Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ζάκυνθος: Σοκάρει η βουτιά θανάτου τουρίστριας στο Ναυάγιο το 2017 - Βίντεο ντοκουμέντο

Ανατριχιαστική στιγμή!

11 Ιουνίου 2021 22:18
Ζάκυνθος: Σοκάρει η βουτιά θανάτου τουρίστριας στο Ναυάγιο το 2017 - Βίντεο ντοκουμέντο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σοκ φέρνει το βίντεο, που δημοσιεύθηκε από τη βουτιά θανάτου, που έκανε τουρίστρια στο Ναυάγιο της Ζακύνθου το καλοκαίρι του 2017.

Η νεαρή κοπέλα μαζί με τον σύντροφό της, είχαν επισκεφθεί το πλάτωμα που βρίσκεται πάνω από την παραλία του Ναυαγίου για να τραβήξουν φωτογραφίες.

Ζάκυνθος: Το τραγικό βίντεο με τη βουτιά θανάτου της τουρίστριας

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η κοπέλα προτίμησε να βγάλει φωτογραφίες από ένα σημείο που είναι ιδιαίτερα δύσβατο και επικίνδυνο και ξαφνικά βρέθηκε στο κενό και έπεσε στην παραλία του Ναυαγίου, τη στιγμή που ένα έγκλημα συγκλονίζει το νησί.

Την επικινδυνότητα από το χώρο θέασης του Ναυαγίου, επικαλείται, μεταξύ άλλων, για την υποβολή παραίτησης το στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας, Θοδωρής Τσουκαλάς.

Πόσο επικίνδυνες είναι οι selfies

Το Μάιο του 2015 ο 21χρονος Μοχάμεντ Ασλάμ Σαχούλ από τη Σιγκαπούρη βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας στον ωκεανό από βράχο μεγάλου ύψους καθώς επιχειρούσε να βγάλει το selfie που θα έκανε τα like να… πάρουν φωτιά στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπου είχε σταθερή παρουσία. Λίγες μέρες νωρίτερα, η 18χρονη Αννα Ούρσου, κυνηγώντας το «απόλυτο selfie» το οποίο θα αναρτούσε στη συνέχεια στο Facebook, επισκέφθηκε τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ιασίου της Ρουμανίας. Σκηνοθετώντας το ευφάνταστο κάδρο της εικόνας, σκαρφάλωσε στην οροφή ακινητοποιημένου τρένου, ώσπου ακουμπώντας κατά λάθος το πόδι της πάνω σε γυμνά ηλεκτροφόρα καλώδια κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα τάσης 27.000 βολτ και λίγες ώρες αργότερα κατέληξε σε νοσοκομείο της περιοχής. Πριν από μερικές εβδομάδες, μια νεαρή Ρωσίδα αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος στο κεφάλι στο χώρο εργασίας της και μια 21χρονη φοιτήτρια σκοτώθηκε πέφτοντας από γέφυρα στη Μόσχα – άλλα δύο θύματα στο «βωμό» των selfies.

Μόνο στη Ρωσία έχουν καταγραφεί δεκάδες θάνατοι και εκατοντάδες τραυματισμοί μέσα στη χρονιά, κυρίως νεαρών ατόμων, στην προσπάθειά τους να βγάλουν φωτογραφία τον εαυτό τους με την κινητή τους συσκευή. Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών αναγκάστηκε να ξεκινήσει ενημερωτική εκστρατεία εθνικής εμβέλειας με θέμα την ασφαλή λήψη αυτοπορτρέτων!

Αν κάτι αποδεικνύουν τα πρόσφατα ατυχήματα, είναι πως όσο μεγαλύτερη ποσότητα αδρεναλίνης εκκρίνει ο αυτοφωτογραφιζόμενος τόσο πιο πετυχημένο θεωρεί ο ίδιος το αποτέλεσμα – καθώς τα likes είναι εξασφαλισμένα. Και τι δεν έχουμε δει στα κοινωνικά δίκτυα: selfies με φόντο εκρήξεις ηφαιστείων στις ταυροδρομίες του Σαν Φερμίν στην Ισπανία με τους μαινόμενους ταύρους σε απόσταση αναπνοής από τα 414 μ. της κορυφής του Princess Tower στο Ντουμπάι χωρίς ζώνες ασφαλείας πάνω στο μπράτσο του αγάλματος του Ιησού στο Ρίο ντε Τζανέιρο! Είναι χαρακτηριστικό πως η Αμερικανική Δασική Υπηρεσία υποχρεώθηκε πρόσφατα να προχωρήσει σε ειδικές συστάσεις προς τους επισκέπτες των εθνικών πάρκων των ΗΠΑ, καθώς η νέα τάση στις ΗΠΑ θέλει selfies με ελεύθερες αρκούδες στο κάδρο, όπου προφανώς ισχύει το αξίωμα «όσο πιο κοντά τόσο πιο καλά».

Στο ίδιο πνεύμα, αυτήν τη φορά για λόγους προστασίας των έργων τέχνης από τυχόν αδέξιους χειρισμούς, ορισμένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο, όπως το MOMA της Νέας Υόρκης και το Παλάτι των Βερσαλλιών στο Παρίσι, δεν επιτρέπουν πια τη χρήση του selfie stick, δηλαδή του ειδικού βραχίονα που κρατάει το τηλέφωνο ή τη φωτογραφική μηχανή ώστε να μη φαίνεται το χέρι του ερασιτέχνη φωτογράφου στο κάδρο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share