Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 16/6: Επιτέλους ηλιοφάνεια - Πού παραμένουν βροχές και καταιγίδες σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

16 Ιουνίου 2021 07:02
Καιρός σήμερα 16/6: Επιτέλους ηλιοφάνεια - Πού παραμένουν βροχές και καταιγίδες σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καιρός σήμερα: Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει ότι ο καιρός βελτιώνεται στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας με τον ήλιο να επιστρέφει, όμως σε ορισμένες παραμένουν τα έντονα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, δείτε τι καιρό πρόβλέπουν τα μερομήνια για μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε στην ΕΡΤ και σημείωσε πως «τα σύννεφα θα βρεθούν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στη Λέσβο και στα νοτιοανατολικά νησιά, όπου θα δώσουν μερικές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα η μέρα θα ξεκινήσει μόνο με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές συννεφιές. Λίγο περισσότερες θα είναι στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θράκη».

Επίσης, ανέφερε πως «προς το μεσημέρι ο καιρός θα έχει βελτιωθεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και θα βγάλει ήλιο. Σε μεγάλα νησιά, όπως στα ορεινά της Λέσβου δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά.

Στη Βόρεια Ελλάδα τα σύννεφα θα γίνονται περισσότερα, κυρίως στη κεντροανατολική Μακεδονία και την Θράκη, μπορεί να βγουν μπόρες και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα δύσκολα θα βγει μπόρα και μπορεί μόνο στα πολύ ορεινά. Το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά με λίγα σύννεφα στις ορεινές βόρειες περιοχές».

Στη συνέχεια, ο Σάκης Αρναούτογλου μίλησε για την Αττική και πρόσθεσε πως «το πρωί θα έχει κάποιες πρόσκαιρες συννεφιές κυρίως στα ανατολικά τμήματα του νομού. Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο όμως, ενώ θα επικρατήσουν λίγες τοπικές συννεφιές μέχρι το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 17 και 30 βαθμών Κελσίου».

Έπειτα, για την Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία είπε ότι «ο καιρός θα έχει λιακάδα όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα βγάλει όμως κάποια σύννεφα, κυρίως στο κεντροανατολικό κομμάτι της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ενδέχεται να εκδηλωθούν φαινόμενα, τοπικού χαρακτήρα, τα οποία θα έχουν σταματήσει μέχρι το βράδυ, καθώς ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 19 και 31 βαθμών Κελσίου».

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα 16 Ιουνίου

Βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός και την Τετάρτη σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βoρειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
  • Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Θερμαικό έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν στην αρχή της ημέρας να είναι κατά τόπους ισχυρά. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά Ηπείρου και δυτικής Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν κατά τόπους πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανόν στα ορεινά να εκδηλωθούν όμβροι .
  • Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά και τα νότια έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Κρήτης.
  • Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανούς όμβρους μέχρι το μεσημέρι.
  • Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share