Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έφτασε στους δράστες η Αστυνομία - Γιατί ρωτά τις Αρχές άλλων χωρών για το φονικό

Τρεις Αλβανοί στο επίκεντρο - Ποια στοιχεία οδηγούν σε αυτούς

16 Ιουνίου 2021 20:52
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έφτασε στους δράστες η Αστυνομία - Γιατί ρωτά τις Αρχές άλλων χωρών για το φονικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά συνεχίζει να ερευνάται από τις Αρχές, προκειμένου να βρεθούν οι φονιάδες της Καρολάιν, με τους υπόπτους να έχουν ξεχωρίσει.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Βήματος και των Νέων Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι αστυνομικοί που ερευνούν σε βάθος την υπόθεση δολοφονίας της νεαρής μητέρας, έχουν μιλήσει με τουλάχιστον 100 άτομα. Βασικά ερωτήματα, ωστόσο, συνεχίζουν να εκκρεμούν, τη στιγμή που έχει βρεθεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο.

  • Γιατί δεν υπάρχουν σημάδια πάλης και ίχνη DNA στα νύχια της 20χρονης;
  • Γιατί δεν πήραν μαζί τους ή δεν κατέστρεψαν τα κινητά του ζευγαριού;
  • Γιατί οι γείτονες δεν άκουσαν φωνές;
  • Γιατί οι δράστες δεν έφεραν μαζί τους ρολό κολλητικής ταινίας; ή άλλο υλικό για να δέσουν τους ενοίκους;

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται τρία άτομα, αλβανικής καταγωγής. Έχει μάλιστα, ζητηθεί η συνδρομή και της πρεσβείας της χώρας τους, προκειμένου να ελεγχθεί το παρελθόν τους.

«Αγκάθι» στις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της νεαρής μητέρας είναι τα ορφανά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο σπίτι και γίνεται προσπάθεια να ταυτοποιηθούν σε «τράπεζες δεδομένων» και άλλων χωρών.

Παράλληλα γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό ενός σκούρου ύποπτου οχήματος, το οποία έχει καταγραφεί από κάμερες στη περιοχή των Γλυκών Νερών, τις κρίσιμες εκείνες ώρες, ενώ κλιμάκιο έχει βρεθεί και στο αεροδρόμιο των Μεγάρων, στη βάση της εταιρίας των ελικοπτέρων που πετά ο 32χρονος πιλότος, για τη συλλογή όσο το δυνατόν, περισσότερων στοιχείων.

Πολύ σύντομα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται εξελίξεις.

Γιατί ψάχνουν πληροφορίες σε άλλες χώρες των Βαλκανίων

Μοιραία όσο περνάει ο καιρός και τα έως τώρα ευρήματα δεν έχουν αποδώσει καρπούς, η «βεντάλια» της έρευνας ανοίγει διαρκώς, εξετάζοντας οι αστυνομικοί παράλληλα, διαφορετικά σενάρια και εκδοχές.

Γίνεται έρευνα προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε πιθανότητα ανοιχτή ακόμα και σε ό,τι αφορά το ίδιο το κίνητρο, ωστόσο το μεγαλύτερο βάρος συγκεντρώνει η περίπτωση της ληστείας και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον το συγκεντρώνουν ληστείες με παρόμοια πρακτική με αυτή των Γλυκών Νερών.

Μάλιστα οι Αρχές έχουν ανοιχτή επικοινωνία με τις αντίστοιχες Αρχές γειτονικών και Βαλκανικών χωρών, στην προσπάθεια αναζήτησης τυχόν νέων πληροφοριών και στοιχείων που θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Στο κάδρο των ερευνών βρίσκονται βεβαίως και κάθε είδους πληροφορίες που έχουν προκύψει από διαφορετικές πηγές και εξετάζονται τα πάντα με προσοχή.

Προβλέψεις για την χρονική διάρκεια των ερευνών δεν μπορούν να γίνουν, καθώς όπως προαναφέρθηκε εξετάζονται παράλληλα πολλά σενάρια και πολλές κατευθύνσεις. Αυτό σημαίνει, ότι αν προκύψει στοιχείο από κάποια κατεύθυνση που θα δώσει μία νέα τροπή, αυτό μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share