Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΣΟΚ: Πέθανε ο Τσαμπατζής!

Θλίψη!

6 Ιουνίου 2021 19:39
ΣΟΚ: Πέθανε ο Τσαμπατζής!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε στο Αγρίνιο η είδηση του θανάτου του Μιχάλη Τσαμπάζη σε ηλικία 52 ετών.

Ο άτυχος άνδρας άφησε σήμερα το απόγευμα την τελευταία του πνοή στο γενικό νοσοκομείο Αγρινίου στο οποίο νοσηλεύτηκε για σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Μιχάλης Τσαμπάζης ήταν εν ενεργεία αστυνομικός και τον τελευταίο καιρό υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας.

Ήταν πατέρας δυο ανήλικων παιδιών και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 06/06/2021 και ώρα 13:00 στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου Στράτου Αγρινίου.

Η προσέλευση στον ναό θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες για τον COVID-19.

Πέθανε ο Νίκος Καπλάνης

Στη θλίψη βυθίζεται ο ελληνικός αθλητισμός, καθώς ο Παραολυμπιονίκης, Νίκος Καπλάνης, έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό σε ηλικία 48 ετών.

Ο ίδιος έχασε τη μάχη του με τον φονικό ιό, με συνέπεια ο αθλητισμός να πενθεί, με έναν παλαίμαχο πρωταθλητή πρόσφατα να φεύγει επίσης από τη ζωή.

Πέθανε ο Νίκος Καπλάνης

Ποιος ήταν ο Νίκος Καπλάνης

Ο Καπλάνης ήταν Έλληνας Παραολυμπιονίκης με σπουδαίες διακρίσεις σε μία σειρά από αθλήματα, καθώς αγωνίστηκε ως αθλητής της κολύμβησης, του στίβου, της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αλλά και του μπότσια, με επιτυχίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το θάνατό του έκανε γνωστό η Ομοσπονδία, η οποία και ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση: «Το ΔΣ της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ εκφράζει τη λύπη του για την απροσδόκητη απώλεια του Νίκου Καπλάνη, αλλά και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

Αγωνία για τον Τάκη Κορωναίο: Στο «Γεννηματάς» με εγκεφαλικό ο «θρύλος» του μπάσκετ

Αγωνία είχε επικρατήσει για τον Τάκη Κορωναίο, καθώς ο «θρύλος» του ελληνικού μπάσκετ και του Παναθηναϊκού νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο παλαίμαχος αθλητής παρουσίασε θρομβολυτικό επεισόδιο και νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται ελεγχόμενη και σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Τάκης Κορωναίος στο νοσοκομείο

Τάκης Κορωνοϊός: Η ζωή και η καριέρα του μεγάλου μπασκετμπολίστα

Ο Τάκης (Παναγιώτης) Κορωναίος (8 Οκτωβρίου 1952) είναι Έλληνας πρώην διεθνής αθλητής της καλαθοσφαίρισης και σήμερα προπονητής. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες καλαθοσφαιριστές όντας ένας από τους καλύτερους σκόρερ, αφού είναι ο πέμπτος σκόρερ όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα με 7.465 πόντους.

Άρχισε να παίζει με την ανδρική ομάδα πολύ πριν την ενηλικίωση του. Όταν αυτή ήρθε το 1970 ο Κορωναίος έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής του μπάσκετ που κέρδισε υποτροφία από αμερικανικό πανεπιστήμιο. Μέσα από το κολέγιο του Μισισίπι εξελίχθηκε με εντυπωσιακό τρόπο κι έτσι η πρώτη κλήση του στην Εθνική ομάδα ήταν θέμα χρόνου να έρθει. Το 1972, ο Ρίτσαρντ Ντουκσάιρ του έδωσε αυτήν την ευκαιρία να αγωνιστεί στους Βαλκανικούς αγώνες του Σεράγεβο.

Διέγραψε σημαντική καριέρα με τον Παναθηναϊκό, ως παίκτης του οποίου στην θητεία του που κράτησε δεκαοκτώ χρόνια (1968 με 1985) κατέκτησε 11 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα Ελλάδας. Έχοντας στο πλάι του παίκτες ο Κόντος,ο Κέφαλος, ο Παπάζογλου, ο Κοκολάκης, ο Ιορδανίδης και ο Παπαντωνίου,πανηγύρισε έξι Πρωταθλήματα. Η πρώτη φορά που πλασαρίστηκε στην πρώτη 5άδα των σκόρερ του Πρωταθλήματος (4ος) ήταν την περίοδο 1983-84 όταν σημείωσε 609 πόντους ενώ ήταν 5ος ένα χρόνο μετά με 576, στην τελευταία σεζόν του στον Παναθηναϊκό, πριν από εκείνη με την οποία έβαλε τίτλους τέλους στην καριέρα του.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ τη χρονιά 1985-86 και τον Πανιώνιο μεταξύ 1986 και 1989. Μάλιστα κατάφερε στις δύο πρώτες από αυτές τις σεζόν να βρεθεί στην 3η θέση των σκόρερ, την περίοδο 1986-87 με 496 πόντους -συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων πλέι οφ- και την περίοδο 1987-88 με 401.

Ολοκλήρωσε την αθλητική του πορεία την αγωνιστική περίοδο 1989-90 με τον Παναθηναϊκό για να κλείσει μια διαδρομή 25 χρόνων. Ανήκει, επίσης, στους «θρύλους» της ομάδας του Παναθηναϊκού.

Το 2008 σε μεγάλη ψηφοφορία για τις 100 μεγαλύτερες προσωπικότητες για τα 100 χρόνια στην ιστορία του Παναθηναϊκού Α.Ο, βγήκε 60ος συνολικά και 12ος καλαθοσφαιριστής.

Την 1η Φεβρουαρίου 2019, τιμήθηκε από τον Παναθηναϊκό ως ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα στην ιστορία της ομάδας που συμπληρώνει το 2019, 100 χρόνια μπασκετικής ιστορίας.

Αποχωρώντας από την ενεργό δράση, διατέλεσε αρχικά προπονητής ερασιτεχνικών σωματείων της Αττικής. Συνεργάστηκε ακολούθως με τους συλλόγους ΓΣ Αμαρουσίου, Κεραυνός Στροβόλου στην Κύπρο, ΑΟ Δάφνη, Νήαρ Ηστ Καισαριανής, τη γυναικεία ομάδα του Πανιώνιου το 2007 και την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού το επόμενο έτος.

Αγωνίστηκε για την εθνική Εφήβων στις 29 Μαρτίου 1970, κατά τη νίκη 119-55 επί της Αιγύπτου όπου σημείωσε 4 πόντους. Χρίστηκε διεθνής με την Ανδρών Ελλάδας σε 150 αγώνες πετυχαίνοντας 1.832 πόντους συνολικά, για πρώτη φορά την 25η Ιούλιος 1972 εναντίον της Βουλγαρίας στο Σαράγεβο για το Βαλκανικό κύπελλο και τελευταία στις 29 Οκτωβρίου 1981 σε φιλική αναμέτρηση με την Πολωνία. Επίσης αγωνίστηκε στα Ευρωμπάσκετ 1975, 1979 και 1981.Τιμής ένεκεν μετείχε και στον φιλικό αγώνα Ελλάδα-Ολλανδία της 2ας Ιουλίου 1999, σε ηλικία 46 ετών. Υπήρξε επίσης διεθνής με την ομάδα Ενόπλων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share