Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Η διαγραφή των αρχείων του υπολογιστή & η αποκάλυψη του αδερφού του!

Οι αιχμές για εμμονική συκοφάντηση του ονόματος τους

7 Ιουνίου 2021 12:10
Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Η διαγραφή των αρχείων του υπολογιστή & η αποκάλυψη του αδερφού του!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από την ημέρα που έγινε γνωστή η σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, η κίνηση της Ελληνικής Αστυνομίας να μην προχωρήσει στην κατάσχεση ούτε του κινητού του τηλεφώνου, ούτε του ηλεκτρονικού υπολογιστή του, έχει προκαλέσει πολλά και εύλογα ερωτήματα. Ενώ, σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση το μοντέλο Τζεφ Μοντάνα περιγράφει πώς γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη και εξομολογείται όσα βίωσε στο πλάι του πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Λιγνάδης καθάρισε τα αρχεία από τον υπολογιστή του. Αυτό αναφέρει στο πρωτόσελιδό της η εφημερίδα «Μπαμ». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από την επίσημη πραγματογνωμοσύνη προκύπτει ότι οι Αρχές δεν κατάφεραν να ανακτήσουν υλικό το οποίο ενδεχομένως είχε σβηστεί από τον υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του Λιγνάδη, καθώς και ότι μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η άρση του απορρήτου σε ειδικές εφαρμογές όπως το Facebook κ.τ.λ., που καταγγέλλουν μάρτυρες και θύματα ότι χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος προκειμένου να «κλείνει» ραντεβού μεταξύ άλλων και με ανηλίκους.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας Μπαμ για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Ο Λιγνάδης συνελήφθη στις 20 Φεβρουαρίου 2020 κατόπιν εντάλματος που εκδόθηκε με τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση. Η σύλληψή του όμως δεν συνοδεύτηκε από έρευνα στο σπίτι του, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και μετά την κράτησή του στη ΓΑ∆Α το κινητό τηλέφωνο (μάρκας Samsung) παρέμενε στον αδελφό του Γιάννη, ο οποίος, πάντως, σε κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τους κωδικούς για να το ανοίξει.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στις 3 Μαρτίου 2021 έως ότου πραγματοποιηθεί η πρώτη αυτοψία στο διαμέρισμα του ηθοποιού μετά από παραγγελία της ανακρίτριας. Εκείνη την ημέρα βρέθηκαν και εντέλει κατασχέθηκαν ένα ασημί λάπτοπ, το κινητό τηλέφωνο, ένα USB και δύο CD.

Οι αρχές επανήλθαν, κατόπιν όμως δημοσιευμάτων, στις 6 και στις 8 Μαρτίου, τόσο στο ίδιο το σιαμέρισμα, όσο και στο υπόγειο αλλά και στην ταράτσα της πολυκατοικίας του ηθοποιού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 51 πειστήρια, μεταξύ των οποίων ερωτικά βοηθήματα, περούκες, γράμματα ανηλίκων, η κατάθεση στον ανακριτή Μυτιλήνης το 1997 και φωτοτυπία με αφιέρωση ενός ανήλικου τότε αλλοδαπού, ο οποίος σήμερα αποτελεί μάρτυρα της υπόθεσης.

Το δημοσίευμα επικαλείται δικαστικούς κύκλους σύμφωνα με τους οποίους υπάρχει ο ισχυρισμός ότι οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο Λιγνάδης αφορούν παλαιότερα έτη και θα ήταν δύσκολο από το κατασχεμένο υλικό να βρεθούν πειστήρια των φερόμενων εγκλημάτων, εντούτοις νομικοί κύκλοι αντέτειναν ότι ακόμη και σε μικρότερης ποινικής και ηθικής απαξίας αδικήματα οι έρευνες και οι κατασχέσεις γίνονται τάχιστα και όχι κατόπιν…εορτής.

«Ούτως ή άλλως κανείς δεν γνωρίζει πού μπορεί να σε οδηγήσουν τα ευρήματα και πού θα καταλήξει η οποιαδήποτε δικογραφία» ανέφεραν χαρακτηριστικά. Ιδίως από τη στιγμή που μάρτυρες και θύματα έχουν καταθέσει ότι ο Λιγνάδης χρησιμοποιούσε λάπτοπ (Hewlett Packard) μπλε χρώματος (σ.σ. μήνυση ∆.Μ.), ότι είχε στην κατοχή του τρία κινητά και ότι έδινε συμβουλές σε ανηλίκους πώς θα «ψαρεύουν» εραστές μέσω ειδικών εφαρμογών.

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Λιγνάδη στη φυλακή - Η αποκάλυψη του αδερφού του & οι αιχμές για εμμονική συκοφάντηση του ονόματος τους

Κατά τη διάρκεια του Πάσχα ο Γιάννης Λιγνάδης είχε πάρει κατεύθυνση προς την Τρίπολη για να επισκεφτεί τον αδερφό του. Ο Δημήτρης Λιγνάδης συμπλήρωνε σχεδόν δύο μήνες παρουσίας στη φυλακή, όμως η αυστηρή καραντίνα δεν επέτρεψε στον αδερφό του να περάσει τα διόδια.

Σε αυτό το διάστημα που ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι κατηγορούμενος για τόσες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, ο Γιάννης Λιγνάδης έχει δεχτεί αναμφίβολα κaι αυτός κάποια πυρά εξαιτίας του δεσμού που έχουν. Για πρώτη φορά ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει δημόσια και επί της ουσίας κατήγγειλε συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πρακτικές.

Ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη στις "Αλήθειες με τη Ζήνα

Στο στόχαστρο του Γιάννη Λιγνάδη βρέθηκε ο Πέτρος Κουσουλός και ο τρόπος που έχει χειριστεί αυτό το διάστημα την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Μιλώντας στην εκπομπή Αλήθειες Με Τη Ζήνα, όπου ο κ. Κουσουλός είναι συνεργάτης της Ζήνας Κουτσελίνη, ο Γιάννης Λιγνάδης έκανε λόγο για εμμονική αντιμετώπιση του αδερφού του και για επιχείρηση συκοφάντησης του ονόματος τους και της προσωπικότητας τους. Υπερθεμάτισε μάλιστα για την αθωότητα του και ζήτησε να του επιτραπεί να βλέπει συχνότερα τον αδερφό του.

«Διαμαρτύρομαι για την εμμονική συκοφάντηση και σπίλωση του οικογενειακού ονόματος και της προσωπικότητος του αδελφού μου, παράγοντας και διασπείροντας χαλκευμένες ειδήσεις, όθεν και ψευδείς, γύρω από τον βίο και την πολιτεία του, προβαίνοντας κιόλας σε κρίσεις και ένα είδος προδικασίας για μια υπόθεση που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Εκτός από τις υποψίες που εγείρει για τη σκοπιμότητα της επιμονής σε αυτό το θέμα, μου προκαλεί και μια πολύ δυσάρεστη διάθεση. Οι ειδήσεις που παράγονται είναι αφόρητοι όροι, κατά μείζονα λόγο δηλαδή ψευδείς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το περιστατικό στη Μυτιλήνη το 1997 που δεν αφορά στον αδερφό μου. Ήταν μια κλήση μάρτυρα με πολλή φαντασιοπληξία που τον εμπλέκει σε μια υπόθεση με την οποία δεν έχει σχέση.

Αν αυτό το πράγμα αποτελεί δημοσιογραφία και δικαστικό ρεπορτάζ, ίσως θα έπρεπε κι εγώ να πιστεύω ότι είμαι ο Πάπας της Ρώμης. Είναι λυπηρό να ταΐζεται ο κόσμος με τέτοιες ανοησίες.

Θα ήθελα να έχω μια σταθερή επαφή μαζί του για να συζητήσουμε για τα θέματα που έχουμε. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδερφός μου. Θα έδειχνα όμως ούτως ή άλλως ενδιαφέρον, από τη στιγμή που γνώριζα ότι διώκεται αδίκως. Κάνω αυτή την παρέμβαση με μεγάλη δυσθυμία και δυσφορία εκ μέρους μου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share