Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κρήτη: Αυτός είναι ο 35χρονος κατηγορούμενος για το βιασμό 14χρονης - «Βαριά» η δικογραφία σε βάρος του

Στην φόρα τα στοιχεία του

15 Ιουνίου 2021 19:39
Κρήτη: Αυτός είναι ο 35χρονος κατηγορούμενος για το βιασμό 14χρονης - «Βαριά» η δικογραφία σε βάρος του
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στη δημοσιότητα βρέθηκαν τα στοιχεία του 35χρονου, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό 14χρονης στα Χανιά της Κρήτης, με τον ίδιο να έχει προφυλακιστεί με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων κοριτσιών, τα οποία προσέγγιζε μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και να εξακριβωθεί η συμμετοχή του ανωτέρω κατηγορουμένου σε έτερες περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2822023333 του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου και 2821025827 του Τμήματος Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δείτε τα στοιχεία και τις εικόνες που δημοσιοποίησε η αστυνομία ΕΔΩ.

Η εις βάρος του δικογραφία και πώς άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι

Η νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και αποπλάνησης ανηλίκων άρχισε να ξετυλίγεται πριν από περίπου δύο μήνες.

Πληροφορίες για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών, που έφτασαν στο Α.Τ. Κισσάμου, οδήγησαν σε κατ' οίκον έρευνα και στην προσαγωγή του, με την ανάκριση και την έρευνα στο κινητό του τηλέφωνο να καταλήγει σε αποκαλυπτικά για τη δράση του στοιχεία. Πορνογραφικό υλικό από ανήλικες, αλλά και φωτογραφίες ναρκωτικών ουσιών και όπλων έκαναν τις αστυνομικές Αρχές να προχωρήσουν σε βάθος την υπόθεση, καθώς μέχρι πρότινος δεν είχε υπάρξει καταγγελία σε βάρος του 35χρονου.

Έξι κορίτσια, τα οποία εντοπίστηκαν σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, κατήγγειλαν, με την προτροπή των γονιών τους, ότι ο φερόμενος ως δράστης τις είχε προσεγγίσει από το Instagram ή το Facebook με ψεύτικα προφίλ. Μάλιστα, η Αστυνομία εκτιμά ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος.
Μία από τις ανήλικες κατήγγειλε ότι ο 35χρονος την έπεισε να συναντηθούν και να συνευρεθούν ερωτικά, κάτι που συνέβη επανειλημμένα. Όταν πια το κορίτσι αρνήθηκε, το απείλησε με όπλο πως, αν δεν ενδώσει, θα αποκαλύψει την ερωτική σχέση τους. Ο φερόμενος ως δράστης αρχικά φλέρταρε με τις ανήλικες στις διαδικτυακές επικοινωνίες τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όταν οι ανήλικες ζητούσαν από τον 35χρονο να τους στείλει φωτογραφία του, εκείνος έστελνε φωτογραφίες άγνωστων νεαρών ανδρών. Συχνά εμφανιζόταν ως νεαρός, με καταγωγή και τόπο διαμονής τα Σφακιά.

Η δικογραφία που σχημάτισε σε βάρος του το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Χανίων, ο οποίος με τη σειρά του παρέπεμψε την υπόθεση στον ανακριτή. Μεταξύ των κατηγοριών που τον βαρύνουν είναι βιασμός κατ’ εξακολούθηση, ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, απειλή, όπως και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών. Συνολικά κατηγορείται για δύο κακουργήματα και έξι πλημμελήματα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share