Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βιασμός σε στρατόπεδο: Πολύ κοντά σε έξι υπόπτους οι Αρχές

«Ξεσκονίζουν» τα αρχεία - Αφορμή ένας καβγάς του φαντάρου με το λοχαγό

11 Ιουνίου 2021 23:36
Βιασμός σε στρατόπεδο: Πολύ κοντά σε έξι υπόπτους οι Αρχές
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Πολύ κοντά στην ταυτοποίηση έξι υπόπτων για την καταγγελία περί βιασμού φαντάρου σε στρατόπεδο πριν από 12 χρόνια στο Μεγάλο Πεύκο βρίσκονται οι Αρχές.

Ο 32χρονος έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά και οι στρατιωτικοί δικαστές ψάχνουν όλα τα σχετικά αρχεία, δείχνοντας να βρίσκουν την άκρη του νήματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ο 32χρονος καταγγέλλει πως ο βιασμός που υπέστη κατ’ εντολή αξιωματικού έγινε την ημέρα της κατάταξής του στις Ειδικές Δυνάμεις, στο Μεγάλο Πεύκο. Είχε προηγηθεί διαπληκτισμός τους, ο οποίος ξέφυγε από τα όρια, με τον στρατιώτη να φέρεται να έβρισε τον αξιωματικό, αλλά και πρόσωπο της οικογένειας του που είχε πεθάνει πρόσφατα.

Βάσει του ίδιου ρεπορτάζ, ο ο δικηγόρος του 32χρονου, οι τρεις στρατιώτες, οι οποίοι στις 21 Μάιου του 2009 συνέργησαν στον βιασμό του καταγγέλλοντος, είχαν καταγωγή από την Κρήτη. Επίσης, δύο ημέρες μετά το συμβάν τόσο το θύμα όσο και οι τρεις στρατιώτες έλαβαν αναβολή των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων. Έτσι το θέμα έχει αναστατώσει την Κρήτη και οι Κρητικοί κάνουν λόγο για καταγγελία που ακουμπά το νησί τους.

Η μήνυση στρέφεται συνολικά εναντίον έξι προσώπων. Κατά του λοχαγού για ηθική αυτουργία στον βιασμό, καθώς αυτός ήταν που έδωσε την διαταγή τριών στρατιωτών που πήραν μέρος στην σεξουαλική κακοποίηση, ένας φυσικός αυτουργός και οι άλλοι δύο συνεργοί, αλλά και δύο ψυχολόγων, οι οποίοι αν και μπορούσαν να αποτρέψουν τον βιασμό, δεν το έπραξαν.

Μέχρι στιγμής στον εισαγγελέα έχουν καταθέσει μόνο ο άνδρας 32 ετών και η μητέρα του, που φέρεται να στηρίζει το παιδί της, το οποίο αποφάσισε να αποκαλύψει την προσωπική του ιστορία.

Ο λόγος του καβγά του φαντάρου με το λοχαγό και η εντολή του βιασμού

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, ο βιασμός συντελέστηκε την ημέρα που κατατάχτηκε στο κέντρο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο.

Στη μήνυση που έχει καταθέσει, υποστηρίζει πως μετά από έναν διαπληκτισμό που είχε με τον λοχαγό του, εκείνος έδωσε την εντολή να μεταφερθεί στο ιατρείο του στρατοπέδου, όπου τον βίασαν τρία άτομα.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Open, o 20χρονος τότε φαντάρος φέρεται να έβρισε τη μητέρα του λοχαγού, η οποία είχε φύγει από τη ζωή πριν από λίγες μέρες, κάτι που τον εξαγρίωσε.

Η μήνυση του 32χρονου στρέφεται κατά του λοχαγού, ως ηθικού αυτουργού του βιασμού του, τριών πρώην φαντάρων για φυσική αυτουργία και συμμετοχή στον βιασμό και δύο ψυχολόγων που μπορούσαν, αλλά δεν έκαναν τίποτα για να τον αποτρέψουν.

Η μήνυση κατατέθηκε τον περασμένο Μάρτιο και η καταγγελία ερευνάται από τη στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Οι τρεις στρατιώτες που συνέργησαν φέρεται να έχουν καταγωγή από την Κρήτη και μάλιστα ζήτησαν και πήραν αναβολή την ίδια μέρα που πήρε και το θύμα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share