Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Παραδοχή που προκαλεί τρόμο: «Δε γνωρίζουμε ακόμη πώς επιδρά η μίξη εμβολίων» - Όλα όσα αποκάλυψε η Αθηνά Λινού

Δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση είπε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας

17 Ιουνίου 2021 10:25
Παραδοχή που προκαλεί τρόμο: «Δε γνωρίζουμε ακόμη πώς επιδρά η μίξη εμβολίων» - Όλα όσα αποκάλυψε η Αθηνά Λινού

Για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τη μίξη τους αλλά και το σκεύασμα της Johnson & Johnson μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης (17/6) η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

«Δεν ξέρουμε ακόμη πως επιδρά η μίξη εμβολίων» διαμήνυσε μιλώντας για όσους έκαναν το AstraZeneca και επιθυμούν να τους χορηγηθεί άλλο σκεύασμα. «Όσοι έκαναν την πρώτη δόση με αυτό, πρέπει να κάνουν και την δεύτερη» ανέφερε.

Εμβόλιο  κατά του κορωνοϊού

Θυμίζουμε ότι η Αθηνά Λινού ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που ισχυρίστηκε πως τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson&Johnson προκαλούν μεγάλους κινδύνους σε γυναίκες κάτω των 50.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι όσοι έκαναν την πρώτη δόση και πήγαν καλά, θα έχουν πρόβλημα. Δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση αν με το να ανακατέψουμε τα εμβόλια θα έχουμε το ίδιο θετικό αποτέλεσμα. Κάνουμε την δεύτερη δόση με την βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά» σημείωσε.

Τονίζοντας πως το Johnson & Johnson δεν πρέπει να αποσυρθεί η Αθηνά Λινού είπε: «Στον αμερικανικό ΕΟΔΥ λένε ότι οι γυναίκες κάτω των 50 καλό θα είναι να επιλέξουν ένα άλλο εμβόλιο. Και με αυτό το εμβόλιο, σπανιότερα μεν, δημιουργήθηκαν κάποια θρομβοεμβολικά επεισόδια. Στην Αμερική λένε για 7 παρενέργειες στο εκατομμύριο».

«Το Johnson & Johnson μπορεί να χορηγείται σε άνδρες και σε ανθρώπους μεγαλύτερους των 50 ετών» δήλωσε μιλώντας στο Mega και επεσήμανε πως καλύπτει και όλα τα νέα στελέχη του κορωνοϊού.

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Καμπανάκι από Λινού - «Όχι σε γυναίκες κάτω των 50»! Η απαγόρευση στο Βέλγιο και η ανατριχιαστική περιγραφή 48χρονης

Την έντονη ανησυχία της εξέφρασε για το εμβόλιο της Johnson& Johnson η καθηγήτρια κ. Αθηνά Λινού, ενώ σοκαριστική είναι η περιγραφή μιας 48χρονης γυναίκας για το συγκεκριμένο εμβόλιο! Με την ίδια να έχει προειδοποιήσει και για το AstraZeneca.

«Aν δεν είχατε πρόβλημα στην 1η δόση, η πιθανότητα να έχετε στη 2η είναι 1 στο 1 εκατομμύριο». Αυτό θα συμβούλευε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού έναν ασθενή σε περίπτωση που τη ρωτούσε αν μπορεί να κάνει τη δεύτερη δόση του συγκεκριμένου εμβολίου μετά τη σύσταση να μην το κάνουν οι κάτω των 60 ετών.

Η κ. Λινού χαρακτήρισε «λογικό» να ανησυχεί ο κόσμος για το εμβόλιο της AstraZeneca. Ξεκαθάρισε όμως μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως «όπου κι αν χρησιμοποιήθηκε το AstraZeneca , υπήρχαν πάντα λίγα θρομβοεμβολικά επεισόδια, όμως πουθενά δεν υπήρξε τέτοιο επεισόδιο μετά τη δεύτερη δόση».

Αν και χαρακτήρισε «λάθος» το ότι δεν δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν άλλο σκεύασμα για τη δεύτερη δόση τους, εξήγησε ότι, δεν υπάρχει «επαρκής πληροφορία κι αυτό γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για το πόσο αποτελεσματική είναι η μίξη».

Όσο για το ότι είχε εξαρχής πει και συμβουλέψει τις γυναίκες νεότερης ηλικίας να μην κάνουν το AstraZeneca, εξήγησε ότι το έκανε γιατί «υπήρχαν τα δεδομένα, τα οποία δεν έλεγαν ότι κινδυνεύει όποιος το κάνει, αλλά το ότι ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος στις νέες γυναίκες».

Είπε τέλος ότι «τα δεδομένα αυτήν τη στιγμή είναι αν έκανες το πρώτο κάνεις το δεύτερο» και εμφανίστηκε καθησυχαστική για το θέμα.

«Ξέρετε γιατί ανησυχώ πολύ; Γιατί συνεχίζουμε να δίνουμε σαν εναλλακτική στις νέες γυναίκες κάτω των 50 ετών το Johnson&Johnson» είπε και τις συμβούλεψε να κάνουν εμβόλια mRNA.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share