Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021

«Θέλω η επιτροπή να εξηγήσει στα παιδιά μου γιατί χάθηκε η μητέρα τους για να σωθούν άλλοι»: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 44χρονης που πέθανε μετά το εμβόλιο της AstraZeneca!

Τι λέει ο σύζυγος της 44χρονης από την Κρήτη που εμφάνισε θρόμβωση και πέθανε

15 Ιουνίου 2021 10:09
«Θέλω η επιτροπή να εξηγήσει στα παιδιά μου γιατί χάθηκε η μητέρα τους για να σωθούν άλλοι»: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 44χρονης που πέθανε μετά το εμβόλιο της AstraZeneca!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κοροϊδία». Με αυτά τα λόγια σχολίασε τη σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμού να μην κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca οι κάτω των 60 o Μανώλης Κρυοβρυσανάκης, ο άνδρας της 44χρονης από την Κρήτη, που έπαθε θρόμβωση και πέθανε λίγο μετά τον εμβολιασμό της με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

«Είναι σαν να λένε χάσαμε έναν άνθρωπο, αλλά δεν πειράζει, σώσαμε άλλους», είπε. «Θέλω η επιτροπή να εξηγήσει στα παιδιά μου γιατί χάθηκε η μητέρα τους για να σωθούν άλλοι» είπε στον ΑΝΤ1 και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του ήταν υπέρ των εμβολιασμών και έδωσαν αγώνα γι’ αυτό.

Αναφερόμενος στην Επιτροπή ο κ. Κρυοβρυσανάκης είπε ότι «ανερυθρίαστα λένε ότι κάναμε το εμβόλιο αυτό γιατί δεν είχαμε άλλα εμβόλια» και σημείωσε ότι η επιτροπή με αυτό που κάνει «είναι σαν να ομολογεί ότι έχει κάνει ένα έγκλημα».

Μιλώντας για την περίοδο που η σύζυγός του ήταν στο νοσοκομείο και οι γιατροί έλεγαν ότι ενδέχεται το πρόβλημά της να οφείλεται στον εμβολιασμό, όπως είπε η σύζυγός του του ζήτησε να μην ξαναμιλήσει σε δημοσιογράφο, καθώς δεν ήθελε να γίνει σημαία των αντιεμβολιαστών. «Παλινωδίες και λάθη της επιστημονικής κοινότητας, αυτοί δημιουργούν την σύγχυση», είπε τέλος ο κ. Κρυοβρυσανάκης.

Κρήτη: «Ήθελα να πάρω τη ζωή μου πίσω αλλά...» - Ανατριχιάζει ο 35χρονος που έπαθε δύο θρομβώσεις μετά το εμβόλιο με AstraZeneca

Δεύτερη θρόμβωση εντοπίστηκε στον 35χρονο από την Κρήτη που είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca στις 29 Απριλίου. «Δεν φοβήθηκα το εμβόλιο. Ίσα, ίσα ήθελα να κάνω το εμβόλιο. ήθελα να πάρω τη ζωή μου πίσω» είπε στο OPEN TV ο κ. Μεταξάκης και προσθέτει: «Πονάει λίγο ο λαιμός μου, έχω λίγο πρήξιμο αλλά σε γενικές γραμμές είμαι κάθε μέρα και καλύτερα».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι εξετάσεις έδειξαν ότι οι θρομβώσεις σχετίζονται με το εμβόλιο, γεγονός που παραδέχτηκε όπως λέει και ο διοικητής του νοσοκομείου. Σχολιάζοντας για την πιθανότητα να κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου τόνισε ότι δεν θα εμβολιαστεί. «Όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι».

Ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης μίλησε στον ΑΝΤ1 για το θέμα και τόνισε ότι δεν εκδηλώθηκε δεύτερο επεισόδιο, απλά στο πλαίσιο του ελέγχου εντοπίστηκε και δεύτερη εστία χωρίς όμως να έχει κάποια συμπτωματολογία ο ασθενής.

Σε ερώτηση για το εάν συνδέονται τα επεισόδια με το εμβόλιο της AstraZeneca απάντησε: «Από μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια διαδικασία. Έχουμε ενημερώσει τους αρμόδιους, προκειμένου να γίνουν όσα πρέπει για να αποδειχθεί εάν συνδέεται με το εμβόλιο. Δεν το αποκλείουμε πάντως. Απλά πρέπει να είμαστε σίγουροι».

Όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, κάποιες εξετάσεις βγήκαν θετικές, για τη σχέση των θρομβώσεων με το εμβόλιο, αλλά αναμένονται απαντήσεις κι άλλων ελέγχων.

Αναμονή για τη γνωμοδότηση του ΕΟΦ

Υπενθυμίζεται πως η περίπτωση του 35χρονου δεν έχει συζητηθεί ακόμα από την ειδική επιτροπή του ΕΟΦ, αλλά μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σημείωσαν χαρακτηριστικά ότι η θρόμβωση είναι μέσα στις παρενέργειες που δημιουργεί το εμβόλιο της Astrazeneca.

Για να αποφανθούν οι ειδικοί που εξετάζουν την περίπτωση του 35χρονου εάν το εμβόλιο προκάλεσε τις θρομβώσεις, χρειάζονται παραπάνω εξετάσεις.

Ήδη έχουν σταλθεί δείγματα σε εργαστήρια και αναμένονται οι απαντήσεις. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μετά την συνεδρίαση της επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνηση του ΕΟΦ και για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εξετάσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share