Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021

Απεργία 16/06: Τραβούν χειρόφρενο (και) Ηλεκτρικός και Τραμ!

Τι ώρες θα κινηθούν;

15 Ιουνίου 2021 13:33
Απεργία 16/06: Τραβούν χειρόφρενο (και) Ηλεκτρικός και Τραμ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απεργία: Hλεκτρικός και Τραμ θα λειτουργήσουν τελικά αύριο Τετάρτη 16 Ιουνίου και δεν θα συμμετέχουν όλο το 24ωρο, προκειμένου να διευκολύνουν τις μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες Εξετάσεις.

H ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες, που δίνουν Πανελλήνιες Εξετάσεις, επιχειρεί να κάμψει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιό της. Η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης για τα παιδιά είναι εντελώς υποκριτική, διότι ενώ εμφανίζεται να αγωνιά για τις μετακινήσεις τους, την ίδια ώρα με το αντεργατικό νομοσχέδιο, που έχει καταθέσει στη Βουλή, ετοιμάζει για αυτά και για όλες τις επόμενες γενιές ένα εργασιακό μεσαίωνα, με ανασφάλεια και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς και πιέσεις αλλά ούτε και χρειάζεται να αποδείξουν σε κανέναν την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά. Είναι οι ίδιοι γονείς, γνωρίζουν πολύ καλά τις αγωνίες των νέων και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν, με όλες τους τις δυνάμεις, για να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Για αυτό το λόγο παίρνουμε μέρος ακόμα πιο δυναμικά και αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις όλων των εργαζόμενων και διευκολύνουμε τα παιδιά μας στις μετακινήσεις τους. Πραγματοποιούμε την Τετάρτη 16/6 στάση εργασίας από 10πμ έως λήξη της βάρδιας. Παίρνουμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή».

Απεργία 16/06: Τραβούν χειρόφρενο (και) Ηλεκτρικός και Τραμ!

Εξαίρεση εκπαιδευτικών
Νωρίτερα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργία τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελληνίων.

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να δημιουργήσει προβλήματα στους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις, για αυτό και προχώρησε στην παραπάνω απόφαση.

Νωρίς το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά της -προγραμματισμένης για αύριο, 16 Ιουνίου- απεργίας της ΑΔΕΔΥ με στόχο τη διασφάλιση των Πανελλαδικών, κίνηση που τελικά δεν χρειάζεται να γίνει πραγματικότητα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share