Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Στην εντατική 19χρονος στο Σωτηρία - Πόσοι νοσηλεύονται χωρίς να έχουν εμβολιαστεί

Μεγάλη προσπάθεια να σταθεροποιηθεί το αγόρι!

11 Ιουνίου 2021 21:30
Κορωνοϊός: Στην εντατική 19χρονος στο Σωτηρία - Πόσοι νοσηλεύονται χωρίς να έχουν εμβολιαστεί
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μια δυσάρεστη είδηση έρχεται από το νοσοκομείο «Σωτηρία», καθώς διασωληνωμένος βρίσκεται ένα 19χρονο αγόρι, νοσώντας από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, οι γιατροί έδωσαν μάχη για τον νεαρό ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Είναι ο νεότερος διασωληνωμένος στη χώρα αυτή τη στιγμή, ενώ οι ειδικοί κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν και είναι ικανοποιημένοι με την κλινική του εικόνα, τη στιγμή που έρχεται άλλη μια απειλή με τις μεταλλάξεις.

Με τον μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων να βρίσκεται στα 37 έτη τις τελευταίες εβδομάδες, επτά άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα. Πρόκειται για πέντε άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας 18 έως 39 ετών.

Πάνω από 9 στους 10 που νοσηλεύονται δεν έχουν εμβολιαστεί!

Τα στοιχεία ανατριχιάζουν, όσο κι αν είναι ενδεχομένως σε ένα βαθμό αναμενόμενα, με τη Βάνα Παπαευαγγέλου να αναφέρει πως σχεδόν όλοι οι συμπολίτες μας που πέθαναν από κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα, δεν είχαν προλάβει να εμβολιαστούν.

Αρχικά η κα. Παπαευαγγέλου ανέφερε πως ο δείκτης θετικότητας που παραμένει σε χαμηλά επίπεδα ( περίπου στο 2,3%) και πρόσθεσε πως: «η διασπορά του ιού μειώνεται σταθερά».

Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας είναι 9,500, με την Βάνα Παπαευαγγέλου να κάνει γνωστό ότι: «Η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων αφορά σε ανεμβολίαστους. Την τελευταία εβδομάδα, το 92% όσων χρειάστηκαν νοσηλεία και το 98% όσων πέθαναν από κορονοϊό αφορά σε άτομα που δεν είχαν προλάβει να εμβολιαστούν».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share