Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απεργία: Ολοκληρωθήκαν οι συγκεντρώσεις - Ανοίγουν οι δρόμοι, αυξημένη η κίνηση

Σταδιακά αποκαθίσταται και η κυκλοφορία

10 Ιουνίου 2021 14:43
Απεργία: Ολοκληρωθήκαν οι συγκεντρώσεις - Ανοίγουν οι δρόμοι, αυξημένη η κίνηση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαζικά ήταν τα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ κατά του εργασιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κοραή και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, όπου διοργανώθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

Απεργία: Ολοκληρωθήκαν οι συγκεντρώσεις - Ανοίγουν οι δρόμοι, αυξημένη η κίνηση

Παρόντες στις συγκεντρώσεις για την απεργία ήταν ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης.

Απεργία: Ολοκληρωθήκαν οι συγκεντρώσεις

Κλειστή παρέμεινε για αρκετή ώρα Πατησίων από Ιουλιανού, Πειραιώς από Ιερά Οδό, Βασ. Αμαλίας από Πανεπιστημίου και Βασ.Σοφίας από Σέκερη. Παράλληλα, δείτε και τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την ολοκλήρωση των συλλαλητηρίων δόθηκαν στην κυκλοφορία οι δρόμοι που είχαν κλείσει.

Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Το ΠΑΜΕ ξεκίνησε τις προσυγκεντρώσεις για την απεργία ενάντια στο εργασιακό από την Κάνιγγος και την Ομόνοια. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας – Κυκλοφοριακό χάος, ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Κουτσούμπας: Το νομοσχέδιο είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων

«Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων. Τον τελικό λόγο πλέον έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι και οι νέες, που αν καταλάβουν και συνειδητοποιήσουν τη δύναμη τους, μπορούν να το αχρηστεύσουν, μπορούν να το στείλουν εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια. Για να μη ζήσουν μια ζωή σκλάβου τον 21ο αιώνα», δήλωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κουτσούμπας: Το νομοσχέδιο είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων

Σε δηλώσεις η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά είπε ότι το νομοσχέδιο μας γυρίζει πίσω τονίζοντας ότι «ανοίγουμε ένα άλλο νέο δρόμο, τον δρόμο της αλλαγής με το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο».

Η Φώφη Γεννηματά

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει το "παρών" στην απεργιακή συγκέντρωση

Το παρών στην απεργιακή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, δίνει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος και από άλλα στελέχη του κόμματος.

Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό, στην πορεία βρίσκονται η Άννα Βαγενά, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Δείτε φωτογραφίες:

Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει το

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πλατεία Κλαυθμώνος

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πορεία για τα εργασιακά

Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει το

Μεγάλη συγκέντρωση και στα Χανιά

Με τη συμμετοχή σειράς σωματείων εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, στα Χανιά, το συλλαλητήριο κατά των αλλαγών στην εργασιακή νομοθεσία που προωθούνται από την κυβέρνηση.

Εκπρόσωποι εργαζομένων, μιλώντας στη συγκέντρωση, τόνισαν ότι ο νόμος Χατζηδάκη κάνει ακόμα χειρότερη την θέση όσων εργάζονται. Μίλησαν για κατάργηση στην πράξη του οκτάωρου, εξαιτίας του συστήματος με τις απλήρωτες υπερωρίες που θα αμείβονται με ρεπό και κάλεσαν σε αντίσταση κατά των αντεργατικών, όπως τις χαρακτήρισαν, αλλαγών.

Μεγάλη συγκέντρωση και στα Χανιά

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Λόγω της απεργίας θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, συναθροίσεις – συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • 10.00: Προπύλαια Συνάθροιση μελών «ΠΑΜΕ».
  • 10.00: Πλ. Καραϊσκάκη (Πειραιάς). Συνάθροιση μελών «Εργατικού Κέντρου Πειραιά», «Ναυτεργατικών Σωματείων» κ.ά. σωματείων-φορέων. 05.30΄ Πλ. Καραϊσκάκη (Πειραιάς) & 09.30΄ Έξωθεν Εργατικού Κέντρου Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση) και έξωθεν Ηλεκτρικού Σταθμού Πειραιά. Προσυγκεντρώσεις.
  • 10.00: Πλ. Ηρώων, Ελευσίνα. Συνάθροιση μελών «Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής». Μετά το πέρας της συνάθροισης θα μεταβούν στο κέντρο διανομής της εταιρίας « Metro – My Market» (Π.Ε.Ο. Αθηνών- Θηβών, Μάνδρα).
  • 10.30: Χαυτεία. Συνάθροιση μελών «Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων» «ΣΒΟΕΔ» κ.α.
  • 11.00: Πλ. Κλαυθμώνος. Συνάθροιση μελών «ΑΔΕΔΥ», «ΓΣΕΕ», «ΠΟΕΔΗΝ», «Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης ΚΕΕΡΦΑ» κ.α. φορέων και συλλογικοτήτων, παρουσία Προέδρου ΠΑ.ΣΟ.Κ. κας ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (10.30’ Υπ. Εργασίας Προσυγκέντρωση).

Παρακαλούνται οι οδηγοί, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, κατά μήκος των διαδρομών των πορειών, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Κομφούζιο στους δρόμους

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί από νωρίς σήμερα το πρωί στους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους της Αθήνας αυτή την ώρα, θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή λόγω των σημερινών απεργιακών κινητοποιήσεων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα καταγράφεται στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα, στην άνοδο από το ύψος της λεωφόρου Αθηνών έως και την Αττική Οδό και στο ρεύμα προς Πειραιά, από την Αττική Οδό έως και το ύψος της λεωφόρου Αθηνών.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, μποτιλιαρισμένοι είναι εξής δρόμοι:

  • Πέτρου Ράλλη, από Θηβών έως τη λωφόρο Κηφισού
  • Μεσογείων, από Κατεχάκη έως το ύψος των Αμπελοκήπων
  • Κατεχάκη, στο ρεύμα προς Ηλιούπολη
  • Λ.Κηφισίας, και στα δύο ρεύματα
  • Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα
  • Βασ. Κωνσταντίνου
  • Καλλιρρόης
  • Πανεπιστημίου
  • Σταδίου

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, μποτιλιαρισμένοι είναι εξής δρόμοι

Στο λιμάνι του Πειραιά οι ναυτεργάτες

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά όταν μπροστά στους καταπέλτες των πλοίων βρέθηκαν οι περιφρουρήσεις από μέλη των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Στα πανό έγραφαν συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τα Σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία» και «κάτω τα χέρια από το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, εκδόθηκε δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία.

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Με 24ωρη απεργία και στάση εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην σημερινή απεργία.

Πιο συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού ενώ η κινητοποίηση επηρεάζει και σειρά δρομολογίων την Τετάρτη και την Παρασκευή.

«Τα Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. ενώνοντας τη φωνή τους και τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα, συμμετέχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου 2021, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει, όπως υποστηρίζουν, το αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο που οδηγεί στην καταστρατήγηση του 8ωρου, στην υπονόμευση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ίδιας της απεργίας» δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους και προσθέτουν:

Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ απεργούν και διαδηλώνουν ενάντια:

  • Στην κατάργηση του 8ώρου,
  • Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας,
  • Στην κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας,
  • Στην αποδυνάμωση της απεργίας,
  • Στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων,
  • Στην κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα.

ΠΕΝΕΝ: Κανονικά η συμμετοχή στην απεργία – Δεν φεύγουν τα πλοία

Κοινή απόφαση των 12 ναυτεργατικών σωματείων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, είναι ότι η 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ανεξάρτητα από την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά που έκρινε την Τετάρτη παράνομη την 24ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτεργατικών σωματείων.

Η απεργία ξεκίνησε στις 00:01 τα ξημερώματα έως 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share