Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γεμίζει με AstraZeneca την Αλβανία η Ελλάδα – δώρισε 20.000 εμβόλια για την καταπολέμηση της πανδημίας

Στο διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων τα εμβόλια

15 Ιουνίου 2021 11:51
Γεμίζει με AstraZeneca την Αλβανία η Ελλάδα – δώρισε 20.000 εμβόλια για την καταπολέμηση της πανδημίας

20.000 εμβόλια της Astrazeneca έκανε δωρεά προς τον αλβανικό λαό η Ελλάδα για την καταπολέμηση της πανδημίας στη γειτονική χώρα κι ενώ επικρατεί ένα αλαλούμ αναφορικά με τη χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος.

Στο διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων, παρουσία της πρέσβη της Ελλάδας στην Αλβανία, Σοφίας Φιλιππίδου, παρέλαβε τα εμβόλια η Αλβανίδα υφυπουργός Υγείας Εουγκένα Τομίνι.

Η υπουργός Υγείας της Αλβανίας Ογκέρτα Μαναστιρλίου, εξέφρασε τις ευχαριστίες της κυβέρνησής της προς την ελληνική κυβέρνηση και επισήμανε ότι αποτελεί σημαντική συμβολή για να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας για τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού.

Πέθανε από κορωνοϊό ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Μπασκίμ Φίνο

Πέθανε από επιπλοκές λόγω κορωνοϊού ο βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος και μεταβατικός πρωθυπουργός της Αλβανίας, Mπασκίμ Φίνο.

Ο ίδιος είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μετά την κατάρρευση των παρατραπεζών, την ένοπλη εξέγερση του 1997 και την πτώση του Σαλί Μπερίσα.

Ο Μπασκίμ Φίνο έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό τα ξημερώματα της Δευτέρας μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο των Τιράνων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπέστη καρδιακή ανακοπή. Ο Μπασκίμ Φίνο το 1992 εξελέγη δήμαρχος Αργυροκάστρου, μια θέση που κατείχε μέχρι το 1996. Ο Φίνο κατείχε τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο 1997.

Πέθανε από κορωνοϊό ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Μπασκίμ Φίνο

Έμεινε γνωστός στην ιστορία για την ανάμειξή του στις παρατράπεζες-πυραμίδες που είχε στήσει το καθεστώς Μπερίσα, όπου επένδυσαν και έχασαν τα λεφτά τους πολλοί Αλβανοί μετανάστες στο εξωτερικό. Όταν αυτή η «φούσκα» έσκασε, οι επενδυτές έσπευσαν στη χώρα τους και πήραν στα χέρια τα όπλα διεκδικώντας πίσω τα λεφτά τους.

O Mπασκίμ Φίνο πέθανε σε ηλικία 59 ετών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share