Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Σφαλιάρα» Λευτέρη Λαζάρου σε Κυβέρνηση: «Ούτε ανεμβολίαστο πελάτη θα διώξω, ούτε εργαζόμενο θα απολύσω» - Ποιος είναι ο «αντάρτης» σεφ

Τι είπε αναφορικά με τα προνόμια που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση για όσους έχουν εμβολιαστεί, τα μέτρα για τον κορωνοϊό και την «Ελλάδα της ασάφειας»

11 Ιουνίου 2021 10:09
«Σφαλιάρα» Λευτέρη Λαζάρου σε Κυβέρνηση: «Ούτε ανεμβολίαστο πελάτη θα διώξω, ούτε εργαζόμενο θα απολύσω» - Ποιος είναι ο «αντάρτης» σεφ
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου «σφαλιάρα» έριξε κατά της κυβέρνησης για τα όσα ακούγονται περί απαγόρευσης εισόδου σε μη εμβολιασμένους πολίτες σε χώρους εστίασης. Παράλληλα, θυμηθείτε το ξέσπασμα του Λευτέρη Λαζάρου για το μέλλον της εστίασης.

«Δεν θα αστυνομεύσω εγώ τον εμβολιασμό ούτε μπορώ να μπω στην λογική να συγκρουστώ με άλλες κοινωνικές ομάδες. Η Πολιτεία οφείλει να μας πείσει για τους λόγους που οφείλουμε να εμβολιαστούμε όλοι. Εγώ δεν μπορώ να κάνω την αστυνόμευση και νομίζω δεν έχω το δικαίωμα νομίζω συνταγματικά, να απαγορεύσω την είσοδο σε κάποιον στο μαγαζί μου», είπε ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Αν έχω κάποιον αρνητή να κάνει το εμβόλιο από τους εργαζόμενους μου, θα πρέπει να τον πείσω να αλλάξει σκέψη, θα το παλέψω», είπε αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να προβεί σε απολύσεις, παίρνοντας έτσι θέση στον διάλογο που έχει ξεκινήσει εδώ και ημέρες.

Όπως συμπλήρωσε «έχω συνεργάτες πολλά χρόνια, ακόμη και δανείστηκα για να διατηρήσω θέσεις εργασίας. Οφείλουν νομίζω όχι απέναντι σε μένα, αλλά απέναντι στους συναδέλφους τους, να σκεφτούν ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο».

Αναφερόμενος στα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, ο Λευτέρης Λαζάρου είπε «πρέπει λίγο να στρογγυλέψουμε τις απόψεις μας. Χθες έβρεχε και αφήσαμε τις αποστάσεις και φέραμε τα τραπέζια πιο κοντά, κάτω από την τέντα για να μην βραχεί ο κόσμος. Είμαστε παράνομοι; Ποια Ελλάδα θέλουμε; Την Ελλάδα της λογικής ή μια Ελλάδα της ασάφειας; Θέλουμε μια Ελλάδα σύγχρονη ή μια Ελλάδα του 1821;».

Όπως συμπλήρωσε «από την φανέλα που φτιάξαμε μάσκα, πήγαμε στις διπλές μάσκες, μετά πήγαμε στην μάσκα - ασπίδα, τώρα πήγαμε στο εμβόλιο. Τώρα πρέπει να πείσουμε τους αρνητές ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο».

«Έχουμε τους επισκέπτες σε εξωτερικούς χώρους, σε λίγο καθαρότερο περιβάλλον, αλλά οι εργαζόμενοι στην κουζίνα δουλεύουμε στους εσωτερικούς χώρους. Εγώ είχα ζητήσει να επιδοτηθούν μηχανήματα καθαρισμού του αέρα, εσωτερικού χώρου, για να αισθανθούν ασφαλείς και οι εργαζόμενοι.

Αντ΄ αυτού είχαμε επιδότηση στις γκαζιέρες (σημ: εννοεί τις θερμάστρες εξωτερικού χώρου), που τον μισό χρόνο είναι άχρηστες, ενώ θέλουμε τέντες, γιατί έχουμε έναν καιρό τροπικό όλο τον χρόνο, με βροχές που έρχονται συνήθως τα Σαββατοκύριακα», ανέφερε ο καταξιωμένος σεφ, ο οποίος έχει ένσημα 57 ετών, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο Λευτέρης Λαζάρου, αναφέροντας ότι μετέφερε όλες τις σκέψεις του και στην συνάντηση που είχε προσφάτως με τον πρωθυπουργό, «είχε δοθεί η εντύπωση ότι οι εργαζόμενοι στα τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα θα προηγηθούν στον εμβολιασμό. Τώρα βλέπω στα ΜΜΕ ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων. Πρέπει να το δούμε».

Λευτέρης Λαζάρου - Ποιος είναι ο διακεκριμένος σεφ

Ο Λευτέρης Λαζάρου (1952, Πειραιάς) είναι γνωστός Έλληνας αρχιμάγειρας. Είναι κυρίως γνωστός ως ο πρώτος Έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin, και ως ένας από τους κριτές στις πρώτες δύο σεζόν του δημοφιλούς τηλεοπτικού διαγωνισμού Masterchef Greece.

Ειδικεύεται στην μοντέρνα Ελληνική κουζίνα, και συγκεκριμένα στα θαλασσινά, ενώ θεωρείται ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και βραβευμένους Έλληνες μάγειρες. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1952. Ο πατέρας του εργαζόταν ως μάγειρας σε καράβι, και από την ηλικία των 15, άρχισε να δουλεύει στην κουζίνα του πατέρα του.

Τον Οκτώβριο του 1987, άνοιξε το εστιατόριο θαλασσινών Βαρούλκο στο λιμάνι του Πειραιά. Το 2002, το μαγαζί έγινε το πρώτο εστιατόριο της Ελληνικής κουζίνας που έλαβε ένα αστέρι Michelin, που συχνά θεωρείται ως το πιο υψηλού κύρους βραβείο μαγειρικής, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Το 2004 το εστιατόριο μεταφέρθηκε στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα, και το 2014 ξανά μεταφέρθηκε στον Πειραιά, αυτή τη φορά με το όνομα Βαρούλκο Seaside. Το εστιατόριο, ανάμεσα σε άλλα βραβεία, έχει παραλάβει το βραβείο Χρυσός Σκούφος του ψυχαγωγικού οδηγού Αθηνόραμα κάθε χρονιά απο το 1993, κάνοντας τον Λαζάρου τον μοναδικό σεφ που έχει δεχτεί τόσες φορές το βραβείο.

Λευτέρης Λαζάρου

Έχει διδάξει Ελληνική Κουζίνα στο Culinary Institute of America (CIA), μία από τις καλύτερες σχολές μαγειρικής στον κόσμο. Το 2006 δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής, με το τίτλο Λευτέρης Λαζάρου- 20 Χρόνια στο Βαρούλκο. Απο τότε, έχει γράψει πολλά άλλα βιβλια, καλύπτοντας δίαφορα είδη συνταγών, συμπεριλαμβάνοντας ένα παιδικό βιβλίο, με το όνομα Παιδιά ας Μαγειρέψουμε!

Το 2010 ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής για την πρώτη σεζόν του τηλεπαιχνιδιού Masterchef Greece στο Mega Channel, μαζί με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και τον Γιάννη Λουκάκο. Επανεκτέλεσε αυτόν το ρόλο στην δέυτερη σεζόν της σειράς, το 2012, μέχρι την ακύρωση της για οικονομικούς λόγους το 2013. Ήταν επίσης κριτής στην σειρά Master Chef Junior το 2011.

Το 2018 παρουσίασε την τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής Κάθε Μέρα Αξίζει από την Lidl στο ANT1. To 2020, ξεκίνησε μια διαδικτυακή εκπομπή μαγειρικής με το όνομα Με Το Μάτι Γαρίδα στο YouTube.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share