Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Απειλή για βόμβα στο SPEEDRUNNER 3 - Κατέβασαν όλους τους επιβάτες στη Σέριφο!

Συναγερμός!

14 Ιουνίου 2021 14:16
Απειλή για βόμβα στο SPEEDRUNNER 3 - Κατέβασαν όλους τους επιβάτες στη Σέριφο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός στο λιμενικό στο νησί της Σερίφου μετά από απειλή για βόμβα στο πλοίο SPEEDRUNNER 3.

Το πλοίο εκκενώθηκε άμεσα, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του νησιού και οι άνδρες του λιμενικού απομάκρυναν από το σημείο.

Στέλεχος του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος επιβεβαίωσε την είδηση στο iefimerida.gr. «Το Speed Runner έχει καταπλεύσει στη Σέριφο. Εγινε ανώνυμο τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο πλοίο. Αυτή τη στιγμή οι επιβάτες απομακρύνονται από το Speed Runner. Υπάρχει ήδη σχέδιο για να γίνουν έρευνες. Είναι σε πλήρη εξέλιξη το συμβάν» σημείωσε.

Απειλή για βόμβα στο SPEEDRUNNER 3

25 Ελληνικά νησιά που αγαπάνε Ιταλοί και Άγγλοι

Ο τουρισμός στην χώρα μας έχει ανοίξει, αναμένοντας την άφιξη επισκεπτών από διάφορες χώρες, με την Ιταλία και την Αγγλία να αποτελούν μεταξύ των κυρίων «αιμοδοτών», με τους δεύτερους ειδικά να απαιτούν διευκολύνσεις για να έρθουν στα μέρη μας.

Πολλές φορές, άλλωστε, ο διεθνής, και ειδικά, ο βρετανικός τύπος εξυμνεί την ομορφιά του ελληνικού νησιωτικού τοπίου. Εξάλλου, η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να υποδέχεται τουρίστες από το εξωτερικό από τις αρχές Ιουνίου χωρίς να τους βάζει σε υποχρεωτική καραντίνα.

Δείτε τα 25 κορυφαία ελληνικά νησιά, σύμφωνα με το γνωστό βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller, αλλά και το ιταλικό National Geographic.

Σκιάθος: «Το καλύτερο ελληνικό νησί»

Όπως αναφέρει το πρώτο περιοδικό, η Σκιάθος έχει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα με χαρακτηριστικότερη αυτών τις Κουκουναριές, που ξεχωρίζει για τα τιρκουάζ νερά και τα δέντρα που την περιστοιχίζουν, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι δύσκολο να βρεις ξαπλώστρα την περίοδο υψηλής επισκεψιμότητας.

Το άρθρο έρχεται να τονώσει τις προοπτικές για τον πληττόμενο κλάδο του τουρισμού, ο οποίος προσδοκά να προσελκύσει εισερχόμενο τουρισμό ακόμη και από χώρες που έχουν αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού όπως η Μ.Βρετανία, έχοντας ως παράσημο την αποτελεσματική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Όπως σημειώνει το περιοδικό σε ανάρτηση στο Facebook «Η Ελλάδα ανοίγει για τους Ευρωπαίους τουρίστες στις 15 Ιουνίου, χωρίς υποχρέωση καραντίνας».

Στις αρχές της χρονιάς η Σκιάθος είχε κατακτήσει το βραβείο των αναγνωστών του συγκεκριμένου περιοδικού ως το νησί με τις καλύτερες παραλίες παγκοσμίως για το 2019 αφήνοντας πίσω του εξωτικά μέρη όπως τις Σεϋχέλλες και τις Παρθένες Νήσους. Στην ψηφοφορία για τα 32α ετήσια Readers’ Choice Awards συμμετείχαν περισσότεροι από 600.000 αναγνώστες, οι οποίοι – από όλα τα νησιά του κόσμου, ανέδειξαν τη Σκιάθο στην πρώτη θέση.

Η λίστα με τα 23 ελληνικά νησιά που προτείνει στο άρθρο της η Βρετανίδα δημοσιογράφος είναι η παρακάτω: 1. Σκιάθος, 2. Λευκάδα, 3. Σίφνος, 4. Παξοί, 5. Ύδρα, 6. Μήλος, 7. Σέριφος, 8. Αμοργός, 9.Μύκονος, 10. Σαντορίνη, 11. Κεφαλονιά, 12. Κέρκυρα, 13. Ιθάκη, 14. Φολέγανδρος, 15. Σύρος, 16. Ζάκυνθος, 17. Κρήτη, 18. Ρόδος, 19. Σύμη, 20. Νάξος, 21. Τήνος, 22. Αστυπάλαια, 23. Πάτμος.

Δείτε το βίντεο:

Τα αγαπημένα νησιά των Ιταλών

Με ένα αποκλειστικό αφιέρωμα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή το «National Geographic Traveler-Italia», στην πρόσφατη έκδοσή του, παρουσιάζει με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο καθένα από τα τέσσερα επιλεγμένα νησιά των Κυκλάδων με τρόπο που θα μπορούσε να αποτελεί ένα ξεχωριστό ταξιδιωτικό οδηγό.

«Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές αποτυπώσεις του τουριστικού προϊόντος των προορισμών σε ένα επιλεγμένο κοινό του έγκυρου περιοδικού που διαβάζεται από τους ιταλόφωνους όλου του κόσμου» τονίζεται σε ανακοίνωση της MTC GROUP που οργάνωσε το αφιέρωμα.

Στην ανακοίνωση της εταιρίας συμβούλων τουρισμού προστίθεται ότι «η σημερινή συγκυρία είναι ιδιαίτερη σημαντική για την ανάδειξη των προορισμών σε ένα κοινό που αδημονεί, μετά την πανδημία, να ταξιδέψει και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την αγαστή συνεργασία που είχαμε με το περιοδικό που αφιέρωσε δωρεάν το τεύχος του στις Κυκλάδες».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πρώτο μέρος της παρουσίασης, ο συντάκτης του περιοδικού αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Τέσσερα νησιά επιλέξαμε να επισκεφθούμε σε αυτό το ταξίδι μας στις Κυκλάδες. Τη Σέριφο, τη Μήλο, τη Σύρο και την Τήνο, για να σας δώσουμε μία ιδιαίτερη γεύση από διαφορετικά νησιά μεταξύ τους παρ' όλο που ανήκουν στο ίδιο νησιωτικό σύμπλεγμα, και τα οποία έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όχι τόσο γνωστά στους ξένους επισκέπτες - και ίσως ακόμη ούτε στους Έλληνες. Το καθένα από τα τέσσερα είναι από μόνο του ένας προορισμός. Μπορείτε να επισκεφθείτε μόνο το ένα και να χαρείτε αποκλειστικά εκεί τις διακοπές σας -το καλοκαίρι, το φθινόπωρο, το Πάσχα, είτε οποιαδήποτε εποχή- είτε να τα συνδυάσετε για να νιώσετε από πρώτο χέρι τη διαφορετικότητά τους και τις ξεχωριστές εικόνες και εμπειρίες που μπορούν να σας προσφέρουν.

Ιδιαίτερα μάλιστα στις Κυκλάδες, που οι αποστάσεις μεταξύ των νησιών είναι μικρές, το ταξίδι από το ένα νησί στο άλλο δεν είναι απλώς επιλογή, είναι επιβεβλημένο! Ρώτησα πολλούς στο ταξίδι μου, γιατί να πάει ο επισκέπτης στα Κυκλαδονήσια. Και τέλος ρώτησα κι εγώ τον εαυτό μου. Και η απάντηση ήρθε αβίαστα. Για να μπορείς το χειμώνα, να 'χεις πάντα στην καρδιά σου καλοκαίρι».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share