Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: H «Ψυχρή Λίμνη» θα «χτυπήσει» την Αττική - Τι είναι το φαινόμενο & ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (Video)

«Καμπανάκι» για την εξέλιξη του καιρού και από τον Σάκη Αρναούτογλου

7 Ιουνίου 2021 10:26
Προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: H «Ψυχρή Λίμνη» θα «χτυπήσει» την Αττική - Τι είναι το φαινόμενο & ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Άστατος ο καιρός αυτή τη βδομάδα με διακυμάνσεις και στη θερμοκρασία, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση που έκανε ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης το φαινόμενο «Ψυχρή Λίμνη» αναμένεται να επηρεάσει πολλές περιοχές, με τον Σάκη Αρναούτογλου να κρούει επίσης καμπανάκι για την εξέλιξη του καιρού. Παράλληλα, δείτε τι καιρό πρόβλέπουν τα μερομήνια για μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Όπως εξήγησε ο γνωστός μετεωρολόγος του Open οι επόμενες μέρες θα έχουν το εξής μοτίβο: θα ξεκινούν με ζέστη, το απόγευμα θα εκδηλώνονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες και μετά πάλι ο καιρός θα φτιάχνει μέσα στη νύχτα. Έτσι θα πάμε μέχρι την Κυριακή.

Για την παραπάνω εξέλιξη υπεύθυνα είναι νεφικά συστήματα που θα προσεγγίσουν τη χώρα μας από την περιοχή της Ιταλίας και των βόρειων - βορειοδυτικών Βαλκανίων καθώς θα φέρουν μαζί τους ψυχρές αέριες μάζες στα ανώτερα τμήματα της ατμόσφαιρας. Αυτά θα προκαλέσουν μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ της ανώτερης ατμόσφαιρας και της θερμοκρασίας του εδάφους με αποτελέσματα να υπάρχει έντονη καιρική αστάθεια.

«Αυτό το φαινόμενο στη μετεωρολογία ονομάζεται ''Ψυχρή Λίμνη''. Η ψυχρή λίμνη εκδηλώνεται κυρίως τις απογευματινές ώρες. Την Τετάρτη και την Πέμπτη η αστάθεια θα εκδηλωθεί σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Αυτές τις ώρες δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή τόσο για το χαλάζι όσο και τους κεραυνούς» σημειώνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Αρναούτογλου: Χαλάει ο καιρός! Μπόρες και καταιγίδες σήμερα - Δείτε πού θα εκδηλωθούν

Αρναούτογλου Καιρός: Για αλλαγή σκηνικού σήμερα κάνει λόγο ο γνωστός μετεωρολόγος. Έρχονται βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα.

Σήμερα η μέρα θα ξεκινήσει πάρα πολύ καλά, θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και αρκετή ζέστη, όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Αυξημένη θα είναι και η υγρασία ενώ στη βόρεια χώρα από το απόγευμα ο καιρός αναμένεται να γίνει αρκετά άστατος. Αναμένονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία σήμερα θα ανέβει στην κεντρική και νότια νησιωτική χώρα, όπου θα αγγίξει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share