λίγα λεπτά χάνουν όχι μόνο τα μετρητά που βγάζουν από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, αλλά οι επιδέξιοι κακοποιοί καταφέρνουν να αδειάζουν και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Μάλιστα η Barclays δημοσιοποίησε βίντεο που δημιούργησε με βάση υλικό από κάμερες ασφαλείας ώστε να προετοιμάσει και «υποψιάσει» τους πελάτες της για το τι μπορεί να τους συμβεί ενώ κάνουν ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ.

Με την ευκαιρία διαβάστε κι αυτό που σας αφορά 100%: Πριν πατήσει το κουμπί στο ΑΤΜ του έβγαλε 300 ευρώ! Αυτό πρέπει να κάνετε και εσείς για να μην... μπλέξετε!

Πως σας κλέβουν στα ΑΤΜ;

Ενώ ο πελάτης της τράπεζας περιμένει να σηκώσει χρήματα από το ΑΤΜ, μία άγνωστη γυναίκα κάθεται ακριβώς πίσω του, παρακολουθώντας τον την ώρα που αυτός γράφει το pin του. Τότε η γυναίκα αυτή δημιουργεί αντιπερισπασμό, πετώντας κάτω κάποια χρήματα. Ο πελάτης γυρνά να την βοηθήσει όμως άλλος άνδρας που στέκεται δίπλα από το ΑΤΜ παίρνει την πιστωτική του κάρτα και βάζει στην θέση της μία ψεύτικη. Όταν το θύμα γυρνά παίρνει την ψεύτικη κάρτα και φεύγει, αφήνοντας την δική του εντός του μηχανήματος.

Τελικά η γυναίκα, αφού έχει παρατηρήσει το pin του πελάτη, έχει μαζί με τον συνεργό της και το pin και την κάρτα, μπορώντας πια να σηκώνει όσα λεφτά θέλει. Οι απάτες μπροστά από ΑΤΜ στη Μεγάλη Βρετανία έχουν σημειώσει άνοδο 50% των τελευταίο χρόνο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share