Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (12/6)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

12 Ιουνίου 2021 07:45
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (12/6)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα Σάββατο 12 Ιουνίου! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή "Τώρα ό,τι συμβαίνει" του Open. Παράλληλα, διαβάστε αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Σάββατο 12 Ιουνίου, τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες αλλά και την ημερομηνία κατάργησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας!

Δείτε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων στο Athensmagazine.gr:

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες «πνίγουν» τη χώρα σήμερα Σάββατο 12 Ιουνίου - «Kαμπανάκι» από Αρναούτογλου-Μαρουσάκη και οι περιοχές που κινδυνεύουν

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες «πνίγουν» τη χώρα σήμερα Σάββατο 12 Ιουνίου με «καμπανάκι» να χτυπόυν οι Σάκης Αρναούτογλου και Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιώντας τις περιοχές που κινδυνεύουν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ να είναι σε ισχύ.

Πλημμύρισε το Ίλιον από την έντονη βροχόπτωση

Κραυγή απόγνωσης από κάτοικο που είδε το σπίτι της να πλημμυρίζει στο Ίλιον. Κινδύνεψε η ίδια και τα παιδιά της.

Προειδοποιήσεις Μαρουσάκη-Αρναούτογλου για το Σαββατοκύριακο

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Μεγάλη προσοχή για όσους πάνε για μπάνιο το Σαββατοκύριακο

Μόνο για μπάνιο δεν θα είναι ο καιρός σήμερα και δη το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου καθώς η καιρική αστάθεια θα παραμείνει, δίνοντας ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα στην ηπειρωτική χώρα. Παράλληλα, δείτε τι καιρό πρόβλέπουν τα μερομήνια για μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα τις επόμενες μέρες, όπως πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο, χαλάζι ή ακόμη και ανεμοστρόβιλους και υδροστρίοβιλους. Ο γνωστός μετεωρολόγος συνιστά μεγάλη προσοχή σε όσους πάνε για μπάνιο το Σαββατοκύριακο και τους καλεί τις μεσημεριανές ώρες εφόσον δουν να πλησιάζει η βροχή να εγκαταλείψουν την παραλία.

«Πολύ μεγάλη προσοχή στους κεραυνούς. Μην σας ξεγελάει ότι η μέρα μπορεί να ξεκινάει με ηλιοφάνεια. Τις μεσημεριανές ώρες απομακρυνόμαστε από θάλασσες και υψηλά σημεία. Υπάρχει κίνδυνος και για μπουρίνια για όσους κάνουν θαλάσσια σπορ. Το Σάββατο θα βρέξει αρκετά και στην Αττική σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, οπότε δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή» κατά την πρόγνωσή του στο Open.

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για νέες ψυχρές μάζες!

Η αστάθεια θα συνεχιστεί και σήμερα Παρασκευή με τη συννεφιά να επηρεάζει μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου. Χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η τοπικότητα των φαινομένων, που θα υπάρχουν και το Σαββατοκύριακο.

Την Κυριακή ίσως έχουμε μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια ενώ από βδομάδα αναμένεται να έχουμε κατεβασιές πιο ψυχρών αέριων μαζών.

Δείτε αναλυτικά όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3:

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ γοα σήμερα Σάββατο 12 Ιουνίου

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Σάββατο αναμένεται άστατος καιρός, με βροχές και καταιγίδες αρχικά σε μεμονωμένες περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας και από τις μεσημεριανές ώρες σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ριπαίους ανέμους και σε πολλές περιοχές από χαλαζοπτώσεις. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στην Κρήτη, καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 29, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 30 βαθμούς, στην Ήπειρο από 12 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 32 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 29 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 31 και 32 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί με ίδιες εντάσεις και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από το μεσημέρι με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμαία σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και βαθμαία σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων μέχρι το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share