Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Άρση Μέτρων: Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση - Τι γίνεται με την απαγόρευση κυκλοφορίας;

Πότε αποφασίζει η κυβέρνηση;

8 Ιουνίου 2021 08:41
Άρση Μέτρων: Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση - Τι γίνεται με την απαγόρευση κυκλοφορίας;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άρση Μέτρων: Συνεδριάζουν αύριο Τετάρτη οι λοιμωξιολόγοι προκειμένου να αποφασίσουν για μια σειρά θεμάτων μεταξύ αυτών και για την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση προκειμένου να μπει ένα φρένο στα κορονοπάρτι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η επιτροπή των ειδικών αναμένεται να εγκρίνει την μουσική σε καφέ, εστιατόρια, beach bars ήδη από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Φυσικά τα μέτρα ασφαλείας θα εξακολουθούν να ισχύουν και δεν θα επιτρέπονται οι όρθιοι πελάτες.

Την ίδια ώρα, στο τραπέζι των ειδικών βρίσκεται και η επέκταση του ωραρίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι από το ερχόμενο σαββατοκύριακο οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν μέχρι τη 1:30, αντί τις 12:30 που ισχύει σήμερα.

Άρση Μέτρων: Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση - Τι γίνεται με την απαγόρευση κυκλοφορίας;

Πώς θα γίνεται το γλέντι στους γάμους

Αλλάζει και ο αριθμός των καλεσμένων που θα επιτρέπονται στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων. Σύμφωνα με το STAR, για τα κτήματα δεξιώσεων θα αυξηθούν οι καλεσμένοι από 100 που είναι μέχρι σήμερα σε 250 με 300, ενώ σταδιακά θα γίνουν ακόμα περισσότεροι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Όμως ο αριθμός θα ειναι πάντα συγκεκριμένος, ποτέ ανεξέλεγκτος.

Σκέψεις υπάρχουν να μπουν μετρά και στην πίστα και έτσι να σηκώνεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων να χορέψουν, κάτι που είναι ιδιαίτερα αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Ποια άρση μέτρων; Προαναγγελία Παγώνη για νέο lockdown! Οι φόβοι των ειδικών

Ποια άρση μέτρων; Είχαμε προαναγγελία Παγώνη για νέο lockdown! Συγκεκριμένα, θα πάμε σε 4ο κύμα και σε νέα καραντίνα αν δεν εμβολιαστούν οι ηλικίες άνω των 60 ανέφερε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Όπως ανέφερε αυτή την στιγμή το ποσοστό της ανοσίας είναι περίπου στο 22% και ο στόχος είναι το 50% τέλος Ιουνίου και 75% τέλος Αυγούστου - 80% αρχές Σεπτεμβρίου, γι αυτό πρέπει να τρέξουν οι εμβολιασμοί. Τόνισε δε πως ειδικότερα πρέπει να τρέξουν οι ομάδες 60+ να εμβολιαστούν.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί το χειμώνα δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά υπογράμμισε μεταξύ άλλων. Παράλληλα, μιλώντας για τις απίστευτες εικόνες συνωστισμού στα κορωνοπάρτι που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες δήλωσε πως υπάρχει φόβος για 4ο κύμα αν συνεχιστούν αυτά τα πάρτι και το καλοκαίρι. «Ένας μεταδίδει το κορονοιό σε 100 άτομα στα κορωνοπάρτι» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε την ευθύνη που έχουν οι αρχές για την αποτροπή τους»

Η ίδια υπογράμμισε πως πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι αν δεν προσέξουμε και δεν εμβολιαστούμε δεν πρόκειται να βγούμε από την πανδημία.

Οι φόβοι των ειδικών για την άρση των μέτρων

Πάντως τα επιδημιολογικά δεδομένα αν και δείχνουν σαφώς μια καλύτερη εικόνα σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα, δεν καθησυχάζουν τους ειδικούς οι οποίοι εκφράζουν ανοικτά τον φόβο τους για 4ο κύμα της πανδημίας το Φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα, η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων αυτή την περίοδο, οφείλεται στον καιρό, στο προσεκτικό άνοιγμα δραστηριοτήτων που γίνεται παράλληλα με τη συνέχιση της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας.

Ωστόσο οι επιστήμονες εστιάζουν στα νησιά με το φόβο μην αυξηθεί το ιικό φορτίο και υποχρεωθούν σε αυστηρά μέτρα όπως τοπικά lockdownεν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι οι μεταλλάξεις μπορεί να μην καλύπτονται από τα υπάρχοντα εμβόλια και ένα πιθανό σενάριο σε μια τέτοια περίπτωση είναι ένα 4ο κύμα από το Φθινόπωρο, Μάλιστα στην περίπτωση που οι δείκτες δείξουν ότι οδηγούμαστε σε ένα νέο κύμα της πανδημίας, τότε δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown από Σεπτέμβρη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share