Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Η Αθήνα από το διάστημα: Η φωτογραφία αστροναύτη της NASA

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

15 Ιουνίου 2021 10:58
Η Αθήνα από το διάστημα: Η φωτογραφία αστροναύτη της NASA
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια φωτογραφία της Αθήνας και των γύρω περιοχών, από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, έδωσε στη δημοσιότητα ο Σέιν Κίμπροου της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).

Ο βετεράνος 54χρονος αστροναύτης δημοσίευσε τη φωτογραφία που τράβηξε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιουνίου από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μέσω του Twitter του.

Όπως έγραψε στο συνοδευτικό μήνυμά του: «Η όμορφη Αθήνα στην Ελλάδα σκεπάζεται από λίγα σύννεφα σήμερα. Μπορώ να διακρίνω τέσσερα αεροδρόμια σε αυτή τη φωτογραφία. Μπορείτε να τα βρείτε; Επίσης εντόπισα το Στάδιο Καραϊσκάκη κοντά στη μαρίνα της Αθήνας».

NASA: Στο παρά 5’ αποκαλύψεων για UFO - Δεν είναι αστείο

Το Πεντάγωνο αποχαρακτήρισε και έδωσε στη δημοσιότητα, τρία βίντεο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που δείχνουν Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, γνωστά και ως UFO. Στόχος της κίνησης αυτής είναι να μην υπάρχουν παρανοήσεις στο κοινό, καθώς το σχετικό υλικό είχε ήδη διαρρεύσει.

«Τα εναέρια φαινόμενα που φαίνονται στα βίντεο συνεχίζουν να χαρακτηρίζονται ‘’αγνώστου ταυτότητας’’», ανέφερε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Το πρώτο βίντεο τραβήχτηκε τον Νοέμβριο του 2004 και τα άλλα δυο τον Ιανουάριο του 2015.

Δύο από αυτά, δημοσιεύθηκαν από τους New York Times τον Δεκέμβριο του 2017 και το τρίτο τον Μάρτιο του 2018 από την ιδιωτική ομάδα Stars Academy of Arts and Science. Παράλληλα, δείτε το καλά φυλαγμένο μυστικό της NASA επί τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες έρχεται ξαφνικά στο φως για να ανατρέψει όλα όσα πιστεύαμε

Τελικά το Πεντάγωνο αποφάσισε να τα δημοσιεύσει επισήμως, καθώς κρίθηκε ότι δεν αποκαλύπτουν ευαίσθητες πληροφορίες. Από τον Απρίλιο του 2019, μετά την διαρροή των τριών βίντεο, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, παραδέχθηκε ότι έχει διαμορφώσει νέες οδηγίες προς τους πιλότους σχετικά με το πως να χειρίζονται αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφη.

Το Πεντάγωνο στις ΗΠΑ

«Σας λέω, δεν ήταν από αυτό τον πλανήτη», είχε δηλώσει το 2017 ο απόστρατος David Fravor στο ABC News μιλώντας για τα όσα είδε με τα μάτια του κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής στις 14 Νοεμβρίου του 2004 ανοιχτά των ακτών της Καλιφόρνια.

«Δεν είμαι τρελός, δεν πίνω τίποτα. Μετά από 18 χρόνια στον αέρα, έχω δει σχεδόν τα πάντα», «δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου και στην ιστορία μου στις πτήσεις που να έχει τέτοια απόδοση και επιτάχυνση, άσε που δεν είχε και φτερά αυτό το πράγμα», είπε ο Fravor.

«Τεκμηριωμένα στοιχεία που συλλέγει ο στρατός»

Ο καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ Άβι Λεμπ εξήγησε τι κάνει αυτή τη στιγμή τόσο σημαντική. «Αυτή η νέα έκθεση διαφέρει από τις προηγούμενες συζητήσεις σχετικά με τα UFO ή τα UAP, καθώς περιλαμβάνει τεκμηριωμένα αποδεικτικά στοιχεία που συλλέχθηκαν από στρατιωτικό προσωπικό, μέσω ανίχνευσης από πολλαπλά όργανα (ραντάρ, υπέρυθρες κάμερες, οπτικές κάμερες)» ανέφερε.

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι πιθανό να υποδεικνύουν «πιθανή ύπαρξη αντικειμένων που συμπεριφέρονται με τρόπους οι οποίοι δεν μπορούν να εξηγηθούν από τις τεχνολογίες που διαθέτουμε» συμπλήρωσε.

NASA: Στο παρά 5’ αποκαλύψεων για UFO - Δεν είναι αστείο

95% των περιπτώσεων έχουν μια «γήινη» εξήγηση

Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Gallup από το 2019 έδειξε ότι το ένα τρίτο των ενήλικων Αμερικανών πιστεύουν ότι, τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις, η παρατήρηση άγνωστων αντικειμένων αφορούσε διαστημόπλοια εξωγήινων. Ο Χανς-Βέρνερ Πάινιγκερ απέκτησε ενδιαφέρον για τα UFO στα 15 του χρόνια και πραγματοποιεί έρευνες επί σχεδόν πέντε δεκαετίες. Ο επικεφαλής του Συλλόγου Έρευνας για τα φαινόμενο UFO (GEP) στη Γερμανία λέει, ωστόσο, ότι η συντριπτική πλειονότητα των παρατηρήσεων έχει φυσικές ή ανθρωπογενείς εξηγήσεις.

«Από το 1972, εξετάσαμε περίπου 4.500 παρατηρήσεις» που ανέφεραν μάρτυρες στο GEP, δήλωσε ο ίδιος στην DW. «Μόνο σε περίπου 5% εξ αυτών δεν μπορέσαμε να βρούμε καμία κατανοητή εξήγηση» συμπλήρωσε.

Όπως πρόσθεσε, συχνά πρόκειται για μπαλόνια, έντομα κοντά στον φακό που παίρνουν περίεργο σχήμα, καιρικά φαινόμενα ή δορυφόρους. Όσο για το άλλο 5%; «Ίσως είναι φυσικά φαινόμενα που απλά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε ακόμη» τόνισε.

NASA: Στο παρά 5’ αποκαλύψεων για UFO

Γιατί δημοσιεύεται τώρα η έκθεση;

Δεν είναι τυχαίο ότι τα μέλη του Κογκρέσου θα λάβουν περισσότερες πληροφορίες για τα UAP αυτόν τον μήνα. Η εκπόνηση λεπτομερούς έκθεσης από τη σχετική ομάδα εργασίας ήταν προαπαιτούμενο στο πακέτο δαπανών ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,8 δισεκατομμύριων ευρώ) που πέρασε από το Κογκρέσο τον Δεκέμβριο του 2020. Εντός έξι μηνών, σύμφωνα με τη νομοθεσία, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και το Γραφείο του Διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών κλήθηκε να παρουσιάσει «λεπτομερή ανάλυση δεδομένων και πληροφοριών για άγνωστα εναέρια φαινόμενα».

Είχε προηγηθεί ένα έτος με σημαντικές εξελίξεις: Τον Απρίλιο του 2020, το αμερικανικό Πεντάγωνο δημοσίευσε επισήμως τρία βίντεο από πιλότους του Ναυτικού, τα οποία είχαν διαρρεύσει χρόνια νωρίτερα. Στα βίντεο κατεγράφησαν αντικείμενα που κινούνται στον ουρανό με αρκετά παράξενο τρόπο, προσελκύοντας την προσοχή των πιλότων.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα των βίντεο χρόνια αφότου οι λάτρεις των UFO είχαν ήδη αναλύσει κάθε δευτερόλεπτο των πλάνων «προκειμένου να ξεκαθαριστούν τυχόν παρανοήσεις σχετικά με το εάν το υλικό που κυκλοφόρησε ήταν πραγματικό, ή εάν υπάρχει περισσότερο υλικό» σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Πενταγώνου. Τα εναέρια φαινόμενα που παρατηρούνται στα βίντεο παραμένουν χαρακτηρισμένα ως «άγνωστης ταυτότητας».

NASA: Νέες αποκαλύψεις για UFO

Δεν υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των αναφερόμενων UFO

Λιγότερο από τέσσερις μήνες αργότερα, δημιουργήθηκε η ειδική ομάδα για τα μη ταυτοποιημένα εναέρια φαινόμενα – και τώρα οι ερευνητές της θα παρουσιάσουν τα ευρήματά τους στο Κογκρέσο. Ο καθηγητής του Χάρβαρντ Άβι Λεμπ δήλωσε ότι η δημοσιοποίηση παλαιότερων βίντεο δεν είναι αρκετή και ότι οι αξιωματούχοι θα πρέπει να αναζητήσουν για αποδεικτικά στοιχεία στο παρόν.

«Αντί να αποχαρακτηρίζουμε έγγραφα που αντικατοπτρίζουν… παλιές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται από μάρτυρες χωρίς επιστημονικές γνώσεις, θα ήταν πολύ καλύτερο να αναπτύξουμε υπερσύγχρονες συσκευές εγγραφής στα σημεία όπου κατεγράφησαν οι αναφορές» σημείωσε ο ίδιος.

Ο Πάινιγκερ ανέφερε από την πλευρά του ότι, έπειτα από τις πολλές περιπτώσεις που εξέτασε, είναι εξαιρετικά σκεπτικός ως προς το αν οποιαδήποτε παρατήρηση αφορά εξωγήινη ζωή. «Εάν υπήρχε πραγματικά εξωγήινη νοημοσύνη που ήρθε να μας επισκεφθεί, θα έπρεπε να υπήρχαν κάποια κοινά στοιχεία» επεσήμανε – για παράδειγμα το σχήμα του φερόμενου διαστημικού σκάφους ή τα μοτίβα πτήσης.

«Αλλά δεν βρήκαμε κάτι τέτοιο στις περιπτώσεις που εξετάσαμε» συμπλήρωσε. «Δεν θέλω να το αποκλείσω εντελώς, αλλά υποθέτω ότι δεν μας επισκέπτονται σήμερα εξωγήινοι» κατέληξε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share