Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Θα «τρώνε» πόρτα στα club όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί; – Τότε ανοίγουν τα κέντρα διασκέδασης

Ο «εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός» αλλά...

11 Ιουνίου 2021 14:42
Θα «τρώνε» πόρτα στα club όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί; – Τότε ανοίγουν τα κέντρα διασκέδασης

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να διαμηνύει ότι ο «εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός», παράλληλα όμως υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν το «πράσινο φως» για να διαχωρίσουν τους πολίτες σε εμβολιασμένους και μη.

Αρχικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι από τον Σεπτέμβριο δεν θα μπορεί κανένας να απαγορεύσει στους επιχειρηματίες να διώχνουν προσωπικό και πελάτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ενώ ακολούθησε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έθιξε το θέμα των ευθυνών όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.

Με όλο αυτό το μπέρδεμα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες ένα ρεπορτάζ της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» υποστηρίζει ότι η πολυπόθητη διασκέδαση ανοίγει ξανά την Παρασκευή 2 Ιουλίου.

Ο πορτιέρης θα ελέγχει το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19;

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μπαρ, κλαμπ κλπ τα οποία βρίσκονται σε κλειστούς χώρους θα επαναλειτουργήσουν με 50% πληρότητα μια μέρα μετά την ημερομηνία που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς ότι θα σταματήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας, εάν και εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ανοίγουν τα κλαμπ με μουσική

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός, η είσοδος στα κέντρα διασκέδασης το φθινόπωρο, θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν κάνει εμβόλιο. Με απλά λόγια όσοι δεν έχουν να δείξουν στον πορτιέρη το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19… θα «τρώνε» πόρτα!

Το ρεπορτάζ προκαλεί πολλά ερωτήματα τη στιγμή που η κυβέρνηση ολημερίς υποστηρίζει ότι δεν θα αναγκάσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, καταπατώντας τις ατομικές ελευθερίες.

Τέλος, όπως αναφέρουν, τα πανηγύρια θα επιτραπούν από 1η Ιουλίου στις περιοχές που το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών έχει ξεπεράσει το 50%.

Ανοίγουν τα μπουζούκια - οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας τους

Ανοίγουν τα μπουζούκια! Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA», στις 2 Ιουλίου επαναλειτουργούν τα νυχτερινά κέντρα διασκέκαδης και τα bar. Παράλληλα, η άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό συνεχίζεται, ωστόσο κάποια από αυτά που παραμένουν σε ισχύ προκαλούν αντιδράσεις από τον κόσμο, όπως η αύξηση των καλεσμένων στους γάμους, οι οποίοι όμως δεν θα μπορούν να χορεύουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μπάγιας Αντωνοπούλου, την Παρασκευή 2 Ιουλίου αναμένεται να ανοίξουν όλα τα νυχτερινά καταστήματα διασκέδασης, που είναι σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και τα bar και όσα συναφή καταστήματα είναι κλειστά.

Τα καταστήματα θα λειτουργούν με 50% πληρότητα, ενώ δεν θα υπάρχει περιοριστικό ωράριο. Για το καλοκαίρι, θα μπορούν να διασκεδάζουν στα καταστήματα αυτά εμβολιασμένοι και μη.

Από τον Σεπτέμβριο όμως, μόνο οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους διασκέδασης.

Άρση μέτρων: Μουσική στην εστίαση και νέο ωράριο κυκλοφορίας - Όλα όσα αλλάζουν από αύριο (12/06)

Άρση Μέτρων: Νέα δεδομένα θα ισχύσουν από αύριο Σάββατο 12 Ιουνίου, καθώς θα υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.

Οπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση δια στόματος υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, από αύριο, επιστρέφει η μουσική στην εστίαση, ενώ μετατίθεται κατά μία ώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας και θα κυκλοφορούμε μέχρι τη μιάμιση μετά τα μεσάνυχτα, ώσπου να «σβήσει» εντελώς το μέτρο την 1η Ιουλίου.

Σε ό,τι αφορά στην μουσική, ανοίγει μεν, αλλά, με αυστηρούς όρους στην παρούσα φάση. Πλέον, με την επέκταση του ωραρίου, μέχρι την 1:30, δίνεται πλέον η δυνατότητα στους θερινούς κινηματογράφους να βάλουν δύο προβολές, ενώ το ίδιο ισχύει με τις θεατρικές παραστάσεις και τις συναυλίες οι οποίες έπρεπε να ολοκληρώνονται νωρίτερα από τις 12 το βράδυ προκειμένου να έχουν αποχωρήσει όλοι ακόμα και οι εργαζόμενοι πριν από την έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου, επιστρέφει η μουσική σε μπαρ και εστιατόρια στους εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο είναι 5.000 ευρώ στην πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε δεύτερη παράβαση.

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου παρατείνεται κατά μία ώρα το ωράριο κυκλοφορίας με την απαγόρευση να αρχίζει πλέον στη 01:30 μέχρι τις 05:00. Πρόκειται για την τελευταία αναπροσαρμογή που γίνεται καθώς από την 1η Ιουλίου, αίρεται εντελώς η απαγόρευση κυκλοφορίας, με γνώμονα πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

 Άρση μέτρων: Μουσική στην εστίαση και νέο ωράριο κυκλοφορίας

Από 12 Ιουνίου στις 6 το πρωί αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες θεάματος-ακροάματος από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% όταν το θέατρο είναι μέχρι 5.000 θέσεις χωρητικότητας, σε 65% όταν είναι έως 15.000 και όταν είναι πλέον των 15 χιλ. θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα με υποχρεωτική μάσκα για όλους (σε κάθε περίπτωση).

Από 14 Ιουνίου ξεκινούν οι πρακτικές εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων και των κέντρων δια βίου μάθησης των ΑΕΙ.

Σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, θα επιτρέπεται ταυτόχρονα η παρουσία τεσσάρων (4) πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ.

Από 1η Ιουλίου, το όριο για υπηρεσίες catering/δεξιώσεων αυξάνεται από 100 σε 300 άτομα.

Εμποροπανηγύρεις: Επανέναρξή τους σε περιφερειακές ενότητες όπου το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων, θα ξεπερνά το 50%.

Όπως επανέλαβε ο κ. Χαρδαλιάς, τις επόμενες εβδομάδες «αφήνουμε πίσω περιοριστικά μέτρα», ωστόσο ξεκαθάρισε πως χρειάζεται «επαγρύπνηση και πιστή τήρηση των μέτρων».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share