Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Εκεί θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός - Τα προνόμια και... η κερκυραϊκή συνταγή

Στον Σάκη όχι δεν μπορείς να πεις...

10 Ιουνίου 2021 18:26
Κορωνοϊός: Εκεί θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός - Τα προνόμια και... η κερκυραϊκή συνταγή
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού συνεχίζεται, αλλά σε ορισμένες κατηγορίες συμπολιτών μας αναμένεται να γίνει υποχρεωτικός, με τη συζήτηση για τα προνόμια επίσης να προχωρά.

Παράλληλα, στις 19 Ιουνίου τερματίζεται η δωρεάν διάθεση self tests από τα φαρμακεία και ήδη το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με φορείς και παράγοντες της αγοράς για να αποφασιστούν τα νέα σημεία διάθεσης των τεστ αυτοδιάγνωσης, καθώς ήδη τα σούπερ μάρκετ κερδίζουν έδαφος. Άλλωστε, μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται διπλή νομοθετική παρέμβαση και για τα δύο αυτά καίρια θέματα, αφού θα έχει προηγηθεί η εισήγηση της επιτροπής βιοηθικής -εντός της προσεχούς εβδομάδας- η οποία με γνώμονα τη δημόσια υγεία θα αποφασίσει για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα τμήματα του πληθυσμού, ενώ για το κομμάτι των διευκολύνσεων για τους εμβολιασμένους κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η αγορά ως ένα βαθμό θα αυτορρυθμιστεί, επιβάλλοντας νέους κανόνες για εμβολιασμένους και μη, τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα και για νέα ηλικιακή κατηγορία.

Τα προνόμια που είναι στο τραπέζι

Σε πυρετώδεις συσκέψεις βρίσκεται το Μαξίμου σε συνεργασία με τους ειδικούς για την κατάρτιση του πακέτου των προνομίων για τους εμβολιασμένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εστιατόρια, κινηματογράφους, καφετέριες κλπ σε εσωτερικούς χώρους η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όσους έχουν εμβολιαστεί και θα επιτρέπεται σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί μόνο με την επίδειξη αρνητικών τεστ. Παράλληλα, οι εμβολιασμένοι θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα, όπως συναυλίες, θέατρα και σινεμά, καθώς και στα γήπεδα από την νέα αγωνιστική περίοδο. Πάντως, επισήμως η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους μόλις το σύνολο των εμβολίων γίνει διαθέσιμο και για τις ηλικίες 18 έως 24 ετών.

Εμβολιασμός... με Σάκη στην Κέρκυρα

Προβληματισμό προκαλεί σε υγειονομικούς φορείς της Κέρκυρας η μειωμένη προσέλευση για εμβόλια κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, τοπικοί φορείς εισηγούνται στους αρμόδιους του Υπουργείου Υγείας καμπάνιες σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και social media με σημαντικές προσωπικότητες του νησιού.

Όνομα πασίγνωστο με 11 γράμματα ήταν το πρώτο που έπεσε στο τραπέζι: Σάκης Ρουβάς!

Ο δημοφιλής Κερκυραίος που υποστήριξε την καμπάνια του «Μένουμε Σπίτι» στην αρχή της πανδημίας κρίνεται ως το καταλληλότερο πρόσωπο για να επιταχύνει την πορεία των εμβολιασμών.

Στα ονόματα που προτείνουν οι Κερκυραίοι συμπεριλαμβάνονται οι επίσης καταγόμενοι από το νησί των Φαιάκων, ο σαξοφωνίστας Γιώργος Κατσαρός, ο τραγουδιστής Μάριος Φραγκούλης, καθώς και δύο Ολυμπιονίκες, ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Μαρία Γεωργάτου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share