Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Ούτε πελάτες θα διώξω ούτε θα απολύσω εργαζόμενους...": Ο Λευτέρης Λαζάρου για προνόμια εμβολίων!

Ο γνωστός σεφ, Λευτέρης Λαζάρου, μίλησε για τον εμβολιασμό και τα σχέδια της κυβέρνησης!

11 Ιουνίου 2021 15:49
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τα προνόμια που σχεδιάζεται η κυβέρνηση για τους εμβολιασμένους μίλησε ο Λευτέρης Λαζάρου στον ΑΝΤ1.

Ο γνωστός σεφ επεσήμανε ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού, τονίζοντας ότι «ούτε πελάτη θα διώξω ούτε θα απολύσω εργαζόμενο, αν δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Θα προσπαθήσω να πείσει τον υπάλληλό του να κάνει το εμβόλιο για να είναι ασφαλής.

Δεν θα αστυνομεύσω εγώ τον εμβολιασμό ούτε μπορώ να μπω στη λογική να συγκρουστώ με άλλες κοινωνικές ομάδες. Η Πολιτεία οφείλει να μας πείσει για τους λόγους που οφείλουμε να εμβολιαστούμε όλοι. Εγώ δεν μπορώ να κάνω την αστυνόμευση και νομίζω δεν έχω το δικαίωμα συνταγματικά, να απαγορεύσω την είσοδο σε κάποιον στο μαγαζί μου.

Αν έχω κάποιον αρνητή να κάνει το εμβόλιο από τους εργαζόμενους μου, θα πρέπει να τον πείσω να αλλάξει σκέψη, θα το παλέψω. Έχω συνεργάτες πολλά χρόνια, ακόμη και δανείστηκα για να διατηρήσω θέσεις εργασίας. Οφείλουν νομίζω όχι απέναντι σε μένα, αλλά απέναντι στους συναδέλφους τους, να σκεφτούν ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο»

Λευτέρης Λαζάρου - Αυτό είναι το βιογραφικό του

Ο Λευτέρης Λαζάρου, γεννήθηκε στο Πειραιά το 1952. Ο πατέρας του ήταν η αιτία που ο ίδιος ασχολήθηκε με την μαγειρική, καθώς ήταν καραβομάγειρας. Όταν ήταν 13 ετών ακολούθησε τον πατέρα του, σε ένα από τα ταξίδια του στη θάλασσα και από τότε ξεκίνησε να δουλεύει κοντά στον πατέρα του.

Ο Λευτέρης Λαζάρου, προτού ανοίξει το εστιατόριό του στον Πειραιά, ταξίδεψε και εργάστηκε σε διάφορες κουζίνες στην Ιταλία, στο Μαρόκο και στην Τυνησία. Τον Οκτώβριο του 1987, άνοιξε το εστιατόριο θαλασσινών Βαρούλκο στο λιμάνι του Πειραιά.

Λευτέρης Λαζάρου - Ο 1ος Έλληνας σεφ με αστέρι Michelin

Είναι ο πρώτος Έλληνας σεφ που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin, το πιο υψηλού κύρους βραβείο μαγειρικής. Το βραβείο το έλαβε το 2002, όταν το μαγαζί του έγινε το πρώτο εστιατόριο της Ελληνικής κουζίνας που έλαβε αστέρι Michelin.

Το 2004 το εστιατόριο μεταφέρθηκε στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα και το 2014 ξανά μεταφέρθηκε στον Πειραιά, αυτή τη φορά με το όνομα Βαρούλκο Seaside. Ο Λεύτερης Λαζάρου έχει εκπροσωπήσει την Ελληνική κουζίνα στην Ιαπωνία, στην Αργεντινή και στην Αμερική, ενώ έχει διδάξει Ελληνική Κουζίνα στο Culinary Institute of America (CIA), μία από τις καλύτερες σχολές μαγειρικής στον κόσμο.

Ο γνωστός σεφ έχει εκπροσωπήσει την Ελληνική μαγειρική στους ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϋ. Η κουζίνα του εστιατόρίου του, Βαρούλκο, βασίζεται κυρίως σε θαλασσινά προϊόντα, σήμα κατατεθέν της Ελλάδας.

Το 2010 ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής για την πρώτη σεζόν του τηλεπαιχνιδιού MasterChef Greece στο Mega Channel, μαζί με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και τον Γιάννη Λουκάκο. Ο ίδιος έχει εμφανιστεί πολλές φορές στην ελληνική τηλεόραση, ενώ διατηρεί και μια διαδικτυακή εκπομπή μαγειρικής με το όνομα "Με Το Μάτι Γαρίδα" στο YouTube.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share