Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις για αύριο Κυριακή (6/6)

Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

5 Ιουνίου 2021 19:51
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις για αύριο Κυριακή (6/6)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τοπικοί όμβροι θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Διαβάστε αναλυτικά για κάθε περιοχή

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά όπου στα ανατολικά πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
    Θερμοκρασία: Από 14 έως 31 και στη Θράκη έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά πιο πυκνές στα ηπειρωτικά ορεινά.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 και στα ηπειρωτικά έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά δυτικοί έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα ανατολικά θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στην Κρήτη τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5, στα νότια βορειοδυτικοί 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Σαββατοκύριακο... για μπάνιο - Έκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου για την επόμενη εβδομάδα

Καιρός σήμερα: Ο καιρός στην χώρα μας θα είναι γενικά αίθριος το Σάββατο (5/6), με λίγες περιπτώσεις για βροχές, αλλά η μεγάλη αλλαγή σκηνικού αναμένεται να γίνει από την έναρξη της επόμενης εβδομάδας.

Πιθανότητα τοπικών όμβρων υπάρχει στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, στο Αιγαίο 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με τον Γιάννη Καλλιάνο επίσης να χτυπά καμπανάκι.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ, πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι-νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι-νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις στα ανατολικά, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά. Στα υπόλοιπα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές και τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία νοτιοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στην Θράκη έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία νότιοι-νοτιοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στη Θράκη έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τοπικά πιο πυκνές στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στα ηπειρωτικά έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί, με ένταση 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Κυριακή
Για την Κυριακή προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ανατολικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πνέουν αρχικά ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Πότε χαλάει ο καιρός - Τι λέει ο Σάκης Αρναούτογλου
Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί πως ο καιρός δεν θα είναι… συμβατός με την εποχή, με τα φαινόμενα να αλλάζουν από Δευτέρα και θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας θα έχει ιδιαίτερα άστατο καιρό από την προσεχή Δευτέρα, πρώτα στις βορειότερες-βορειοδυτικές περιοχές.

Κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της Δευτέρας (7/6) και έπειτα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους μπόρες, βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και τα βόρεια, όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές.

Η επόμενη εβδομάδα, ίσως σε καθημερινή βάση, θα έχει ασταθή φαινόμενα τα μεσημέρια και τα απογεύματα, σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα και κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share