Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αλβανός αγρότης σακάτεψε αστυνομικό με σιδερολοστό!

Καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών

15 Ιουνίου 2021 14:44
Αλβανός αγρότης σακάτεψε αστυνομικό με σιδερολοστό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα αποτρόπαιο συμβάν συνέβη πέρυσι τον Αύγουστο στην παραλία των Παξών και χθες ο δράστης καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Ηγουμενίτσας σε 9 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο εν λόγω αστυνομικός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και περπατούσε αμέριμνος στην παραλία των Παξών, πέρυσι τον Αύγουστο, μαζί με δυο γυναίκες αστυνομικούς. Κι αυτές βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας. Τίποτα δεν προδίκαζε τα όσα θα επακολουθούσαν λίγα λεπτά αργότερα όταν μια ανδρική φιγούρα έκανε ξαφνικά την εμφάνιση της, κραδαίνοντας έναν σιδερολοστό.

Πρόκειται για έναν Αλβανό αγρότη 50 ετών ο οποίος αιφνιδίασε τον αστυνομικό και του επιτέθηκε με λύσσα, έχοντας προφανή σκοπό να τον αποτελειώσει ή να του προκαλέσει σοβαρές βλάβες. Κάτι που τελικά κατάφερε, καθώς η δύναμη με την οποία τον χτυπούσε στο κεφάλι με τον σιδερολοστό ήταν τέτοια που δεν του άφησε καν το περιθώριο να αμυνθεί.

Τα περισσότερα χτυπήματα είχαν στόχο το πρόσωπο και το κεφάλι του αστυνομικού με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να χρειαστεί να υποβληθεί σε διαδοχικές πλαστικές επεμβάσεις.

Αλβανός αγρότης σακάτεψε αστυνομικό με σιδερολοστό!

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο 50χρονος έδερνε τον αστυνομικό χωρίς έλεος, αδιαφορώντας για το αν θα κατάφερνε να επιβιώσει από την σφοδρότητα των χτυπημάτων.

Χθες ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηγουμενίτσας, ο δράστης ισχυρίστηκε ότι δήθεν είχε προσωπικές διαφορές με το θύμα από παλαιότερη σύλληψη του, ισχυρισμοί που όμως διαψεύστηκαν από τους υπόλοιπους μάρτυρες καθως διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω αστυνομικός ουδέποτε είχε συλλάβει τον 50χρονο Αλβανό αγρότη, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για άλλα αδικήματα (κλοπές, ενδοοικογενειακη βια).

Ο δικηγόρος του αστυνομικού, Ανδρέας Ταγαράκης μιλώντας στο protothema.gr, είπε ότι πρόκειται για μια ηθική δικαίωση για τον εντολέα του, μάχιμο αστυνομικό με πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις στο παρελθόν, ο οποίος αν και διέφυγε τον κίνδυνο εξακολουθεί να ταλαιπωρείται και να υφίσταται τις συνέπειες από την βαναυσότητα της συμπεριφοράς που επέδειξε εναντίον του ο δράστης.

Θρίλερ στα Βόρεια Προάστια: 17χρονοι μπούκαραν στο σπίτι 15χρονου για 100 ευρώ - Τον χτύπησαν και τον λήστεψαν

Ένα απίστευτο περιστατικό με «πρωταγωνιστές» ανήλικους συνέβη αργά το βράδυ του Σαββάτου σε οικεία στα βόρεια προάστια της Αττικής για ένα χρέος της τάξεως των 50 ευρώ.

Δύο 17χρονοι εκμεταλλεύτηκαν την απουσία από το σπίτι των γονιών ενός 15χρονου φίλου τους, προκειμένου να εισβάλουν, να τον χτυπήσουν, να τον βρίσουν και να τον απειλήσουν για ένα χρέος της τάξεως των 50 (σ.σ.: σύμφωνα με τους φερόμενους ως δράστες 100 ευρώ).

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στους αστυνομικούς το φερόμενο ως θύμα, οι δύο 17χρονοι έψαξαν όλους τους χώρους του σπιτιού, κάνοντας μάλιστα και ζημιές, άρπαξαν 15 ευρώ που βρήκαν κι ένα μπουκάλι σαμπάνιας φεύγοντας για λίγη ώρα.

Θρίλερ στα Βόρεια Προάστια: 17χρονοι μπούκαραν στο σπίτι 15χρονου για 50 ευρώ

Τότε, ο ανήλικος ειδοποίησε τη θεία του για το περιστατικό, η γυναίκα πήγε στο σπίτι και του έδωσε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, με τον 15χρονο να το αφήνει –κατόπιν εντολής των φίλων του που συνέχισαν να τον ενοχλούν τηλεφωνικά- στο χρηματοκιβώτιο, απ’ όπου και το πήραν. Όταν επέστρεψαν σπίτι οι γονείς του ανήλικου, πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και κατήγγειλαν το περιστατικό.

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων –με διαφορετικό κίνητρο αυτή τη φορά- που όμως καταδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα που πλέον υπάρχει.

Αντίστοιχο περιστατικό και στο Ίλιον!

Μια ηλικιωμένη γυναίκα 100 ετών, λήστεψε και τραυμάτισε άγνωστος δράστης, τα ξημερώματα, μέσα στο σπίτι της, στο Ιλιον Αττικής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο κακοποιός εισέβαλε στο σπίτι λίγο μετά τις 03:30, αφού παραβίασε ένα παράθυρο. Στη συνέχεια χτύπησε την ηλικιωμένη, προκειμένου να του πει που είχε κρυμμένα χρήματα και πολύτιμα είδη. Στο σπίτι βρισκόταν και η οικιακή βοηθός, την οποία απείλησε και ακινητοποίησε ο δράστης. Αμέσως μετά, αφαίρεσε ένα ξύλινο χρηματοκιβώτιο και όσα χρήματα βρήκε στο σπίτι και τράπηκε σε φυγή όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η ΕΛΑΣ διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share