Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Εύβοια

Συναγερμός στην Πυροσβεστική!

15 Ιουνίου 2021 21:10
Φωτιά στην Εύβοια
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (15/6) στην Εύβοια και, συγκεκριμένα, στο Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, σημαίνοντας το συναγερμό στην περιοχή, όπως είχε γίνει και στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το evima.gr η φωτιά καίει δάσος ανάμεσα στο Πήλι και το Μαντούδι, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν στο σημείο.

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο δήμος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, τόσο για το μέτωπο της φωτιάς που καίει αυτή τη στιγμή στο δάσος, όσο και κυρίως για τις επόμενες ώρες, καθώς αναμένεται ενίσχυση των ανέμων.

Φωτιά στην Εύβοια

Ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης βρίσκεται από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στο σημείο, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του δήλωσε στο evima.gr: «Η φωτιά καίει σε δύσκολο σημείο, ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη αυτή την ώρα να περιορίσουν το μέτωπο. Πιθανό η πυρκαγιά να οφείλετε σε κεραυνό».

Εβαλαν φωτιά σε ομπρέλες και πετούσαν πέτρες στους πυροσβέστες που ήρθαν να τη σβήσουν

Κορωνοπάρτι: Απίστευτες σκηνές εκτυλίχτηκαν σε παραλία της Γλυφάδας, όπου διοργανώθηκε κορωνοπάρτι το βράδυ της Κυριακής με τουλάχιστον 1.500 άτομα. Η κατάσταση ξέφυγε, με νεαρούς να βάζουν φωτιά σε ομπρέλες.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με τη συνδρομή έξι πυροσβεστών και δύο οχήματων.

Τότε ήταν που οι συμμετέχοντες στο πάρτι άρχισαν να πετούν πέτρες στους άνδρες της Πυροσβεστικής, με αποτέλεσμα το ένα από τα δύο οχήματα της Υπηρεσίας να υποχωρήσει.

Κάποιοι από τους νεαρούς έμειναν μάλιστα στο σημείο μέχρι το πρωί, διατηρώντας τη φωτιά που είχαν ανάψει και σπάζοντας όσες ομπρέλες είχαν μείνει ακόμα όρθιες.

Κορωνοπάρτι σε βίλες στη Μύκονο με γνωστό DJ, αφίσες και 1.299 ευρώ είσοδο

Φαίνεται πως δεν έχουν τελειωμό τα παράνομα κορωνοπάρτι της χλιδής στη Μύκονο. Οι επιχειρηματίες της Μυκόνου ζητούν να εφαρμοσθεί στο νησί το μοντέλο που ακολούθησε η Ιμπιζα, με σκοπό να σταματήσουν τα παράνομα πάρτι, καθώς αντιμετωπίζουν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Το μοτίβο των μυστικών πάρτι σε υπερπολυτελείς βίλες στο Νησί των Ανέμων είναι πλέον σύνηθες. Μυστικές προσκλήσεις, εισιτήρια εκατοντάδων ευρώ, εκατοντάδες καλεσμένοι, παρκαδόροι, διάσημοι DJ.

Οι εικόνες από πάρτι που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Κούνουπα με γνωστό DJ δειχνουν τη σαμπάνια να ρέει άφθονη, ενώ η είσοδος ήταν 1.000 ευρώ.

Τι είναι το μοντέλο "Ιμπιζα"

Οι επιχειρηματίες της Μυκόνου ζητούν ένα νομοθετικό πλαίσιο για τα κορωνοπάρτι που θα λύσει τα χέρια της αστυνομίας. Ζητούν να εφαρμοστεί μοντέλο Ιμπιζα, όπου εκεί οι Αρχές
έβαλαν τέλος στα παράνομα πάρτι στις βίλες σε μια νύχτα, με ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Το πρόστιμο για τους διοργανωτές των κορωνοπάρτι στην Ίμπιζα είναι 500.000 ευρώ.

Οι μυστικές προσκλήσεις

Οι διοργανωτές των κορωνοπάρτι βάζουν νεαρούς να προσεγγίζουν τουρίστες σε ακριβά beach club για να τους ενημερώνουν, μόνο που η πρόσκληση με τις συντεταγμένες θα σταλεί διαδικτυακά λίγο πριν το πάρτι.

Όπως λένε οι ειδικοί, τα πάρτι με εκατοντάδες καλεσμένους χωρίς μάσκες αλλά και αποστάσεις, αποτελούν υγειονομική βόμβα, με τους διοργανωτές τους να αδιαφορούν για τους κίνδυνους, αφού αποκομίζουν τεράστια κέρδη.

Κορωνόπαρτι σε βίλες στη Μύκονο με γνωστό DJ, αφίσες και 1.299 ευρώ είσοδο

Το VIP πάρτι της χλιδής με 1.299 ευρώ είσοδο

Για να βρεθούν σε ένα τέτοιο πάρτι οι ενδιαφερόμενοι πληρώνουμε μέχρι και… 1.299 ευρώ είσοδο, όπως διαφημίζεται σε σχετική ιστοσελίδα όπου έχουν αναρτηθεί όλες οι πληροφορίες για το συγκεκριμένο event.

"Υπάρχει από πίσω μια εταιρία που διοργανώνει εκδηλώσεις και βρίσκεται στο Τελ Αβίβ. Διοργανώνουν εκδρομές τον χειμώνα στο Ντουμπάι και το καλοκαίρι τη Μύκονο με ευκατάστατους τουρίστες. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους, το τεστ κορωνοϊού είναι υποχρεωτικό. Στις βίλες γίνεται αποδεδειγμένα χρήση ναρκωτικών, δεν είναι απλή υπόθεση. Τις βίλες τις νοικιάζουν μέσω εταιριών του εξωτερικού και δεν αποδίδουν ούτε το ΦΠΑ", σημείωσε ο δημοσιογράφος Φρίξος Δρακοντίδης.

"Είναι υποχρεωμένοι οι συνάδελφοί μου όταν υπάρχει καταγγελία ή πληροφορίες είτε για τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, είτε προφανώς για ναρκωτικά, να επεμβαίνουν. Είναι δύσκολο το έργο της αστυνομίας στην Μύκονο, παίζονται τεράστια ποσά, κυκλοφορεί πολύ μαύρο χρήμα", είπε ο Στράτος Μαυροειδάκος, Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών.

"Αν υπάρχει καταγγελία ότι δεν τηρούνται τα μέτρα για την πάταξη του κορωνοϊού, η αστυνομία θα κάνει προληπτικά συστάσεις. Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε πρόστιμα σε όσους δεν φορούν μάσκες και στον ιδιοκτήτη του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν τηρεί τα μέτρα", πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share