Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Απεργία: Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ και πλοία την Τετάρτη - Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία - Που θα γίνουν συλλαλητήρια

Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

15 Ιουνίου 2021 11:10
Απεργία: Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ και πλοία την Τετάρτη - Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία - Που θα γίνουν συλλαλητήρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απεργία: Νέα 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο Μετρό (γραμμές 2 & 3), τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και το Τραμ την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021.

Την απεργία προκήρυξαν με κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς συμμετέχοντας έτσι στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του εργασιακού νομοσχεδίου. Επίσης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε την Τρίτη κατεπείγουσα αγωγή κατά της αυριανής εικοσιτετράωρης απεργίας που προγραμμάτισε η ΑΔΕΔΥ, με σκοπό τη διασφάλιση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Την ίδια μέρα, τα Λεωφορεία θα κινούνται από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 21:00, καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ προκήρυξε στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας συμμετέχοντας στην στάση εργασίας του Ε.ΚΑ. κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Πώς θα κινηθουν τα λεωφορεία

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα αναχωρήσουν από τις 20:00 ή νωρίτερα.

Σημειώνεται η στάση εργασίας δεν αφορά τις 60 λεωφορειακές γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ. Επιπλέον, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συμμετοχής οδηγών σε 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται λιγότερα δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

«Η μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία της 10ης Ιουνίου και οι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, έδωσαν δυναμική απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης- εργοδοτών να μας κάνουν σύγχρονους δούλους με το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. Αυτό το νομοσχέδιο δε διορθώνεται, αποσύρεται.

Για αυτό, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας και όλοι μαζί ενωμένοι διαδηλώνουμε ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, που μόνο στόχο έχει να ισοπεδώσει τα κεκτημένα των εργαζομένων.

Έτσι, την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 ημέρα ψήφισης του αντεργατικού νομοσχεδίου στη Βουλή, συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΕΚΑ και των Σωματείων και πραγματοποιούμε 24ωρη Απεργία

Καλούμε όλους και όλες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, στις 6μ.μ. έξω από την Βουλή, στην πλ. Συντάγματος.

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ( ΣΕΛΜΑ)

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ ( π. ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ)

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ (ΣΕΤ)

-ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΗΤΑ)

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (ΣΗΑΜ)

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΕΚΕΛΜΑ)

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΣΕΗΣΑΠ)»

Απεργούν ΑΔΕΔΥ και ΠΝΟ στις 16 Ιουνίου

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021, στις 11:00, μαζί με το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00. Παράλληλα, δες το εργατικό νομοσχέδιο που πέρασε η κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι η ψήφιση του αναμένεται να γίνει στις 17 Ιουνίου.

Που θα γίνουν συλλαλητήρια

Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οκτώ ναυτεργατικά σωματεία την Τετάρτη 16 Ιουνίου ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο. Την απόφαση αυτή έλαβαν τα διοικητικά συμβούλια των Σωματείων, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση που έκανε κάθε ένα από αυτά.

Σύμφωνα με αυτή, στις 16 Ιουνίου θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Σύμφωνα με τις διοικήσεις των σωματείων αγωνίζονται και απαιτούν:

  • Να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο.
  • Να μην καταστρατηγηθεί το οκτάωρο.
  • Να ανανεωθούν όλες οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Να καταργηθεί κάθε αντεργατικός και αντιασφαλιστικός νόμος.
  • Να καταργηθεί ο νόμος για τις κουτσουρεμένες οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων.

Σε 24ωρη απεργία στις 16 Ιουνίου προχωρούν οι ναυτεργάτες

Η ανακοίνωση

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού) πιστό στην γραμμή της απεργιακής κλιμάκωσης απέναντι στο νομοσχέδιο - οδοστρωτήρα με το οποίο κυβέρνηση - κεφάλαιο επιχειρούν ένα στρατηγικό χτήπημα συντριβής των εργατικών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, πήρε την απόφαση για νέα απεργία στις 16 Ιούνη.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ εκτίμησε ως απόλυτα θετική την απεργία της 10 Ιούνη τόσο στο δικό μας χώρο όσο και ευρύτερα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Αυτό έδειξαν τα στοιχεία της μαζικής συμμετοχής σε αυτή την απεργία, αυτό διαπιστώθηκε από την μαζική παρουσία του κόσμου της εργασίας στις συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτό εκφράζει με τον πιο σαφή τρόπο την αποδοκιμασία και καταδίκη των εργαζομένων στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης και συνολικά στην αντιλαϊκή της πολιτική.

Πρόκειται για ένα σημαντικό και ενθαρρυντικό βήμα το οποίο δείχνει ότι οι εργαζόμενοι βγαίνουν πιο αποφασιστικά και δυναμικά στο προσκήνιο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους σε αντιπαράθεση με τις επιχειρούμενες αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης, στην κατάργηση του 8ωρου, των ΣΣΕ, της μείωσης των μισθών τους, της παραπέρα υπονόμευσης της απεργίας και συνολικά της συνδικαλιστικής δράσης.

Δώσαμε μία τεράστιας σημασίας μάχη ως ΠΕΝΕΝ στις 3 Ιούνη, την συνεχίσαμε με την απεργία στις 10 Ιούνη, την κλιμακώνουμε στις 16 παλεύοντας ως το τέλος να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Χατζηδάκη!

Σε αυτό τον αγωνιστικό - συγκρουσιακό δρόμο που χαράξαμε από την αρχή δυστυχώς επιβεβαιώνονται όλες οι βασικές μας εκτιμήσεις (μεταξύ των άλλων) και για τον ρόλο των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Οι δυνάμεις αυτές με την στάση τους μπροστά στη νέα απεργία στην ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΚΑ και σε άλλες πολλές δευτεροβάθμιες οργανώσεις επέλεξαν τον δρόμο του συμβιβασμού, του παροπλισμού των συνδικάτων και τελικά της υποταγής τους στην αντιλαϊκή - αντεργατική κυβερνητική επίθεση.

Με τον τρόπο αυτό αποκαλύπτονται και δικαιώνουν την θέση μας "περί τουφεκιάς στον αέρα" για την εκτόνωση της δυσαρέσκειας των εργαζομένων και σήμερα βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση να περάσει το αντεργατικό της έκτρωμα στην Βουλή επιλέγοντας μία διαδήλωση και στάση εργασίας ως απάντηση!!!

Πρόκειται για μια γραμμή βαθιά απεργοσπαστική και υπονομευτική της αντίστασης των εργαζομένων. Η στάση τους αυτή επιβεβαιώνει την ορθότητα της πρότασής μας (και άλλων δυνάμεων) για την ανάγκη συγκρότησης ενός ανεξάρτητου ενωτικού κέντρου αγώνα για την συσπείρωση όλων των δυνάμεων στα συνδικάτα ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Οι εργαζόμενοι έχουν την δύναμη να χαλάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και των υποτακτικών της στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Χρειάζεται τις επόμενες ημέρες να σημάνει συναγερμός σε όλους τους χώρους δουλειάς, να εξασφαλιστεί η μέγιστη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων για την επιτυχία της απεργιακής μάχης και την μαζική κάθοδο των εργαζομένων στους δρόμους του αγώνα!

Στο χώρο της επιβατηγού Ναυτιλίας οι εφοπλιστές κλιμακώνουν την επίθεσή τους ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας, για το σκοπό αυτό επιστρατεύουν και αξιοποιούν οτιδήποτε έχουν στη διάθεσή τους από το αντιδραστικό θεσμικό - νομοθετικό οπλοστάσιό τους, τις δικαστικές αποφάσεις, τον κοινωνικό αυτοματισμό, μέχρι την οργανωμένη και ενορχηστρωμένη παραπληροφόρηση!

Με μία νέα προκλητική ανακοίνωσή του ο ΣΕΕΝ, συνεπής στην κατεύθυνση υπονόμευσης της απεργίας, δηλώνει ότι στην απεργία της 10 Ιούνη δεν υπήρξαν απεργοί και ότι τάχα η περιφρούρηση ήταν αυτή που σταμάτησε τα καράβια!!

Για άλλη μία φορά όπως και στην απεργία της ΠΕΝΕΝ απευθύνεται στο ΥΕΝ και στις δυνάμεις καταστολής του Λ.Σ να προστατέψουν και να εξασφαλίσουν την εκτέλεση των δρομολογίων στις 16/6!

Απάντηση σε αυτήν την νέα εξοργιστική πρόκληση θα δώσουν για άλλη μία φορά οι ίδιοι οι Ναυτεργάτες μέσα από τα καράβια με ταυτόχρονη ενίσχυση των μέτρων οργάνωσης και περιφρούρησης της απεργίας!!

Στην κατεύθυνση αυτή ο ρόλος του κλάδου μας μέσα στα καράβια και η οργάνωση της ΠΕΝΕΝ για την περιφρούρηση και επιτυχία της απεργίας αναδεικνύονται και αυτή την φορά ως καθοριστικός παράγοντας για να τσακιστεί οποιαδήποτε απόπειρα εφοπλιστών - κυβέρνησης ενάντια στην απεργία.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

- Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο σφαγείο!
- Υπερασπίζουμε το οκτάωρο, την απεργία, τα εργατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα!
- Δίνουμε τη Μάχη και Παλεύουμε για τα ναυτεργατικά προβλήματα.
- Υπογραφή και ανανέωση των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
- Κατάργηση των αντιδραστικών νόμων 4150/2013, 4714/2020, 2687/1953 και κάθε άλλου αντεργατικού νόμου.
- Την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016) και όλων των αντιασφαλιστικών νομοθετικών ρυθμίσεων καθώς και την επιτάχυνση στην απόδοση των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.
- Άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων, αύξηση των επιδομάτων και επιμήκυνση του χρόνου ανεργίας.


Καλούμε τα μέλη μας στην συγκέντρωση στις 16/6 στις 5:30 το πρωί
στο λιμάνι του Πειραιά

Έναρξη απεργίας 16 Ιούνη 2021 ώρα 00.01 - Λήξη απεργίας 16 Ιούνη 2021 ώρα 24.00

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Απεργιακός "πυρετός" - Πότε μπαίνει ξανά λουκέτο στη χώρα

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις του οι Έλληνες ναυτεργάτες αντιδρώντας στο εργατικό νομοσχέδιο. Συνολικά 14 σωματεία ζητούν νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου. Ζητούν νέα απεργία και αναμένεται να συνεδριάσουν τα συμβούλιά τους. Παράλληλα δείτε πώς μπορείτε να ταξιδέψετε με το πλοίο. Τι έγγραφο χρειάζεται να έχετε μαζί σας.

Σε κοινή τους ανακοίνωση επισημαίνουν:

Χαιρετίζουμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία, για τη μαζική – μαχητική συμμετοχή τους στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10 Ιούνη, στέλνοντας δυναμική – ταξική απάντηση για το αντεργατικό νομοσχέδιο κυβέρνησης – εργοδοσίας, για να μην γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα.

Για άλλη μια φορά οι ναυτεργάτες με ασπίδα τους την αλληλεγγύη εργαζομένων, συνδικάτων, ακύρωσαν στην πράξη την ωμή προκλητική παρέμβαση των εφοπλιστών και την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, να κρίνει παράνομη την συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία.

Στους καταπέλτες των πλοίων οι ναυτεργάτες με αγώνες και θυσίες κατέκτησαν τα δικαιώματα τους, στους καταπέλτες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και δεν θα υποκύπτουν στις τρομοκρατικές – εκβιαστικές μεθοδεύσεις των εφοπλιστών και των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, για να μην εργάζονται ούτε οι επόμενες γενιές σε συνθήκες γαλέρας.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να συνεχίσουμε τον αγώνα με πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, για να αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο τερατούργημα, να μην καταργηθεί το 8ωρο, το δικαίωμα οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, να αγωνίζονται για τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες.

Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων άμεσα να συνεδριάσουν με αποφάσεις για κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα, με 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη και σε συντονισμό της δράσης με συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Απεργία ναυτεργάτες

Οι διοικήσεις των σωματίων

  • Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Ε.Ν
  • Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Ε.Ν
  • Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων Ε.Ν
  • Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν
  • Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών Ε.Ν
  • Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών Ε.Ν
  • Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΜΕΚ Ε.Ν
  • Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών Ε.Ν
  • Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας Ε.Ν
  • Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων – Κυβερνητών Ε.Ν
  • Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S - Π/Κ - Ο/Γ
  • Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών
  • Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ

Απεργιακός

Αναλυτικά οι βασικότερες τομές του νομοσχεδίου είναι:

  • Η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας με την οποία αντιμετωπίζονται η μαύρη εργασία και οι αδήλωτες υπερωρίες.
  • Η σύσταση της Επιθεώρησης Εργασίας ως ανεξάρτητης διοικητικής αρχής.
  • Η θέσπιση νέων αδειών για τους γονείς και φροντιστές, όπως η άδεια 14 ημερών για τους νέους πατέρες και η επιδοτούμενη από τον ΟΑΕΔ γονική άδεια και για τους δύο γονείς.
  • Η δυνατότητα εφαρμογής του συστήματος διευθέτησης του χρόνου εργασίας και ύστερα από αίτηση του εργαζομένου.
  • Η προστασία του κοινωνικού συνόλου από τις απεργίες στην κοινή ωφέλεια της οικονομίας με την υποχρέωση παροχής εγγυημένης υπηρεσίας (1/3 της συνήθως παρεχόμενης).
  • Η λήψη μέτρων για διαφάνεια στο συνδικαλισμό(δυνατότητα συμμετοχής των εργαζομένων εξ’ αποστάσεως, εγγραφή των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε μητρώα)
  • Η απαγόρευση της ενίσχυσης συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργοδότες και κόμματα.
  • Η απαγόρευση επαναπροκήρυξης απεργίας που έχει κριθεί παράνομη από τη Δικαιοσύνη, από τη δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση.
  • Η θέσπιση αστικής ευθύνης για συνδικαλιστές οι οποίοι ασκούν βία ή γενικότερα προβαίνουν σε παράνομες πράξεις κατά τη διάρκεια απεργιών.
  • Η λήψη μέτρων, προληπτικών και κατασταλτικών, για την αντιμετώπιση της βίας και παρενόχλησης στην εργασία, μεταξύ άλλων με την κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.
  • Η κύρωση της Σύμβασης 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία.
  • Η θέσπιση του δικαιώματος αποσύνδεσης στην τηλεργασία.
  • Η καθιέρωση πλαισίου προστασίας και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους στις ψηφιακές πλατφόρμες.
  • Η αύξηση των επιτρεπόμενων υπερωριών σύμφωνα με τα ισχύοντα στην ΕΕ.
  • Η διεύρυνση των κλάδων στους οποίους επιτρέπεται η λειτουργία τις Κυριακές σύμφωνα με τα ισχύοντα στις χώρες της ΕΕ, ιδιαίτερα τις Μεσογειακές.
  • Η διεύρυνση της προστασίας των εργαζομένων από άκυρες απολύσεις και η θέσπιση δυνατότητας επιπλέον (τριπλάσιας) αποζημίωσης, αντί επαναπρόσληψης, στις υπόλοιπες περιπτώσεις.
  • Η αύξηση της αποζημίωσης απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες και εξίσωση με εκείνη των υπαλλήλων.
  • Η αναβάθμιση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ με μείωση του διοικητικού φόρτου για τις επιχειρήσεις και διευκόλυνση των ελέγχων.

Απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αθήνα

Ακολουθούν οι κυριότερες αλλαγές που επήλθαν στις διατάξεις του νομοσχεδίου ύστερα από την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, καθώς και οι βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

Συλλογικό εργατικό/ συνδικαλιστικό δίκαιο

Απαγόρευση παράνομης απεργίας: Ορίζεται ότι εάν κριθεί παράνομη απεργία ή στάση εργασίας που έχει κηρυχθεί από πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, δεν επιτρέπεται (μια πρακτική που ακολουθείτο σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι σήμερα), η κήρυξη απεργίας από την αντίστοιχη δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση για το ίδιο θέμα.

Αστική ευθύνη συνδικαλιστών: Προστίθεται διάταξη σύμφωνα με την οποία τόσο οι συνδικαλιστές που πραγματοποιούν καταλήψεις, αποκλεισμούς, ή ασκούν βία, εμποδίζοντας τους εργαζόμενους που δεν συμμετέχουν στην απεργία να εργαστούν, όσο και η συνδικαλιστική τους οργάνωση, θα έχουν αστική ευθύνη. Η ευθύνη δεν βαραίνει το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά εκείνους που προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις, ενώ η καταβολή αποζημίωσης προϋποθέτει την άσκηση αγωγής από την θιγόμενη επιχείρηση.

Ποσοστό εγγυημένης υπηρεσίας: Η ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία κατά τη διάρκεια απεργιών στην κοινή ωφέλεια, ορίζεται κατ’ αρχήν σε 33 %, αλλά προβλέπεται ότι μπορεί να μειωθεί με ΚΥΑ που εκδίδουν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός κατόπιν τεκμηριωμένου αιτήματος ή συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων. Σε περίπτωση που δεν επέλθει η συμφωνία για το προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας, η διαφορά παραπέμπεται στη μεσολάβηση του ΟΜΕΔ.

Προστασία συνδικαλιστών: Η αγωγή για να κριθεί εάν ένας συνδικαλιστής έχει απολυθεί εγκύρως συζητείται με τις ίδιες ταχύτατες διαδικασίες που ισχύουν σε περίπτωση αγωγής για την κήρυξη μιας απεργίας ως παράνομης. Η ανάγκη για ταχεία εκδίκαση της υπόθεσης προκύπτει από το ότι εάν ο απολυθείς δικαιωθεί μετά από χρόνια, θα έχει αποκλεισθεί από τη συνδικαλιστική δράση. Επίσης απλοποιείται η ειδοποίηση των συνδικαλιστικών στελεχών για τη λήψη συνδικαλιστικής άδειας, η οποία θα πρέπει να λαμβάνει χώρα είτε μία εβδομάδα πριν τη λήψη της άδειας όταν είναι εκ των προτέρων γνωστός ο λόγος, είτε, σε όλως έκτακτες περιπτώσεις, ακριβώς πριν τη λήψη της (διαγράφηκε μια τρίτη ενδιάμεση περίπτωση).

ΕΓΣΣΕ: Προστέθηκε ότι με Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις μπορεί να καθορίζονται και μισθολογικοί όροι, οι οποίοι ισχύουν μόνο για τους συμβαλλόμενους στη σύναψη της ΕΓΣΣΕ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν. 4093/2012.

ΣΣΕ: Η μη κωδικοποίηση των συλλογικών συμβάσεων δεν θα επιφέρει την ακύρωση της συλλογικής σύμβασης που υπεγράφη, όπως προβλεπόταν στο σχέδιο στη δημόσια διαβούλευση, αλλά απλώς δεν θα ισχύουν οι παλαιοί όροι συλλογικών συμβάσεων που δεν κωδικοποιήθηκαν.

Μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων: Διευκρινίστηκαν οι συνέπειες από τη μη καταχώριση των στοιχείων -και επικαιροποίηση αυτών- των συνδικαλιστικών οργανώσεων στο σχετικό μητρώο (ΓΕΜΗΣΟΕ).

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης ότι προϋπόθεση για κήρυξη απεργίας και εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου είναι να υπάρχει διαθέσιμο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ενώ απαγορεύει την ενίσχυση συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργοδότες και κόμματα.

Ωράριο-Υπερωρίες-Ψηφιακή Κάρτα-Κυριακές-διευθέτηση χρόνου εργασίας-διαλείμματα

Οκτάωρο: Αναδιατυπώνεται για νομοτεχνικούς λόγους η διάταξη με την οποία επιβεβαιώνεται και νομικά η ισχύς του 8ωρου/5θήμερου/40ωρου, όπως εφαρμόζεται σήμερα. Επί της ουσίας πάντως δεν υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή στα ζητήματα αυτά σε σχέση με το μέχρι σήμερα ισχύον καθεστώς.

Διευθέτηση του χρόνου εργασίας: Προβλέπεται μια βελτίωση νομοτεχνικής φύσης που δεν αλλάζει την αρχική ρύθμιση του νομοσχεδίου και επίσης διευκρινίζεται ότι το ωράριο εργασίας στο πλαίσιο συστήματος διευθέτησης του χρόνου εργασίας θα δηλώνεται και στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Εργασιακό νομοσχέδιο

Παραμένουν:

-Η θέσπιση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας που αποτελεί πρωτοποριακό εργαλείο ελέγχου της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας.

-Η δυνατότητα 4ήμερης εργασίας την εβδομάδα στο πλαίσιο της διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

-Η χορήγηση του διαλείμματος μετά από 4 ώρες εργασίας (αντί για 6 ώρες)

-Η αύξηση των επιτρεπόμενων υπερωριών στις 150 ώρες το χρόνο και εξίσωση σε βιομηχανία και λοιπούς κλάδους όπως συμβαίνει στην Ευρώπη (Σήμερα είναι: 96 ώρες/έτος στη βιομηχανία και 120 ώρες/έτος στις μη βιομηχανικές επιχειρήσεις). Παράλληλα αυξάνεται η αμοιβή για τις υπερωρίες για τις οποίες δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες έγκρισης και ορίζεται στο καταβαλλόμενο ωρομίσθιο προσαυξημένο κατά 120% (από 80% που ίσχυε ως τώρα)

-Η επέκταση της δυνατότητας εργασίας τις Κυριακές με την ισχύουσα αυξημένη αμοιβή στους κλάδους που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Επιθεώρηση Εργασίας-Ανεξάρτητη Αρχή

Στελέχωση-οργάνωση Επιθεώρησης Εργασίας: Κατά τα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας της Επιθεώρησης Εργασίας, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας που σήμερα υποστηρίζουν το ελεγκτικό έργο του ΣΕΠΕ, εξακολουθούν να το πράττουν. Για το ίδιο διάστημα, μετατάξεις και αποσπάσεις για την πλήρωση των θέσεων της Επιθεώρησης Εργασίας γίνονται κατά προτεραιότητα από προσωπικό του ΥΠΕΚΥ με ιδιότητα Επιθεωρητή Εργασίας.

Οι βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου προβλέπουν τη σύσταση της Επιθεώρησης Εργασίας ως Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, με λειτουργική ανεξαρτησία, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Η Επιθεώρηση Εργασίας θα λειτουργεί κατά τα πρότυπα της ΑΑΔΕ και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ενώ ορίζεται ότι το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας επί διαφορών που στοιχειοθετούνται από την ψηφιακή κάρτα εργασίας (π.χ. απαιτήσεις για δεδουλευμένα, επίδομα άδειας) θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα για να βγει διαταγή πληρωμής από το δικαστήριο.

Προστασία από απολύσεις

Αποζημιώσεις: Σε σχέση με την πρόβλεψη για 4μηνη προθεσμία κάλυψης των τυπικών προϋποθέσεων καταγγελίας της σύμβασης εργασίας καθώς και για την άσκηση αγωγής από την πλευρά του εργαζόμενου σε περίπτωση καταβολής μειωμένης έως και 10 % αποζημίωσης, διευκρινίζεται αφενός ότι η καταβολή της αποζημίωσης πρέπει να είναι σύγχρονη με την απόλυση και αφετέρου νομοθετείται η παγιωμένη θέση της νομολογίας, ότι η υπολειπόμενη καταβληθείσα αποζημίωση δεν συνιστά λόγο ακύρωσης αλλά συμπλήρωσης αυτής.

Επιπλέον, με τις ήδη γνωστές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου: Ικανοποιείται ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα, αυτό της εξίσωσης των αποζημιώσεων των εργατοτεχνιτών (που έως τώρα εισέπρατταν λίγα μεροκάματα) με εκείνες των υπαλλήλων. Διευρύνεται η λίστα των περιπτώσεων της άκυρης απόλυσης (προστασία και του πατέρα πλέον για 6 μήνες μετά τη γέννηση κάθε παιδιού, προστασία λόγω ενασκήσεως δικαιώματος, κλπ.) Στις λοιπές περιπτώσεις (ένταση στις σχέσεις εργαζομένου – εργοδότη ή αναδιάρθρωση μιας επιχείρησης), το Δικαστήριο αντί οποιασδήποτε άλλης συνέπειας, με βάση ρύθμιση που ισχύει στη Γαλλία και την Ισπανία, μετά από αίτημα είτε του εργαζομένου είτε του εργοδότη, επιδικάζει υπέρ του εργαζομένου ποσό πρόσθετης αποζημίωσης (αποδοχές 3 μηνών έως το διπλάσιο της νόμιμης αποζημίωσης)

Άδειες-Ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής

Διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής: Διευρύνονται, σε συνεννόηση με το Υπ. Εσωτερικών, και στο προσωπικό του Δημοσίου για το οποίο εφαρμόζεται το εργατικό δίκαιο περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τους εργαζόμενους με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), οι παρακάτω άδειες:

α. Ειδική άδεια παροχής προστασίας μητρότητας (6 μήνες επιδοτούμενοι από ΟΑΕΔ) και

β. Άδεια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής 7 ημερών με αποδοχές.

Επίσης επεκτείνεται η άδεια 4 ημερών για παρακολούθηση σχολικής επίδοσης και σε παιδιά που φοιτούν σε Ειδικά Σχολεία και σε Ειδικές Δομές για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ενώ προτεραιοποιούνται οι αιτήσεις γονέων παιδιών με αναπηρία για τη χορήγηση γονικής άδειας.

Οι ήδη ανακοινωθείσες διατάξεις προβλέπουν:

Άδεια πατρότητας: 14 ημέρες με αποδοχές έναντι 10 που προβλέπει η Οδηγία και 2 που ισχύει σήμερα

Προστασία του νέου πατέρα κατά της απόλυσης για 6 μήνες από τη γέννηση του τέκνου. Περιορισμός αντικινήτρων για πρόσληψη γυναικών

Παραμένει η προστασία της εγκύου και εργαζόμενης μητέρας για 18 μήνες μετά τον τοκετό

Γονική άδεια 4 μηνών για κάθε γονέα με επιδότηση για πρώτη φορά από τον ΟΑΕΔ για τους 2 μήνες

Δικαίωμα ευέλικτων ρυθμίσεων (π.χ. τηλεργασία, ευέλικτο ωράριο, μερική απασχόληση) για γονείς και φροντιστές με βάση την Οδηγία 1158/2019.

Απουσία 2 ημέρες κατ’ έτος με αποδοχές για λόγους ανωτέρας βίας

Άδεια φροντιστή για συγγενείς ή συνοίκους που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας

Επέκταση της άδειας λοχείας 9 εβδομάδων μετά τη γέννα και στην υιοθεσία τέκνου

Επέκταση της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας 6 μηνών με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ και στην υιοθεσία τέκνου

Επέκταση του μειωμένου ωραρίου (άδεια φροντίδας τέκνου) και στην μητέρα που απέκτησε τέκνο με τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας

Θεωρείται άκυρη η απόλυση εργαζομένου επειδή ζήτησε ή έλαβε άδεια –Θεσπίζεται αντιστροφή του βάρους της απόδειξης υπέρ του εργαζομένου στο Δικαστήριο.

Αντιμετώπιση της βίας και παρενόχλησης

Διεύρυνση προστασίας: Προστίθενται στα προστατευόμενα άτομα και οι εργαζόμενοι στην άτυπη οικονομία.

Δημόσιο: Σειρά δικαιωμάτων (όπως ενδεικτικά: διεύρυνση προστασίας και σε βία και απλή παρενόχληση και όχι μόνο στην παρενόχληση λόγω διακρίσεων, αποχώρηση από την εργασία σε περίπτωση κινδύνου), όπως προβλέπει η ΔΣΕ 190 επεκτείνονται και στο δημόσιο τομέα. Η ρύθμιση εισάγεται ύστερα από συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ορισμοί: Ορίζονται διακριτά οι συμπεριφορές «βία» και «παρενόχληση», για να υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια στις απαγορευμένες συμπεριφορές. Προστίθεται και ρητά στον ορισμό της παρενόχλησηςλόγω φύλου ο σεξουαλικός προσανατολισμός, έκφραση, ταυτότητα φύλου.

Δικαίωμα αποχώρησης: Στο δικαίωμα οικειοθελούς αποχώρησης από την εργασία για εύλογο χρόνο λόγω κινδύνου ζωής/υγείας/ασφάλειας, μετά από τεκμηριωμένη ενημέρωση του εργοδότη, προστίθεται δικαίωμα του εργοδότη να προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας, σε περίπτωση που ο εργαζόμενος δεν επιστρέφει, παρά το ότι έληξε ο κίνδυνος.

Αντιστροφή του βάρους απόδειξης: Γίνεται παραπομπή της ρύθμισης για την αντιστροφή του βάρους της απόδειξης (σε μη ποινικά θέματα βεβαίως), στην ήδη ισχύουσα και εφαρμοζόμενη ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, για λόγους μεγαλύτερης νομικής σαφήνειας και ασφάλειας.

Ενημέρωση: Αφαιρείται η διαβούλευση με το σύνολο των εργαζομένων για τις επιχειρησιακές πολιτικές για τη βία και παρενόχληση όταν δεν υπάρχει συνδικαλιστική οργάνωση ή άλλοι εκπρόσωποι στην επιχείρηση και αντικαθίσταται με ενημέρωση των εργαζομένων και ανάρτηση των αντίστοιχων πολιτικών.

Τα παραπάνω προστίθενται στις ρυθμίσεις που προβλέπουν μεταξύ άλλων υποχρέωση κατάρτισης πολιτικών στην επιχείρηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου και για τη διαχείριση των καταγγελιών, άμεση λήψη μέτρων από τον εργοδότη όταν ο δράστης είναι εργαζόμενος (από σύσταση και αλλαγή θέσης του καταγγελλόμενου μέχρι απόλυση), ειδική διαδικασία στην Επιθεώρηση Εργασίας για τις περιπτώσεις αυτές και δυνατότητα παρέμβασής της με εντολή στον εργοδότη να λάβει μέτρα όταν υπάρχει κίνδυνος για το θύμα, κ.α.

Τομές στα εργασιακά φέρνει το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης

Τηλεργασία

Επίλυση διαφορών: Όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, η τηλεργασία εφαρμόζεται μετά από συμφωνία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Αυτή ήταν άλλωστε και παραμένει, η πρόβλεψη του νομοσχεδίου. Διευκρινίζονται απλώς περαιτέρω οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της τηλεργασίας, όταν αυτές δεν έχουν συμφωνηθεί μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου με την πρόσληψη ή με τροποποίηση της σύμβασης εργασίας. Ορίζεται συγκεκριμένα ότι, η τηλεργασία μπορεί να εφαρμόζεται με απόφαση του εργοδότη μόνο για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και όταν προηγείται σχετική κυβερνητική απόφαση, ή μετά από αίτηση του εργαζομένου, σε περίπτωση τεκμηριωμένου κινδύνου της υγείας του. Αν υπάρχει διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών θα παραπέμπεται προς επίλυση στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Ανάληψη του κόστους από τον εργοδότη: Ορίζεται ρητώς ότι το κόστος που αναλαμβάνει ο εργοδότης είναι ο εξοπλισμός (απόκτηση, συντήρηση, αποκατάσταση) και οι επικοινωνίες – οι λεπτομέρειες καθορίζονται με υπουργική απόφαση. Παραμένει η πρόβλεψη ότι οι δαπάνες αυτές δεν αποτελούν αποδοχές, αλλά εκπιπτέα δαπάνη για την εργοδοτική επιχείρηση, είναι αφορολόγητες και δεν επιβαρύνονται με ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη ή εργαζομένου.

Απλούστευση: Μειώνονται τα υποχρεωτικά στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνει η σύμβαση της τηλεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι με τις ρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί, μεταξύ άλλων θεσπίζεται το δικαίωμα αποσύνδεσης, δηλαδή το δικαίωμα κάθε τηλεργαζόμενουνα απέχει από την παροχή εργασίας με τηλεφωνικό, ηλεκτρονικό ή ψηφιακό τρόπο, εκτός ωραρίου εργασίας και κατά τη διάρκεια των αδειών του ενώ ορίζεται ότι οι τηλεργαζόμενοι έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους εργαζομένους εντός των εγκαταστάσεων της επιχείρησης.

Ψηφιακές πλατφόρμες

Διεύρυνση ορισμού: Διευρύνεται ο ορισμός προκειμένου να περιλαμβάνει όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, ακόμη κι αυτές που συναλλάσσονται απευθείας με τον πελάτη.

Παροχή μέσων προστασίας: Προβλέπεται ότι οι ψηφιακές πλατφόρμες, οι οποίες υποχρεούνται να παρέχουν προστατευτικά κράνη στους παρόχους των υπηρεσιών, μπορούν εναλλακτικά να καταβάλουν στους συνεργάτες τους την αξία του κράνους σε χρήμα. Με αντίστοιχο τρόπο αποδίδεται και η προσαύξηση του 15% επί του ελάχιστου νομοθετημένου μισθού σε περίπτωση χρήσης ιδίου μέσου.

Με τις ήδη γνωστές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου: αναγνωρίζονται δύο τρόποι συνεργασίας των παρόχωνυπηρεσιών με τις πλατφόρμες (συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ή ανεξάρτητων υπηρεσιών / έργου), θεσπίζονται ίδιες υποχρεώσεις από τις πλατφόρμες για πρόνοια, υγιεινή και ασφάλεια έναντι εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων και προβλέπονται δικαιώματα σύστασης οργανώσεων, διαπραγμάτευσης συλλογικών συμφωνιών, απεργίας για τους απασχολούμενους με συμβάσεις ανεξαρτήτων υπηρεσιών/ έργου.

Υγεία και ασφάλεια στην Εργασία

Επιχειρησιακό σχέδιο: Προστίθεται άρθρο για την κατάρτιση ετήσιου Εθνικού Προγράμματος για την Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία (επιχειρησιακό σχέδιο με την Εθνική Στρατηγική) με συγκεκριμένες αρχές και προδιαγραφές: εκτίμηση κινδύνων, χρονοπρογραμματισμός δράσεων, συνέργειες, παρακολούθηση με βάση στόχους και δείκτες προόδου

Συνεργασία με το ΕΛΙΝΥΑΕ: Θεσπίζεται συνεργασία του ΥΠΕΚΥ και της Επιθεώρησης Εργασίας με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ, είναι ο φορέας των κοινωνικών εταίρων ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία), μέσω προγραμματικών συμβάσεων για εκπόνηση μελετών, ερευνών πεδίου, προγραμμάτων κατάρτισης σε επιχειρήσεις, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

Με το νομοσχέδιο κυρώνεται η Σύμβαση 187 του Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία

ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ

Νομοτεχνικές βελτιώσεις: Οι διατάξεις προβλέπουν ψηφιακό μετασχηματισμό του συστήματος παρακολούθησης της αγοράς εργασίας, μείωση του διοικητικού φόρτου για τις επιχειρήσεις, διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών συστημάτων ΕΡΓΑΝΗ, e-ΕΦΚΑ, Επιθεώρησης Εργασίας, ΟΑΕΔ, διευκόλυνση των ελέγχων με διασταυρώσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share