Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: 591 νέα κρούσματα, 360 διασωληνωμένοι και 21 θάνατοι

Η επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ

12 Ιουνίου 2021 18:01
Κορωνοϊός: 591 νέα κρούσματα, 360 διασωληνωμένοι και 21 θάνατοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 591 νέα κρούσματα φονικού ιού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 360, ενώ οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο είναι 21. Παράλληλα δείτε τι ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης σε συνέντευξη που παραχώρησε για τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 591, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 414.636 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 31 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.395 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 21, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.405 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 360 (64.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.560 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 116 (ημερήσια μεταβολή -2.52%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 124 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Κορωνοϊός κρούσματα

Σοκάρουν τα στοιχεία: Το 98% των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα δεν εμβολιάστηκαν!

Τα στοιχεία ανατριχιάζουν, όσο κι αν είναι ενδεχομένως σε ένα βαθμό αναμενόμενα, με τη Βάνα Παπαευαγγέλου να αναφέρει πως σχεδόν όλοι οι συμπολίτες μας που πέθαναν από κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα, δεν είχαν προλάβει να εμβολιαστούν.

Αρχικά η κα. Παπαευαγγέλου ανέφερε πως ο δείκτης θετικότητας που παραμένει σε χαμηλά επίπεδα ( περίπου στο 2,3%) και πρόσθεσε πως: «η διασπορά του ιού μειώνεται σταθερά».

Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας είναι 9,500, με την Βάνα Παπαευαγγέλου να κάνει γνωστό ότι: «Η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων αφορά σε ανεμβολίαστους. Την τελευταία εβδομάδα, το 92% όσων χρειάστηκαν νοσηλεία και το 98% όσων πέθαναν από κορονοϊό αφορά σε άτομα που δεν είχαν προλάβει να εμβολιαστούν».

Έρχονται στην Ελλάδα... όσοι εμβολιάστηκαν με Sputnik

Η κα. Παπαευαγγέλου ανέφερε στην ενημέρωση για την πανδημία πως η Ελλάδα είναι έτοιμη δεχτεί άτομα από τρίτες χώρες που έχουν εμβολιαστεί με σκευάσματα διαφορετικά από αυτά που έχει προς το παρόν εγκρίνει ο EMA, όπως το Sputnik V.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καθηγήτρια ο εμβολιασμός πηγαίνει καλά αλλά η κατάσταση παραμένει εύθραυστη, αν και φυσικά τα νέα μέτρα έρχονται ήδη να εφαρμοστούν.

Η ίδια ανέφερε πως στην Επιτροπή έχει δημιουργηθεί μια υποομάδα που έχει αναλάβει να σχεδιάσει τα μέτρα για πρόληψη της έξαρσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ανάμεσα στους πυλώνες του σχεδίου αυτού και η αποδοχή εμβολιασμένων με σκευάσματα διαφορετικά από αυτά που έχει εγκρίνει ο EMA.

Παράλληλα, τόνισε πως ανάμεσα στα υπόλοιπα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για ασφαλές καλοκαίρι είναι η καθημερινή παρακολούθηση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Επίσης, η είσοδος των ταξιδιωτών με φόρμα PLF και για όλους τους άνω των 6 ετών αποδεικτικό αρνητικής pcr ή νοσησης ή εμβολιασμού.

Ακόμη συνεχίζονται οι δειγματοληπτικό έλεγχοι στο αεροδρόμιο που οργανώνονται με βάση αλγόριθμό που προκύπτει ανάλογα την χώρα προέλευσης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share