Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άρση Μέτρων: Ανοίγουν κλειστοί κινηματογράφοι και παιδότοποι! Νέα χαλάρωση ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς

Επίσημες ανακοινώσεις το απόγευμα στις 18.00

17 Ιουνίου 2021 14:04
Άρση Μέτρων: Ανοίγουν κλειστοί κινηματογράφοι και παιδότοποι! Νέα χαλάρωση ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άρση Μέτρων: Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της ολομέλειας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία έδωσε το «πράσινο φως» για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων υπό αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες, δεδομένης της αποκλιμάκωσης του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα και της εξέλιξης στο πρόγραμμα εμβολιασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 19 Ιουνίου ανοίγουν οι παιδότοποι και τα λούνα παρκ.

Στο λιανεμπόριο αυξάνεται ο αριθμός των πελατών μέσα στα εμπορικά καταστήματα και θα προβλέπεται ένα άτομο ανά 16 τ.μ. μετά από αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Παράλληλα, από 1η Ιουλίου επαναλειτουργούν οι κλειστοί κινηματογράφοι, αλλά με 50% πληρότητα και είσοδο είτε για εμβολιασμένους είτε με αρνητικό self test.

Άρση Μέτρων

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα το απόγευμα στις 18.00 κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Πότε καταργούνται τελικά τα self tests για τους εργαζόμενους

Οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι πολύ πιθανό να εξαιρεθούν από τη διαδικασία των self test, κάτι που αναμένεται να συμβεί από τον Ιούλιο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος συναντήθηκαν στο Υπουργείο Υγείας με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και την Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων Ειρήνη Μαρκάκη, με αντικείμενο τη συνέχιση της διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα φαρμακεία της χώρας.

Οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος τόνισαν για ακόμη μία φορά τη μεγάλη σημασία του προγράμματος δωρεάν διάθεσης των self-tests σε ομάδες του πληθυσμού, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά και μετάδοση του κορονοϊού και να επιτευχθεί ταχύτερα η επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της χώρας.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ αυτό διαφάνηκε από την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που φαίνεται πως είναι θετικός στην παράταση διάθεσης των self test για ακόμη 2 έως 3 μήνες.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται σχετική ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου: «Κατατέθηκε από τον ΠΦΣ στην Ομάδα Εργασίας, υπόμνημα με τα θεσμικά ζητήματα του κλάδου και συμφωνήθηκε δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την επίλυση τους.

Για το θέμα των self tests οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος, ζήτησαν από τον ΠΦΣ, τη συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self tests για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που αφορούν στις ομάδες των δικαιούχων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και των νέων 18-30 ετών, εξαιρουμένων όλων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί.

Για την καλύτερη και ομαλότερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων αλλά και των φαρμακείων, ζητήθηκε από τον ΠΦΣ να καταβληθεί προσπάθεια να διατεθούν εφάπαξ 4 self tests σε κάθε δικαιούχο. Το ΔΣ του ΠΦΣ θα συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να συζητήσει επί του ανωτέρω αιτήματος της Πολιτείας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share