Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ξεφτίλα δίχως όριο: Νέα συγκέντρωση στο ΑΠΘ - Ετοιμάζονται κι άλλα κορωνοπάρτι

Δημόσια υγεία αγνοείται...

8 Ιουνίου 2021 23:42
Ξεφτίλα δίχως όριο: Νέα συγκέντρωση στο ΑΠΘ - Ετοιμάζονται κι άλλα κορωνοπάρτι
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ορισμένοι είναι σίγουρο, ότι δεν κατανοούν το τι σημαίνει η έννοια της δημόσιας υγείας, αφού δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το ότι ακόμη μια συγκέντρωση λαμβάνει τόπο στο ΑΠΘ.

Οι αντιεξουσιαστές άναψαν πυρσούς, έκοψαν το λουκέτο στην εξωτερική είσοδο της φιλοσοφικής σχολής και φώναξαν συνθήματα κατά του κράτους και της Αστυνομίας.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της ομάδας Ζ παραμένουν εκτός του πανεπιστημίου, παρακολουθώντας τις ενέργειες των αντιεξουσιαστών.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού λόγω των κορωνοπάρτι που διεξάγονται μέσα στο campus, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως θα έρθουν κι άλλες τέτοιες εκδηλώσεις, όπως αναφέρεται.

Ένταση διαδηλωτών και αστυνομικών

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο έξω από το ΑΠΘ στο ύψους της πλατείας Χημείου, με ένα σοκαριστικό περιστατικό να λαμβάνει τόπο προ ημερών στην πόλη.

Αντιεξουσιαστές που διαδήλωναν κατά της αστυνομικής παρουσίας ζήτησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν.

Οι νεαροί ήρθαν αρκετά κοντά με τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να επικρατήσει για λίγα λεπτά ένταση.

Οι προηγούμενες εικόνες ντροπής

Εικόνες ντροπής είναι αυτές, που εκτυλίχθηκαν και προ ημερών στο ΑΠΘ, με περίπου 3.000 άτομα να δημιουργούν ένα κορωνοπάρτι άνευ προηγουμένου και τα στιγμιότυπα να είναι χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι νέοι δεν πτοούνται ούτε με τις εισαγγελικές παρεμβάσεις, υπενθυμίζοντας πως έως τώρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει διατάξει τριπλή έρευνα για τα πάρτι στο ΑΠΘ, με αστυνομικούς επίσης να έχουν... μπουκάρει στο Πολυτεχνείο.

Κανονικό... πάρτι στο ΑΠΘ

Μάλιστα, οχήματα με ειδικά εξοπλισμένα ηχοσυστήματα για ακόμη ένα βράδυ μπήκαν στον ρόλο του… DJ και «χόρεψαν» τους χιλιάδες νέους μπροστά από τη Φιλοσοφική σχολή, ενώ ορισμένοι άναψαν και πυρσούς κατά τη διάρκεια του πάρτι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share