Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έκτακτο δελτίο καιρού απο την ΕΜΥ - Προειδοποιήσεις Μαρουσάκη-Αρναούτογλου για το Σαββατοκύριακο

Που θα «χτυπήσουν» τα ακραία φαινόμενα

11 Ιουνίου 2021 12:16
Έκτακτο δελτίο καιρού απο την ΕΜΥ - Προειδοποιήσεις Μαρουσάκη-Αρναούτογλου για το Σαββατοκύριακο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για καταιγίδες, κεραυνούς, χαλάζι εξέδωσε η ΕΜΥ, με τους Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιούν για τον καιρό του Σαββατοκύριακου. Παράλληλα, δείτε τι καιρό πρόβλέπουν τα μερομήνια για μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται από σήμερα Παρασκευή (11-06-2021) το μεσημέρι και αύριο Σάββατο (12-06-2021) σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Σήμερα Παρασκευή (11-06-2021) από το μεσημέρι κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

2. Αύριο Σάββατο (12-06-2021), κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Μεγάλη προσοχή για όσους πάνε για μπάνιο το Σαββατοκύριακο

Μόνο για μπάνιο δεν θα είναι ο καιρός το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου καθώς η καιρική αστάθεια θα παραμείνει, δίνοντας ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα στην ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα τις επόμενες μέρες, όπως πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο, χαλάζι ή ακόμη και ανεμοστρόβιλους και υδροστρίοβιλους. Ο γνωστός μετεωρολόγος συνιστά μεγάλη προσοχή σε όσους πάνε για μπάνιο το Σαββατοκύριακο και τους καλεί τις μεσημεριανές ώρες εφόσον δουν να πλησιάζει η βροχή να εγκαταλείψουν την παραλία.

«Πολύ μεγάλη προσοχή στους κεραυνούς. Μην σας ξεγελάει ότι η μέρα μπορεί να ξεκινάει με ηλιοφάνεια. Τις μεσημεριανές ώρες απομακρυνόμαστε από θάλασσες και υψηλά σημεία. Υπάρχει κίνδυνος και για μπουρίνια για όσους κάνουν θαλάσσια σπορ. Το Σάββατο θα βρέξει αρκετά και στην Αττική σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, οπότε δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή» κατά την πρόγνωσή του στο Open.

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για νέες ψυχρές μάζες!

Η αστάθεια θα συνεχιστεί και σήμερα Παρασκευή με τη συννεφιά να επηρεάζει μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου. Χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η τοπικότητα των φαινομένων, που θα υπάρχουν και το Σαββατοκύριακο.

Την Κυριακή ίσως έχουμε μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια ενώ από βδομάδα αναμένεται να έχουμε κατεβασιές πιο ψυχρών αέριων μαζών.

Δείτε αναλυτικά όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share