Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σοκάρουν τα στοιχεία: Το 98% των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα δεν εμβολιάστηκαν!

Τραγικά τα νούμερα...

11 Ιουνίου 2021 19:19
Σοκάρουν τα στοιχεία: Το 98% των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα δεν εμβολιάστηκαν!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τα στοιχεία ανατριχιάζουν, όσο κι αν είναι ενδεχομένως σε ένα βαθμό αναμενόμενα, με τη Βάνα Παπαευαγγέλου να αναφέρει πως σχεδόν όλοι οι συμπολίτες μας που πέθαναν από κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα, δεν είχαν προλάβει να εμβολιαστούν.

Αρχικά η κα. Παπαευαγγέλου ανέφερε πως ο δείκτης θετικότητας που παραμένει σε χαμηλά επίπεδα ( περίπου στο 2,3%) και πρόσθεσε πως: «η διασπορά του ιού μειώνεται σταθερά».

Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας είναι 9,500, με την Βάνα Παπαευαγγέλου να κάνει γνωστό ότι: «Η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων αφορά σε ανεμβολίαστους. Την τελευταία εβδομάδα, το 92% όσων χρειάστηκαν νοσηλεία και το 98% όσων πέθαναν από κορονοϊό αφορά σε άτομα που δεν είχαν προλάβει να εμβολιαστούν».

Έρχονται στην Ελλάδα... όσοι εμβολιάστηκαν με Sputnik

Η κα. Παπαευαγγέλου ανέφερε στην ενημέρωση για την πανδημία πως η Ελλάδα είναι έτοιμη δεχτεί άτομα από τρίτες χώρες που έχουν εμβολιαστεί με σκευάσματα διαφορετικά από αυτά που έχει προς το παρόν εγκρίνει ο EMA, όπως το Sputnik V.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καθηγήτρια ο εμβολιασμός πηγαίνει καλά αλλά η κατάσταση παραμένει εύθραυστη, αν και φυσικά τα νέα μέτρα έρχονται ήδη να εφαρμοστούν.

Η ίδια ανέφερε πως στην Επιτροπή έχει δημιουργηθεί μια υποομάδα που έχει αναλάβει να σχεδιάσει τα μέτρα για πρόληψη της έξαρσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ανάμεσα στους πυλώνες του σχεδίου αυτού και η αποδοχή εμβολιασμένων με σκευάσματα διαφορετικά από αυτά που έχει εγκρίνει ο EMA.

Παράλληλα, τόνισε πως ανάμεσα στα υπόλοιπα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για ασφαλές καλοκαίρι είναι η καθημερινή παρακολούθηση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Επίσης, η είσοδος των ταξιδιωτών με φόρμα PLF και για όλους τους άνω των 6 ετών αποδεικτικό αρνητικής pcr ή νοσησης ή εμβολιασμού.

Ακόμη συνεχίζονται οι δειγματοληπτικό έλεγχοι στο αεροδρόμιο που οργανώνονται με βάση αλγόριθμό που προκύπτει ανάλογα την χώρα προέλευσης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share