Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας: Το νέο ωράριο που ισχύει από το Σάββατο 12/6 και η ημερομηνία της πλήρους ελευθερίας - Όλα τα νέα μέτρα

Πώς επιστρέφει η μουσική στην εστίαση και τα πρόστιμα - Οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά

9 Ιουνίου 2021 19:24
Αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας: Το νέο ωράριο που ισχύει από το Σάββατο 12/6 και η ημερομηνία της πλήρους ελευθερίας - Όλα τα νέα μέτρα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας έως τις 01:30 από το Σάββατο ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς. Επίσης, από τις 12/6 θα επιτρέπεται η μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης μόνο για καθήμενους. Παράλληλα, νωρίτερα η επιτροπή των ειδικών άναψε το πράσινο φως για την αλλαγή του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Από την 1η Ιουλίου η κυκλοφορία θα είναι ελεύθερη σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Από την πρώτη μέρα του Ιουλίου αυξάνονται σε 300 από 100 τα άτομα που θα επιτρέπονται στις δεξιώσεις.

Επίσης, από 12/06 ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές με 2 εισόδους ενώ από 12/6 αυξάνεται η πληρότητα για συναυλίες και θέατρα, αναλόγως της χωρητικότητας.

Σχετικά με τις εμποροπανηγύρεις θα επιτραπούν όταν εμβολιαστεί πάνω από το 50% των κατοίκων κάθε περιφερειακής ενότητας. Επιπλέον, από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν τα εργαστήρια για τους φοιτητές όλων των εξαμήνων από όλες τις σχολές

«Η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων σε συνδυασμό με εμβολιασμό επιτρέπουν να κάνουμε τα επόμενα βήματα και να προχωρήσουμε στην άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων. Αυτό δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στο τέλος της πανδημίας. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, χωρίς εκπτώσεις και δικαιολογίες», είπε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι:

  • Από 12 Ιουνίου επεκτείνεται κατά μια ώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας. Θα ξεκινάει από τις 1:30 και θα τελειώνει στις 5:00 το πρωί.
  • Από τις 12 Ιουνίου επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και μόνο για καθήμενους πελάτες
  • Από τις 12 Ιουνίου ανοίγουν επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές, που έχουν δυο εισόδους για να αποφεύγεται συνωστισμός πελατών κατά την προσέλευση και την αποχώρηση
  • Από τις 12 Ιουνίου στις 06:00 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας για συναυλίες, θέατρα και ακροάματα σε ανοικτούς χώρους ανάλογα με τη χωρητικότητα του κάθε χώρου
  • Από την 1 Ιουλίου σταματά οριστικά η απαγόρευση κυκλοφορίας
  • Από την 1 Ιουλίου αυξάνονται σε 300 τα επιτρεπόμενα άτομα για δεξιώσεις (γάμους, κέτερινγκ κλπ.)

Πώς επιστρέφει η μουσική στην εστίαση και τα πρόστιμα

Επιστρέφει η μουσική σε μπαρ και εστιατόρια από το Σάββατο 12 Ιουνίου, μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο είναι 5.000 ευρώ στην πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε δεύτερη παράβαση.

Επίσης, από το Σάββατο επανεκκινούν καταστήματα σε εστίασης σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους για να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Με τη βούλα και της επιτροπής των ειδικών, πλέον οι επιχειρήσεις στην εστίαση θα μπορούν να προσφέρουν και μουσική, ωστόσο, οι θαμώνες δεν θα πρέπει να είναι όρθιοι.

Όπως ισχύει και σήμερα, οι πελάτες θα κάθονται σε καθορισμένους χώρους, σε τραπέζια και θα τηρούν τις αποστάσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share