Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα: Η κακοκαιρία καταφθάνει στην Αττική!

Που θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα;

9 Ιουνίου 2021 09:29
Καιρός σήμερα: Η κακοκαιρία καταφθάνει στην Αττική!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Άστατος θα είναι και την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, με την κακοκαιρία να καταφτάνει και στην Αττική.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός σήμερα: Η κακοκαιρία καταφθάνει στην Αττική!

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις, αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους στα ηπειρωτικά και κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανώς στα ορεινά της Κρήτης πρόσκαιρες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Η εξέλιξη από τον Σάκη Αρναούτογλου

Για έντονα καιρικά φαινόμενα προειδοποίησε ο Σάκης Αρναούτογλου, καθώς ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να «χτυπήσουν» πολλές περιοχές της χώρας, ενώ ο καιρός θα είναι ασταθής μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, οι επόμενες ημέρες θα έχουν τροπικά χαρακτηριστικά, όπως αυξημένη υγρασία, δυσφορία κατά τόπους, όχι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, αλλά ούτε και κρύο, ενώ θα σημειωθούν αρκετές μπόρες και καταιγίδες.

Την Τετάρτη στα δυτικά εξαιτίας ενός βαρομετρικού χαμηλού στην ανώτερη ατμόσφαιρα, τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα κατά τόπους και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Συγκεκριμένα, από το μεσημέρι στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας θα έχει μπόρες και καταιγίδες τοπικά δυνατές, ισχυρές και ίσως συνοδευόμενες από δυνατό άνεμο και από χαλάζι.

Καιρός σήμερα: Η κακοκαιρία καταφθάνει στην Αττική!

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, προσοχή χρειάζεται στα δυτικά, νοτιοδυτικά και στο Ιόνιο, στη δυτική, βορειοδυτική Στερεά και σε περιοχές της Πελοποννήσου, όπου τα φαινόμενα αναμένεται να έχουν πιο έντονο χαρακτήρα.

Στην Κρήτη αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά κάποιες μπόρες και καταιγίδες, αλλά μικρότερης έντασης.

Στην Αττική, στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα του νομού θα υπάρχει πιθανότητα για κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται να σημειώνονται τοπικές μπόρες και μέχρι το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα υπάρξουν περάσματα από μπόρες και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, κυρίως το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share