Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πειραιάς: Έξι συλλήψεις για κλοπές

Οι δράστες προσποιούνταν τους συντηρητές ανελκυστήρων

12 Ιουνίου 2021 16:33
Πειραιάς: Έξι συλλήψεις για κλοπές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 5-6-2021 στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙΑΣ), έξι ημεδαποί για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Αστυνομία.

Λίγο πριν, είχαν μεταβεί με μισθωμένο αυτοκίνητο σε πολυκατοικία στον Πειραιά και τρεις εξ αυτών παραβίασαν κεντρική πόρτα διαμερίσματος με σκοπό την κλοπή, ενώ οι υπόλοιποι ανέμεναν στο αυτοκίνητο. Η πράξη έγινε αντιληπτή και ειδοποιήθηκε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙΑΣ, που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, τους εντόπισαν, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο οικείο Τμήμα. Παράλληλα πρόσφατα έκλεψαν το ΙΧ του Φλαμπουράρη έξω από το σπίτι του.

Πειραιάς: Έξι συλλήψεις για κλοπές

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά

Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου, εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών και μια περίπτωση απάτης, με εμπλεκόμενο 29χρονο, εκ των ανωτέρω συλληφθέντων. Στις εξιχνιασθείσες κλοπές ο 29χρονος με συνεργούς του μπήκαν σε διαμερίσματα αφαιρώντας χρηματικά ποσά και τιμαλφή. Στη μία περίπτωση προσποιούνταν τους συντηρητές ανελκυστήρων.

Στην περίπτωση της απάτης, ο 29χρονος προσέγγισε επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο ηλικιωμένη γυναίκα προσποιούμενος φιλικό πρόσωπο του γιου της και με την πρόφαση ότι ο γιος της δικαιούται επιστροφή χρημάτων, την έπεισε να επιβιβαστεί στο όχημα του μεταφέροντας την στο σπίτι της, όπου του παρέδωσε χρηματικό ποσό και ρολόι. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Άλιμος: Συνελήφθη ο άνδρας που πυροβόλησε σε πολυκατοικία

Εντοπίστηκε ο άνδρας, που είχε αναστατώσει τον Άλιμο πυροβολώντας κατά πολυκατοικίας τα ξημερώματα της Τρίτης (1/6), με τις Αρχές να τον συλλαμβάνουν. Σύμφωνα με το MEGA, πρόκειται για άτομο που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις οπλισμού που δεν κατείχε νόμιμα.

Όπως είπε ο άνδρας στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ένιωθε ότι τον ακολουθούσαν δύο μηχανές και στην προσπάθειά του να τις αποφύγει έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε στον αέρα. Υποστήριξε ότι στόχος δεν ήταν η συγκεκριμένη πολυκατοικία.

Άλιμος: Βρέθηκε και το όπλο του άνδρα

Όπως μετέδωσε το ΜEGA, έχει εντοπιστεί και το όπλο που χρησιμοποίησε, ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, ενώ έχουν βρεθεί και κάλυκες μέσα στην καμπίνα του αυτοκίνητου. Έχει γίνει βαλλιστικός έλεγχος και έχει ταυτοποιηθεί ότι πρόκειται για το συγκεκριμένο όπλο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share