Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άρση μέτρων: Νέα χαλάρωση από την κυβέρνηση - Θρίλερ με τα self tests

Τι αλλάζει στις επόμενες μέρες;

16 Ιουνίου 2021 21:20
Άρση μέτρων: Νέα χαλάρωση από την κυβέρνηση - Θρίλερ με τα self tests
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέα χαλάρωση μέτρων έρχεται από την κυβέρνηση, με αυτές να είναι έτοιμες να ανακοινωθούν άμεσα, καθώς το σύστημα υγείας συνεχίζει να αποσυμφορείται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο σχεδιασμός αφορά το λιανεμπόριο και τον τουρισμό. Στο λιανεμπόριο αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός πελατών εντός των καταστημάτων, καθώς θα προβλέπεται ένα άτομο ανά 16 τ.μ.

Αναφορικά με τον τουρισμό, το σχέδιο προβλέπει οι ανεμβολίαστοι τουρίστες από χώρες της Ε.Ε. και τρίτες χώρες να εισέρχονται στη χώρα μας με rapid test και όχι με PCR, ενώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών, δεν θα είναι υποχρεωτικό το τεστ, όταν ταξιδεύουν.

Πότε καταργούνται τελικά τα self tests για τους εργαζόμενους

Οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι πολύ πιθανό να εξαιρεθούν από τη διαδικασία των self test, κάτι που αναμένεται να συμβεί από τον Ιούλιο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος συναντήθηκαν στο Υπουργείο Υγείας με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και την Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων Ειρήνη Μαρκάκη, με αντικείμενο τη συνέχιση της διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα φαρμακεία της χώρας.

Οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος τόνισαν για ακόμη μία φορά τη μεγάλη σημασία του προγράμματος δωρεάν διάθεσης των self-tests σε ομάδες του πληθυσμού, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά και μετάδοση του κορονοϊού και να επιτευχθεί ταχύτερα η επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της χώρας.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ αυτό διαφάνηκε από την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που φαίνεται πως είναι θετικός στην παράταση διάθεσης των self test για ακόμη 2 έως 3 μήνες.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται σχετική ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου: «Κατατέθηκε από τον ΠΦΣ στην Ομάδα Εργασίας, υπόμνημα με τα θεσμικά ζητήματα του κλάδου και συμφωνήθηκε δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την επίλυση τους.

Για το θέμα των self tests οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος, ζήτησαν από τον ΠΦΣ, τη συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self tests για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που αφορούν στις ομάδες των δικαιούχων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και των νέων 18-30 ετών, εξαιρουμένων όλων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί.

Για την καλύτερη και ομαλότερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων αλλά και των φαρμακείων, ζητήθηκε από τον ΠΦΣ να καταβληθεί προσπάθεια να διατεθούν εφάπαξ 4 self tests σε κάθε δικαιούχο. Το ΔΣ του ΠΦΣ θα συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να συζητήσει επί του ανωτέρω αιτήματος της Πολιτείας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share