Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (17/6)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

17 Ιουνίου 2021 07:11
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (17/6)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα Πέμπτη 17/6! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή "Ώρα Ελλάδος" του Open. Ενώ, το έγκλημα στα Γλυκά Νερά συνεχίζει να ερευνάται από τις Αρχές, προκειμένου να βρεθούν οι φονιάδες της Καρολάιν, με τους υπόπτους να έχουν ξεχωρίσει.

Αθλητικά πρωτοσέλιδα

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων σήμερα. Δείτε ποια είναι τα θέματα που φιλοξενούνται στις πρώτες σελίδες του αθλητικού Τύπου, όπως παρουσιάζονται από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Καιρός σήμερα: Συννεφιά και τοπικές καταιγίδες - Οι πρώτες εκτιμήσεις Αρναούτογλου-Μαρουσάκη για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένουμε σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 31 και στα νησιά τους 28 βαθμούς Κελσίου. Ενώ, τις πρώτες εκτιμήσεις έκαναν Αρναούτογλου-Μαρουσάκη για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Παράλληλα, δείτε τι καιρό πρόβλέπουν τα μερομήνια για μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου:

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 31 και στη Θράκη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3, το μεσημέρι και το απόγευμα δυτικοί έως 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Θεσσαλίας μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στα Δωδεκάνησα τοπικά 5 και στην περιοχή του Καστελλόριζου έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις Αρναούτογλου-Μαρουσάκη για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Άστατος θα είναι ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν τοπικές μπόρες όχι όμως όλες τις ώρες της ημέρας.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος περιμένουν αρκετοί προκειμένου να κάνουν μια σύντομη απόδραση από την πόλη παίρνοντας έτσι μια πρώτη γεύση καλοκαιρινών διακοπών μετά το χειμερινό lockdown.

Ο καιρός πάντως ναι μεν θα βοηθήσει τους εκδρομείς ως προς τις θερμοκρασίες, αλλά θα έχει και σκαμπανεβάσματα ως προς τα φαινόμενα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σχεδόν στο σύνολο του ηπειρωτικού κορμού της χώρας με έμφαση στα ορεινά.

Θα έχουμε λοιπόν το ίδιο μοτίβο με το οποίο μας έχει «ταλαιπωρήσει» ο φετινός Ιούνιος. Δηλαδή, οι μέρες θα ξημερώνουν με καλό καιρό και ηλιοφάνεια και στη συνέχεια προς το μεσημέρι και το απόγευμα -δηλαδή κατά τις θερμές ώρες της μέρας- θα έχουμε τοπικές μπόρες και καταιγίδες.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ηλιοφάνεια, αλλά και μπόρες σήμερα

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη υπεύθυνο για το παραπάνω σκηνικό είναι ένα σύστημα ψυχρών αέριων μαζών στα ανώτερα και ανώτατα τμήματα της ατμόσφαιρας που στροβιλίζεται πάνω από την Μαύρη Θάλασσα επηρεάζοντας και την χώρα μας μέχρι και την Δευτέρα.

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος του Open τα φαινόμενα θα είναι πιο ισχυρά στα εσωτερικά ηπειρωτικά και κυρίως στις περιοχές που γειτνιάζουν με ορεινούς όγκους. Τα παραθαλάσσια τμήματα μπορεί να δεχτούν και αυτά κάποιες μπόρες με τον Μαρουσάκη να θυμίζει σε όλους του λουόμενους πως όταν δουν πυκνά σύννεφα πρέπει να απομακρύνονται από τη θάλασσα για λόγους ασφαλείας. Βέβαια, εμφανίζεται κάπως καθησυχαστικός λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν αναμένεται η ένταση και η έκταση των προηγούμενων ημερών».

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για «θερμή γλώσσα» - Πότε θα έχουμε το πρώτο κύμα ζέστης

Από την πλευρά του ,στη συγκεκριμένη αστάθεια αναφέρθηκε μέσω της ΕΡΤ3 και ο Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνοντας και αυτός με τη σειρά του πως οι απογευματινές ώρες των επόμενων ημερών θα είναι βροχερές όμως το πρωί θα επικρατεί ηλιοφάνεια και από την Κυριακή θα υπάρξει και αύξηση της θερμοκρασίας καθώς η χώρα μας θα δεχτεί θερμές αέριες μάζες από την δυτική Μεσόγειο που θα ανεβάσουν αισθητά την θερμοκρασία με τον Σάκη Αρναούτογλου να προβλέπει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας ακόμη και 36 με 37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share