Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 25-29 ετών - Τι ισχύει για τον εμβολιασμό των παιδιών

Πώς προχωρά ο εμβολιασμός στην χώρα;

7 Ιουνίου 2021 18:31
Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 25-29 ετών - Τι ισχύει για τον εμβολιασμό των παιδιών
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού, αφού ανοίγει σε τρεις μέρες η πλατφόρμα για τις ηλικίες 25-29 με όλα τα εμβόλια.

Οι εμβολιασμοί στη χώρα, από την πρώτη μέρα της επιχείρησης Ελευθερία μέχρι και σήμερα, έχουν ξεπεράσει τους 6.000.000, συγκεκριμένα, οι εμβολιασμένοι πολίτες ανέρχονται σε 6.225.000, τη στιγμή που υπάρχει ανησυχία για όσους ανεμβολίαστους βρίσκονται στα νοσοκομεία.

Ο αριθμός αυτός, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, το απόγευμα της Δευτέρας, σημαίνει ότι η εμβολιαστική κάλυψη ανέρχεται στο 22,4%.

Στην συνέχεια ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε πως από την ερχόμενη Πέμπτη 10 Ιουνίου, ανοίξουν εξτρά ραντεβού για τους πολίτες ηλικίες 25-29 ετών με τα εμβόλια της Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Ο εμβολιασμός των παιδιών

Ο εμβολιασμός των παιδιών δεν θα είναι υποχρεωτικός στη χώρα μας, όπως έκανε γνωστό σήμερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με την ίδια, ο λόγος γι' αυτό οφείλεται στο γεγονός πως δεν πρέπει να δημιουργηθούν διακρίσεις ανάμεσα σε εμβολιασμένα και ανεμβολίαστα παιδιά μέσα στο σχολείο, ενώ προτεραιότητα παραμένει ο εμβολιασμός των ενηλίκων και εκεί «έχουμε δουλειά».

Όπως είπε, ο εμβολιασμός των παιδιών θα κριθεί μετά την επεξεργασία μια σειράς παραγόντων, οι οποίοι είναι:

  • ο ρόλος των παιδιών στη διασπορά της COVID-19
  • η νοσηρότητα
  • η θνητότητα
  • η ασφάλεια των εμβολίων για αυτές τις ηλικίες

Εξήγησε επίσης πως παιδιά και έφηβοι, έχουν ήδη ξεκινήσει να εμβολιάζονται σε μεγάλο αριθμό χωρών, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και χώρες της ΕΕ, καθώς τα εμβόλια έχουν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από οργανισμούς και φορείς.

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους λέγοντας πως άνω του 90% των εισαγωγών σε νοσοκομεία και ΜΕΘ δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, ενώ εντοπίζεται μεγάλη απροθυμία τις ηλικίες άνω των 60 ετών.

Ειδική αναφορά έκανε στον εμβολιασμό των εγκύων, επισημαίνοντας πως τα εμβόλια είναι ασφαλή, ωστόσο προειδοποίησε πως εάν μια έγκυος γυναίκα προσβληθεί με κορονοϊό, τότε ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα στον πλακούντα, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί το ενδεχόμενο κάθετης μετάδοσης, από την μητέρα στο έμβρυο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share