Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εγκλημα στην Κέρκυρα: Νεκρός ο δράστης της δολοφονίας

Ραγδαίες εξελίξεις στο διπλό φονικό στην Κέρκυρα

6 Ιουνίου 2021 13:15
Εγκλημα στην Κέρκυρα: Νεκρός ο δράστης της δολοφονίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομική Διεύθυνση στην Κέρκυρα καθώς δράστης πυροβόλησε και σκότωσε ένα ζευγάρι, κοντά σε ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή της Δασιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μετά τις 11.30, άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα το ζευγάρι με την καραμπίνα. Μεταξύ τους φέρεται να υπήρχαν κτηματικές διαφορές.

Άγριο φονικό στην Κέρκυρα: Νεκρός ο δράστης της δολοφονίας

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο άντρας ήταν Έλληνας υπήκοος και η σύζυγός του είχε καταγωγή από τη Γαλλία ή το Βέλγιο. Το ζευγάρι ζούσε στο νησί, αλλά ταξίδευε συχνά και στο εξωτερικό.

Μετά το έγκλημα, ο δράστης ταμπουρώθηκε στο σπίτι του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με την καραμπίνα. Νεκρό τον βρήκαν οι αστυνομικοί μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν στο σπίτι του.

Άγριο φονικό στην Κέρκυρα

Άγριο φονικό στην Κέρκυρα: Νεκρό ζευγάρι Γάλλων

Ένα ακόμη έγκλημα προστίθεται στον... ορυμαγδό φονικών των τελευταίων ημερών, καθώς φαίνεται πως ένα ζευγάρι Γάλλων στην Κέρκυρα έπεσε νεκρό από πυροβολισμούς, με αναφορές και για τρίτο νεκρό.

Το περιστατικό συνέβη κοντά σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα και αυτή την στιγμή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, γιατί κάποιες πληροφορίες, χωρίς να έχουν διασταυρωθεί αναφέρουν ότι ο δράστης ενδεχομένως να κρύβεται στη περιοχή.

Το χρονικό του περιστατικού

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που βλέπουν το «φως», άνδρας με τον οποίο είχε διαφορές το ζεύγος, φέρεται να τους δολοφόνησε χρησιμοποιώντας μία κυνηγετική καραμπίνα λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Κυριακής (6/6).

Η κρατική τηλεόραση σημείωσε, παράλληλα, πως μετά τους πυροβολισμούς ο δράστης το έσκασε από το σημείο και διέφυγε στο σπίτι του, όπου και ταμπουρώθηκε.

Κατά πληροφορίες, που διερευνώνται, ακούστηκαν πυρά και από το σπίτι του, και η αστυνομία εξετάζει την πιθανότητα να έβαλε τέλος στη ζωή του.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας του νησιού είναι μεγάλη και γίνεται προσπάθεια διαλεύκανσης των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία. Να σημειωθεί πως τα θύματα διέμεναν στο ελληνικό νησί εδώ και αρκετά χρόνια.

Πληροφορίες και για τρίτο νεκρό - Έλληνας ο δράστης

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του corfunews, και τρίτο άτομο σκοτώθηκε στη Δασιά, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί, όσο αναζητείται ο δράστης αυτού του νέου στυγερού εγκλήματος.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι νεκρός είναι και ένας Έλληνας. Το ξενοδοχείο όπου διέμενε το ζεύγος των Γάλλων έχει περικυκλωθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οργανωμένο έγκλημα: «Δεν πάει Έλληνας με 5.000 να σκοτώσει, βρίσκουν έναν κανίβαλο!» - Αποκαλύψεις από άνθρωπο της νύκτας

Αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο δρα το οργανωμένο έγκλημα αλλά και για το πόσο κοστίζουν τα συμβόλαια θανάτου κάνει άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει τον κόσμο της νύχτας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι Έλληνας δεν πάει να σκοτώσει για 5.000 ευρώ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, περιγράφει πώς είναι οργανωμένη η μαφία στην Ελλάδα, πώς γίνονται τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και πώς τη γλιτώνουν τα μεγάλα κεφάλια.

«Πλέον τα πιστόλια κυκλοφορούν λες και είναι δεν ξέρω τι. Κάποτε ένα συμβόλαιο θανάτου ήταν πάνω από 50.000 ευρώ. Τώρα με 5.000 ευρώ μπορείς να βρεις έναν κανίβαλο και να πάει να κάνει την τρέλα του», σημειώνει.

Ενώ σε ερώτηση για τον είναι Έλληνες ή ξένοι απαντά: «Δεν υπάρχει Έλληνας. Μην ακούτε κουβέντες. Δεν πάει Έλληνας να αφαιρέσει ζωή άλλου για 5.000 ευρώ. Μην ακούτε τέτοια πράγματα. Στην Αττική οι αρχηγοί της μαφίας διοικούν διαφορετικές περιοχές ενώ οι ομάδες τους είναι χωρισμένες ανάλογα με τη δραστηριότητα τους.

Σίγουρα υπάρχει μια κεφαλή πάντα. Υπάρχουν ομάδες οι οποίες δραστηριοποιούνται στα μαγαζιά τα παράνομα. Στα μπουζούκια. Υπάρχει το γενικό αφεντικό, αυτό που λέγεται η μεγάλη οικογένεια, η αστυνομία».

Ελληνική μαφία: Τα μεγάλα κεφάλια και η διαμάχη ελληνικών και ξένων συμμοριών

Για το πώς τη γλιτώνουν οι βαρόνοι της νύχτας, ο άνδρας περιγράφει τα εξής: «Μεγάλα κεφάλια πέφτουν στα χέρια της αστυνομίας; Ποτέ. Γιατί; Γιατί κανένας καταστηματάρχης δεν έχει μαγαζί στο όνομα του, δικό του. Απλά. Τα χρήματα κινούν τα πάντα. Άρα είναι οι μπροστινοί αυτοί που πέφτουν πάντα στα χέρια των αρχών. Οπότε τι τον ενδιαφέρει αυτόν; Αυτός θέλει να μαζεύει κάθε μέρα είκοσι, τριάντα πενήντα χιλιάδες. Ο μπροστινός θα πάρει αυτά που έχει συμφωνήσει».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει ξέσπασει διαμάχη ανάμεσα σε ελληνικές και ξένες συμμορίες για τον έλεγχο των περιοχών λέγοντας πως «μπαίνουν και σε άλλους χώρους που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μπουν. Είναι χωράφι μας. Δεν μπορεί κανένας να μπαίνει να το καταπατάει». Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που γίνεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών στη νύχτα.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν αυτό το ξεκαθάρισμα με τις εν ψυχρώ εκτελέσεις θα τελειώσει σύντομα απαντά «Όχι βέβαια. Δεν τελειώνει. Πώς θα τελειώσει. Αφού εμείς οι δύο είμαστε φίλοι αδελφικοί ας πούμε και έρχεται κάποιος και σε σκοτώνει και μου πληγώνει την ψυχή μου. Εγώ τι θα κάνω; Θα τον αφήσω να περνάει από μπροστά μου και να γελάει;».

Οργανωμένο έγκλημα: Τα «παράθυρα» που εκμεταλλεύονται οι ποινικοί

Το «ξεδόντιασμα» της ελληνικής μαφίας δεν αποτελεί μόνο ζήτημα της αστυνομίας, όπως φαίνεται, αλλά και της Δικαιοσύνης. Συνολικά 117 ποινικοί, που είχαν φυλακιστεί παλαιότερα, πλέον κυκλοφορούν ελεύθεροι εκμεταλλευόμενοι τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Ο Μ.Ν, καταζητούμενος αλβανικής καταγωγής, στον οποίο αναφέρθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεν είναι ο μόνος επικίνδυνος κακοποιός που κυκλοφορεί ελεύθερος. Μέσα σε αυτήν την εγκληματική δεξαμενή των 117 ποινικών, αναζητά η αστυνομία τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star η αστυνομία θεωρεί ότι οι ποινικοί εκμεταλλεύονται τον χρονικό περιορισμό του 24ωρου από τη στιγμή που συλλαμβάνονται μέχρι τη στιγμή που οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. Αυτό τους δίνει το περιθώριο να αποκρύψουν στοιχεία.

«Αυτός ο χρόνος κράτησης έρχεται μετά από μια συγκεκριμένη διάταξη του συντάγματος. Είναι συνταγματική επιταγή ότι δεν μπορεί να υπερβεί το διάστημα αυτό των 24 ωρών η κράτηση ενός πολίτη» εξηγεί ο Θέμης Σοφός, διδάκτωρ Νομικής και μέλος της Διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Όπως αποκαλύπτει το Star οι «νονοί» καταφέρνουν να ξεγλιστρήσουν από την αστυνομία και να γίνουν «αόρατοι».

  • Η αστυνομία δεν μπορεί να εντοπίσει και να δεσμεύσει το «μαύρο χρήμα»

Ακόμα και όταν οι εισαγγελείς ασκήσουν ποινική δίωξη για τα περιουσιακά στοιχεία των κακοποιών:

  • η υπόθεση καθυστερεί
  • η προφυλάκιση πέφτει στο ελάχιστο όριο
  • η δίκη δε γίνεται γρήγορα

Έτσι, πολλοί από αυτούς αποφυλακίζονται. Πολλές φορές μάλιστα, οι αλλεπάλληλες αναβολές των δικών εξυπηρετούν τα μέλη της Greek Mafia, ώστε να συνεχίσουν τη δράση τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share