Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κυκλοφοριακό κομφούζιο: Χάος σε όλη την Αττική - Πώς σας βοηθά η Google να αποφύγετε την κίνηση

Η μπόρα και τα τροχαία δημιούργησαν ουρές χιλιομέτρων

11 Ιουνίου 2021 17:20
Κυκλοφοριακό κομφούζιο: Χάος σε όλη την Αττική - Πώς σας βοηθά η Google να αποφύγετε την κίνηση
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Χάος επικρατεί σε όλη την Αττική στη διάρκεια της Παρασκευής (11/6), καθώς οι οδηγοί πρέπει να... οπλιστούν με υπομονή, βλέποντας ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους, μετά και από όσα έγιναν στην τελευταία απεργία.

Το καλοκαιρινό μπουρίνι προκάλεσε πολλά προβλήματα, μαζί με ορισμένα τροχαία, και η κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας είναι δύσκολη. Οι οδηγοί θα πρέπει να οπλιστούν με αρκετή υπομονή καθώς θα χρειαστεί να περιμένουν αρκετή ώρα προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο Αττική

Η βοήθεια της Google όταν υπάρχει μποτιλιάρισμα

Γνωρίζετε ότι οι Google Χάρτες αξιοποιούν δεδομένα τοποθεσίας από τα κινητά τηλέφωνα μας για να μπορούν να εμφανίζουν την κίνηση στους δρόμους ζωντανά;

Μην ανησυχείτε όμως, καθώς αυτά τα δεδομένα είναι ανώνυμα σύμφωνα με τη Wikipedia και δε μπορεί κανείς να ταυτοποιήσει ότι βρισκόσασταν σε συγκεκριμένο μέρος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Αξιοποιώντας λοιπόν δεδομένα όπως το δορυφορικό σήμα τοποθεσίας μέσω GPS (τις ακριβείς συντεταγμένες) και την ταχύτητα, αντλώντας τα από χιλιάδες συσκευές, η Google έχει βρει τον τρόπο να παρουσιάζει την κίνηση σε δρόμους όπως η Εθνική, η Αττική Οδός, αλλά και σε μικρότερους.

Πώς βλέπετε την κίνηση στο κινητό

Αρχικά, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε την εφαρμογή σε Android ή σε iOS συσκευή και να έχετε ενεργό το ίντερνετ στην κινητή συσκευή σας.

1. Ανοίξτε τους Χάρτες και πατήστε το κυκλικό εικονίδιο στο δεξί μέρος της οθόνης, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

2. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή «Κυκλοφορία».

Θα παρατηρήσετε πως ο χάρτης πλέον εμφάνισε πράσινες, πορτοκαλί και κόκκινες γραμμές.

Η πράσινη γραμμή δηλώνει πως δεν υπάρχει κίνηση, η πορτοκαλί πως υπάρχει μέτρια κίνηση, ενώ η κόκκινη πως υπάρχουν ενδείξεις μποτιλιαρίσματος ή πολύ αργής κίνησης των οχημάτων. Μάλιστα, όσο πιο σκούρα είναι η κόκκινη τόσο χειρότερο είναι το μποτιλιάρισμα.

Επίσης, στον χάρτη μπορεί να συναντήσετε και κάποια εικονίδια, όπως αυτό της πινακίδας με κόκκινο χρώμα που υποδεικνύει απαγόρευση. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω έργων ή άλλων αιτιών.

Φυσικά, μπορείτε να ζουμάρετε για να δείτε αναλυτικότερα την κίνηση στους μικρότερους δρόμους.

Επαναλαμβάνοντας την παραπάνω διαδικασία μπορείτε να απενεργοποιήσετε την προβολή κίνησης στους δρόμους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share